Ovo je bolno i dugo će biti tako

Demokratska kandidatkinja za predsjednika SAD, Hilari Klinton izjavila je danas da se nada da će njen republikanski rival Donald Tramp biti uspješan predsjednik svih Amerikanaca.

Klintonova je u prvom obraćanju poslije izbornog poraza navela: “Donald Tramp je naš predsjednik, dugujemo mu da ga pratimo”.

Ona je ocijenila da američka demokratija zavisi od mirnog prenosa vlasti. Takođe je poručila svojim pristalicama da prihvate izborni rezultat i gledaju u budućnost.

Kandidatkinja demokrata nije krila razočarenje zbog izbornog poraza. Ona je kazala da joj je žao što nije pobijedila, navodeći da je izborni poraz bolan i da će nastaviti da boli još neko vrijeme.

“Znam koliko ste razočarani, i ja osjećam isto. Ovo je bolno i dugo će biti tako”, rekla je Hilari Klinton.

Foto: Beta/AP

Dodala je da demokratska kampanja nije bila fokusirana na jednu osobu niti na jedne izbore, već na zemlju i američke vrijednosti.

“Moramo nastaviti da branimo američke vrijednosti. Naša odgovornost je da nastavimo da stvaramo bolju i pravedniju Ameriku”, poručila je ona pristalicama okupljenim u jednom njujorškom hotelu.

Hilari Klinton se na kraju zahvalila svojoj porodici, članovima izbornog štaba i saradnicima, odlazećem američkom predsjedniku Baraku Obami i prvoj dami Mišel Obami.

Hilari je izašla na binu u pratnji svog supruga Bila Klintona.

Top