HUŠKAČKE ČETNIČKE STRANKE: HDZ je jučer postao stranka koja podržava četnike, a gdje je HDZ tu je I SDA!

Prilično je nezapaženo protekla vijest da je jučer Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića postala pridružena članica Europske pučke stranke, europske obitelji demokršćanskih stranaka kojoj pripadaju HDZ i SDA…

Prilično je nezapaženo protekla vijest da je jučer Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića postala pridružena članica Europske pučke stranke, europske obitelji demokršćanskih stranaka kojoj pripadaju HDZ i SDA.

Dobrodošlicu SNS-u poželio je čelnik EPP-a Joseph Daul, a HDZ nije imao ništa protiv da stranka bivšeg četnika koja i danas u Srbiji rehabilitira četnički zločinački pokret postane dio iste europske obitelji kao i oni.

“HDZ je suzdržan oko tog pitanja. Važno je reći da je to odluka koja je politički donesena još u maju, a sutra će samo doći do formaliziranje te političke odluke. Status svake stranke u EPP-u korespondira sa statusom zemlje iz koje dolaze, dakle status pridruženog člana korespondira sa statusom Srbije kao zemlje kandidatkinje”, izjavio je Stier prije dva dana pokušavši dio odgovornosti svaliti na bivše vodstvo HDZ-a.

Zadnjih godina u Srbiji rehabilitira se četništvo, zločinac iz Drugog svjetskog rata Draža Mihajlović slavi se kao nacionalni junak, a bivši simpatizeri četničkog pokreta, Vučić i predsjednik Nikolić, prije samo nekoliko mjeseci otvoreno su Hrvatsku prozivali za ustaštvo.

“Nikada ovdje više ustaška vlast neće moći da dođe”, govorio je u ožujku 1995. godine u Glini mladi Vučić, današnji srpski premijer i čelnik HDZ-ovog novog partnera u EPP-u, dok ga je u pozadini sa zanimanjem slušao neosuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, a to je samo mali isječak iz političke karijere Aleksandra Vučića koji nije izuzetak u Srbiji jer je cijeli državni vrh, od premijera preko predsjednika pa sve do Dačića, u prošlosti simpatizirao Šešelja ili Miloševića.

Bilo je stoga zanimljivo pitati domaće političare svih svjetonazora i uvjerenja što misle o činjenici da je HDZ šutke pustio da im takva stranka na europskoj razini postane partner i pridruženi član europske obitelji.

(TBT),,,,,,,,,,,    ….,,,,,,,,

Top