Srbija je stabilna

Srbija je stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje i bezbjednosno je sigurna, rekao je premijer Vučić na konferenciji za medije povodom 100 dana Vlade.

“Srbija je jedan od stubova regionalne stabilnosti, nalazi se čvrsto na evropskom putu, čuvajući svoju nezavisnost, suverenost i dobre odnose sa svim našim prijateljima – Rusijom, Kinom, Turskom, SAD i drugim zemljama”, navodi Vučić.

Prema njegovim riječima, to je jedna rečenica koja predstavlja dobar opis rada Vlade Srbije u prethodnih 100 dana.

Govoreći o borbi protiv korupcije Vučić je naveo da je sigurna zemlja i da je za samo 100 dana otkriveno 335 krivičnih djela sa elementima korupcije, a potom je na tome čestitao ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i bezbjednosnim agencijama.

Takođe, pohvalio je akciju „Bebo dobrodošla na sijvet“ ili „ebeba“ zbog kojeg roditelji novorođenih beba mogu besplatno, bez formulara i za 15 minuta da prijave dijete, a kartice im se šalju na mjesto prebivališta.

Pomenuo je i elektronski servis za zamjenu zdravstvenih kartica i rekao da više nema čekanja, da kartica može da se zamijeni jednim klikom.

„Posjetili smo mnogo zemalja, zahvalan sam i prvom potpredsjedniku Dačiću i Jadranki Joksimović koji su prešpartali cijelu zemlju, ostavili kontakte kojima možemo da štitimo svoja prava i interese i možemo da lobiramo na mnogo višem nivou do sada“, rekao je Vučić u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Vučić je rekao i da vojska jača, da vojnici kao ni policajci ne mogu da pohvale visokim standardom, ali da je oružje sve bolje i modernije i da je svakoga dana sve teže da se ugrozi integritet Srbije.

Premijer je naveo i da je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uložio ogroman trud.

„Nikome ne bih poželio  taj posao, ja nekada moram da presječen, a jedini sam vjerovatno uz njega ko je upoznat sa svim stvarima iz pregovora. Želim mu za nijansu manje svađalačkog tona sa Albancima, iako je to popularno u Srbiji“, rekao je Vučić i time završio obraćanje novinarima.

Novinarima se potom obratio šef diplomatije Ivica Dačić koji je rekao da je ovo prvi put poslije dugo vremena da Vučić ne pominje rekonstrukciju Vlade i izbore, kao i da je to valjda dobar znak da Vladi dobro ide.

Top