TURCI ODUŠEVLJENI POBJEDOM DONALDA TRUMPA?! Neće ih koriti zbog kršenja ljudskih prava i IZRUČIT ĆE IM GULENA!

Kako će period vladavine Donalda Trumpa utjecati na tursku politiku, pitaju se turki analitičari. Njihov poželjan odgovor je skriven u prijašnjim Trumpovim izjavama.On je u julu dao izjavu New York Timesu u kojoj je dao odmah nakon pokušaja vojnog udara u noći 15. jula…

Kako će period vladavine Donalda Trumpa utjecati na tursku politiku, pitaju se turki analitičari. Njihov poželjan odgovor je skriven u prijašnjim Trumpovim izjavama.On je u julu dao izjavu New York Timesu u kojoj je dao odmah nakon pokušaja vojnog udara u noći 15. jula.

Trump je nakon  pokušaja vojnog udara u noći 15. jula kazao da ono što se desilo u Turskoj nije vojni udar,da nije uspješno, i da je to ostalo samo na pokušaju: ”Ja vjerujem Erdoganu u vezi toga da će zaustaviti napade u vezi pokušaja vojnog udara.”

Donald Trump je kazao da neki vjeruju da je ovo bila namještaljka, a ja smatram da ovo nije bila nikakva namještaljka.

Donald Trump je dao signale u vezi ekstradicije Gulena, i da je u vezi toga izjave je dao savjetnik, za Bliski istok Sajgin Šimšek je kazao da vjeruje da je Fetulah Gulen terorista, i da se u Pensilvaniji nalazi vođa ove terorističke organizacije koji posjeduje najveći lanac edukacionih centara u svijetu.

U vijesti se ističe da Trump nekoliko puta kazao da će voditi borbu protiv ove terorističke organizacije.

Donald Trump je na pitanje da li će raditi na suzbijanju kršenja ljudskih prava, on je kazao da će prije nego suzbiju ljudska prava drugih zemalja raditi na tome da ispravi svoje nepravilnosti.

(TBT)

 
Top