SRBIJA: POČELO ČIŠĆENJE NEPODOBNIH: Direktor BIA smenio najbolje operativce zbog izmišljenog atentata na Vučića

Baš kao što je naprednjački režim najavljivao prethodnih nekoliko dana, u Bezbednosno informativnoj agenciji počelo je čišćenje nepodobnih kadrova. 

Izmišljeni atentat na Aleksandra Vučića dokazao je svoju upotrebnu vrednost.

Kako prenosi “Blic”, direktor BIA, Aleksandar Đorđević, naprednjački advokat iz Čačka i blizak saradnik Vučićevog kuma Nikole Petrovića, smenio je nekoliko odlikovanih operativaca BIA.

Prema rečima sagovornika tog lista, smenjeni su ljudi koji dugi niz godina važe za najbolje radnike BIA tako što su postavljeni na degradirajuće pozicije.

– Jedina dilema je u prvih nekoliko sati bila da li je nalog za smenu stigao izvan BIA, što je svima bilo nelogično i zbog samih operativaca koji su smenjeni, ili je stvar potpuno iz druge kuhinje i da su, prosto rečeno, žrtvovani unutar sistema, kaže sagovornik “Blica” iz BIA.

Sagovornik tog lista još napominje da je poznato da su Đorđeviću dani u BIA odbrojani, pa je svoje poslednje dane iskoristio kako bi podnetnuo druge kao krivce za (izmišljeni) atentat na Vučića.

– Činjenica je da je bržebolje u slučaju smene iskoristio poslednje dane da se na ovakav način obračuna sa ljudima. Da ujedno, dok se traže odgovorni i propusti u lancu komandi, podmetne druge kao krivce, dodaje on.

Smenjeni su operativci koji imaju preko stotinu različitih odlikovanja. Njihove kolege nisu želele da preciziraju o kome je tačno reč, budući da su oni učestvovali u najsloženijim državnim akcijama.

 

Blic / Teleprompter

Top