Milorad Dodik najavio “mrcvarenje” predstavnika Republike Srpske u Sarajevu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na stranačkom skupu SNSD-a 30. oktobra izjavio je da Vlada Srpske neće sarađivati sa opštinama u kojima narod nije glasao za SNSD, da će SNSD napraviti “crnu knjigu” neprijatelja stranke, ali i da Vlada Srpske i SNSD treba da učine sve kako bi otežali posao predstavnicima Republike Srpske u Sarajevu.

 

Svaka izjava je skandaloznija od prethodne, kažu u Savezu za promjene i najavljuju hitan odgovor Dodiku.

Milorad Dodik želi da poslije 2018. bude dio vlasti na nivou BiH, zaključak je nakon stranačkog skupa SNSD-a na kojem je Dodik najavio formiranje “crne knjige” i prestanak saradnje sa dijelom Republike Srpske koji nije glasao za SNSD.

Dodik je na istom skupu 30. oktobra najavio i prestanak svake saradnje sa predstavnicima Srpske u zajedničkim institucijama.

Po najavi predsjednika Republike i SNSD-a, Vlada Srpske ima zadatak da bojkotuje i oteža posao srpskim predstavnicima u Sarajevu.

“Politička greška bi bila da SNSD-e sada preuzme vlast i uđe u zajedničke institucije. Mi njih moramo tamo ostaviti i moramo ih dovoljno mrcvariti da budu neuspješni, a to ćemo raditi u ovom vremenu i vidjećete da će im se smučiti. Ja mislim da će oni doći da nas mole da dođemo. Ali, naš ulazak može da bude samo nakon izbora 2018. godine, na jedan drukčiji i snažan način”, rekao je Dodik.

Još jedna u nizu skandaloznih izjava Milorada Dodika sa skupa u Banskom dvoru, kaže poslanik SDS-a u Skupštini biH Aleksandra Pandurević. Dodik je, kaže Pandurevićeva za BN televiziju, samo javno priznao nešto što SNSD radi godinama.

Cilj SNSD-a je, kako priznaje Milorad Dodik, stopiranje bilo kakvog napretka u poboljšanju života građana u Srpskoj i BiH, a bitni su samo interesi SNSD-a, kažu u SDS-u.

“Njihov cilj nije da se s nama takmiče – ko će više uraditi za građane. Njihov cilj je recimo, da se ne smanje cijene lijekova kako bi mogli da kažu da SDS nije smanjio cijene lijakova. Da se ne uvede plavi dizel itd.”, priča Pandurevićeva za BN televiziju.

Isto razmišljaju i u PDP-u.

U ovoj stranci takođe podsjećaju da SNSD u kontinuitetu ne radi u interesu Republike Srpske, već u interesu SNSD-a.

To je jasno pokazao Dodik, kaže Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, izjavom o saradnji samo sa opštinama u kojima vlada SNSD.

I u PDP-u su najavili da će razmotriti da li u izjavama Milorada Dodika kao predsjednika Republike Srpske ima elemenata kršenja ustava.

Više detalja najavljeno je nakon sastanka lidera Saveza za promjene povodom najnovijih istupa Milorada Dodika. Sastanak će biti održan u ponedjeljak u Banjaluci.

BN televizija,

Izvor: Večernje novosti  /,i vele sine moraš staviti čija je slika ilić te tužiti hahahah,,,pestoji eura nisu zdravi hahahaha,,,,slika je odsvakuda pomalo a najviše sa googla 😉  BOSANAC ILI BALKANAC 😉Bahtić Nermin ,,,

Top