VIDEO MIROSLAV LAZANSKI POD KIŠOM GRANATA U SIRIJSKOM U PAKLU ALEPA

U intervjuu on kaže da se to odnosi na medijsku satanizaciju, „humanitarnu brigu“ i propagandno-psihološku agresiju, podsticanje vjerskih sukoba, ekonomske sankcije, bombe i rakete, i na kraju, otimanje teritorije.

 

Podsjetio je i na dugogodišnje prijateljstvo njegovog oca sa Titom, na prijateljstvo naroda Sirije i Jugoslavije naveo je specijalni izvještač Miroslav Lazanski.

 

„Dvije službene crne limuzine kabineta predsjedništva došle su pred ambasadu Srbije tačno u 9,20 časova u utorak 1. novembra.

– Krenuo sam na intervju sa predsjednikom Sirije Bašarom el Asadom – u prvom automobilu bili smo otpravnik poslova naše ambasade gospodin Milan Vijatović i ja, a u drugom zamjenik šefa misije gospodin Veljko Piljak. Oko dvadesetak minuta vožnje širokim bulevarom ka planini Kasjun i stigli smo u predsjedničku palatu – priča Lazanski.

 

Lazanski dalje prepričava svoj susret sa Asadom:

Od ulaza u kompleks vrtova, parkova, palmi, cvijeća, omorika, negovanih livada i staza posutih ukrasnim kamenčićima, do zgrade gdje je pres-služba predsjednika vodi bulevar sa četiri trake.

Letimičan pogled otkriva najmanje četiri glavna ulaza u kompleks.

Gospođa Abir iz pres-odjeljenja već nas čeka na ulazu u palatu. Kafa, voda i dogovor o još ponekom detalju oko intervjua.

Očekivao sam da će se to odvijati tu negdje blizu, u kompleksu predsjedničke palate. Umjesto toga u 10,35 opet sjedamo u limuzine i vraćamo se s brda u grad.

U jednom bulevaru naglo skrećemo ka kapiji sa čeličnim stubovima koji automatski uranjaju u zemlju. Vrtovi i palme, put više nije bulevar sa nekoliko traka.

Pravimo nekoliko krugova i zaustavljamo se pored neke obične zgrade sa drvenim kapcima na prozorima i prilično izbljedelim drvenim vratima.

„Tu smo”, reče na moje iznenađenje gospođa Abir. Tek što sam zakoračio ka vratima, njih mi je otvorio lično predsednik Sirijske Arapske Republike Bašar el Asad.“

U intervjuu koji će u cjelini biti objavljen sutra, Asada je zanimalo i da li narod u Srbiji zna šta se događa u Siriji.

 

Izvor: Politika

Top