Nestalo oružje iz vojnog skladišta

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je u skladištu u garnizonu Beograd utvrđeno da nedostaje velika količina naoružanja i municije.

“Prilikom redovne kontrole stanja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima u garnizonu Beograd, u jednom od njih ustanovljeno je da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra 7,62 mm i 9 mm. Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i municije, ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka nastanka tog vanrednog događaja. U istražne radnje uključeni su Vojnobezbjednosna agencija, Vojna policija i Tužilaštvo. O rezultatima istrage javnost će biti blagovremeno obaviještena”, navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane naredio je vanrednu kontrolu svih magacina ličnog naoružanja i opreme.

“U cilju povećanja fizičko-tehničkog obezbjeđenja vojnih skladišta, ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS već su preduzeli odgovarajuće radnje i u Planu opremanja za 2017. predviđena su znatna finansijska sredstva za nabavku opreme koja će omogućiti pojačan video nadzor takvih objekata. Radi efikasnije kontrole, novi sistemi video-nadzora biće uvezani sa postojećim centralizovanim sistemom elektronskog nadzora”, zaključuje se.

Top