ALEKSANDAR VUČIĆ STAO U ODBRANU MUAMERA ZUKORLIĆA: “Neću razbijene glave u Sandžaku i sukob pravoslavaca i muslimana”

“Mislite li da će muftija da pusti da mu to tek tako neko sruši (objekat) bez prisutnih 5.000 ljudi? Pa neće i već vam je to rekao i sada ja pitam da me posavetujete kako da to srušimo”, rekao je Vučić.

 Narodni poslanik i bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je danas Vladu Srbije “da bude pametna kao i do sada” i da ne šalje Žandarmeriju da interveniše u vezi s nelegalnim objektom te zajednice u centru Novog Pazara. Na novinarsko pitanje kakvu to poruku šalje javnosti, Aleksandar Vučić je rekao da ne želi razbijene glave u Novom Pazaru i sukob Srba i Bošnjaka.

 

“Hoćete da imamo sukob pravoslavaca i muslimana? Ja neću. To ne znači da svaki musliman može da radi nešto je protivzakonito, ali dajte nam način da vidimo kako ćemo da primenimo zakon i da pokušamo da pronađemo taj način, a ne da ulazimo u rat i u sukobe”, kazao je Vučić u Novom Sadu.

 

On rekao da “neće da pošalje 1.000 žanrdarma da bismo se tukli sa muslimanima” i da “ne želi krvoproliće u Srbiji”.

 

“Mislite li da će muftija da pusti da mu to tek tako neko sruši (objekat) bez prisutnih 5.000 ljudi? Pa neće i već vam je to rekao i sada ja pitam da me posavetujete kako da to srušimo”, rekao je Vučić.

 

Na komentar Zukorlića o mogućim “razbijenim glavama” ukoliko se rušenje dogodi, Vučić je kazao da je “sit takvih eksperimenata i da želi da se sve završi bez razbijenih glava”.

 

“Svi koji mi tu temu svaki dan nameštaju, a svoje zadnjice izvuku, a ima ih i u Vladi i na drugim mestima, sa porukom: ‘Hajde ti, Vučiću, zapodeni rat’, ja im kažem: ‘Ma nemoj’. Ja neću da ijedno naše dete pogine, a možemo to da uradimo s lakoćom, samo što je pitanje ko će da strada u svemu tome”, rekao je Vučić.

 

Dodao je da zapravo “svi znaju šta se dešava ali da njemu prebacuju odgovornost da donese odluku o tom problemu”.

 

Prema njegovim riječima, neko treba da kaže “da se sačeka i da se smiri stanje”.

 

“Hoćete li da imamo rast sledeće godine tri odsto i da imamo više zaposlenih? E, to ne može ako se razbijaju glave. Sit sam razbijanja glava”, dodao je on.

Top