Elektori iz Kolorada žele da stanu na put Trampu

Grupa demokratskih elektora u Koloradu odlučna je u namjeri da spriječi republikanca Donalda Trampa da uđe u Bijelu kuću.

Grupa “Hamilton elektora”, kako sebe nazivaju, pokušava da ubijedi 37 republikanskih elektora da izmijene glas i otkažu podršku Trampu.

Elektor iz Denvera Majkl Baka rekao je da elektorski kolegijum funkcioniše po principu “razbiti staklo u slučaju nužde”, kako bi spriječio nekvalifikovane kandidate da dođu na vlast.

“Imamo to hej, Donald Tramp je prošao, ali sada treba da razbijemo staklo i da uradimo ono što je po 12. amandmanu naš posao”, rekao je Baka za CBS 4.

Na njihovoj Fejsbuk stranici piše da po viziji Aleksandra Hamiltona, bivšeg američkog predsjednika po kojem je ova grupa i dobila ime, “Hamilton elektori” će pronaći alternativu za nekvalifikovanu i neobuzdanu osobu, prenosi B92.

“Republikanac je dobio elektorske glasove. Ali mislim da republikanac ne mora da bude Donald Tramp.Neko mora da bude prvi i moramo da širimo tu poruku sve dok ljudi ne počnu da shvataju da je ovo dobra prilika”, rekao je Baka.

Top