VLADIMIR PUTIN: “Rusija snažno podržava dogovor konstitutivnih naroda u BiH”

Ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji, Mustafa Mujezinović uručio je danas akreditive predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

 

Nakon ceremonije predaje akreditiva, ambasador Mujezinović je zahvalio predsjedniku Putinu na podršci koju Rusija pruža Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu da će u narednom periodu ekonomska saradnja između dvije države biti unaprijeđena.

 

Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, predsjednik Putin je potvrdio da administracija Rusije radi na stvaranju preduslova u tom pravcu.

 

Naglasio je da će u decembrubiti dvadeseta godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Rusije i Bosne i Hercegovine, te da njegova Vlada snažno podržava dogovor konstitutivnih naroda u BiH.

 

Tokom ceremonije održane u Kremlju, u svom uvodnom obraćanju, predsjednik Putin je govorio o vanjskoj politici Rusije i nastojanjima njegove administracije da, prije svega, poboljša ekonomske odnose sa zemljama svijeta i obnovi saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u trenutku neposredno nakon predsjedničkih izbora koji su u velikoj mjeri bili opterećenje za globalne međunarodne odnose.

 

Naglasio je potrebu diplomatskog rješavanja sukoba, posebno onog u Siriji, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Top