Tramp na korak od pobjede, demokrate u šoku

Kandidat Republikanske stranke Donald Tramp nalazi se na korak od ulaska u Bijelu kuću. Na osnovu 84.06 odsto prebrojanih glasova Donald Tramp vodi sa 266, dok Hilari ima 218 elektorskih glasova. Pobjednik mora da osvoji najmanje 270 od 538 elektorskih glasova. U izbornom štabu Klintonove šok, nevjerica i tuga.

Odnos glasova se mijenja iz minuta u minut kako pristižu informacije sa biračkih mjesta iz saveznih država, a sve oči su uperene u Mičigen gdje Tramp vodi za jedan procentni poen i Pensilvaniju gde je borba izjednačena.      Da li će se u Bijelu kuću useliti kandidat Demokratske stranke Hilari Klinton ili republikanac Donalad Tramp pratite na našem portalu i društvenim mrežama. 
Šef štaba Hilari Klinton pozvao pristalice da se raziđu, ali je odbio da prizna njen poraz.

Aktuelni predsjednik Barak Obama bi već sjutra mogao da se sastane sa eventualnim budućim predsjednikom Donaldom Trampom, javljaju američki mediji.

Bilt: Gotovo je, Tramp pobjeđuje

Švedski političar Karl Bilt objavio je jutros da je izborna trka u SAD gotova i da kandidat republikanaca Donald Tramp pobjeđuje. “Tramp je osvojio Viskonsin i probio Plavi zid Klintonove. Gotovo je”, objavio je na Tviteru Bilt, bivši švedski premijer.

Top