VIDEO / MAPA ERDOGAN I TURCI ĆE POBJESNETI: Dogovor Asada i Kurda udarac u “Štit Eufrata”

Sirijska arapska armija je preuzela pod svoju kontrolu Pješadijsku akademiju u Alepu i mjesta u njenoj okolini nakon dogovora sa kurdskim Sirijskim demokratskim snagama. Kurdi su ovu teritoriju prepustili Sirijskoj Arapskj Armiji, a u zamjenu će dobiti prednost u osvajanju grada Al Bab koji u svojim rukama drži Islamska država.

Snimak pješadijske akademije koji je oslobodila SAA na sjeveru Alepa:

Ovaj savez ruši plan Turaka koji su Al Bab proglasili svojom ratnom zonom. Grad Al Bab je bitan za Turke jer bi njegovo osvajanje značilo šansu proturske Slobodne sirijske armije da se uključi u bitku za Alepo. Za Kurde je Al Bab važan jer daje šansu da spoje svoje teritorije sjeverno od Alepa sa kurdskim teritorijama istočno od Eufrata.

a2

Sirijska Arapska Armija prepušta Al Bab Kurdima kako bi napravila tampon zonu između Alepa i koalicije koju čine turska vojska i teroristička SSA koje sporovode operaciju “Štit Eufrata”.

Ovaj sporazum će sigurno razbjesneti Ankaru, a stanje fronta sjeverno od Alepa će proključati imajući u vidu da će dvije armije voditi trku za Al Baba. Iako je do sada već bilo sukoba Kruda i Turaka na ovom djelu fronta, taj sukob bi mogao da eksplodira kod Al Baba.

VIDEO SNIMCI OPERACIJA SIRIJSKE ARAPSKE ARMIJE PO PROVINCIJAMA:

Sirijska Arapska Armija uništila tunel koji su koristili teroristi an Maydaya:

Osujećen teroristički napad na sjeveru provincije Hame:

Američko oružje koje je Sirijska Arapska Armija zarobila teroristima Al Nusra fronta na Khan Pelinu:

SAF,POLIVA teroristička uporišta na sjeveru provincije Hame u selu Mharda u brdskom području:

Izvor:BalkanBreakingNews/Pravda – Bahtić Nermin

Top