Teroristički napad na dan izbora nije bio insceniran

Vrhovi državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković odbio je spekulacije o tome da je teroristički napad u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra bio insceniran.

Stanković je u intervjuu za Radio-televiziju Crne Gore zamolio medije i javnost da budu strpljivi i rekao da će se sve saznati o pokušaju izazivanja nasilja na dan izbora.

Do tada, rekao je Stanković, treba izbjegavati spekulacije. Stanković je rekao da ima gotovo četiri decenije pravničke prakse i da se nikada nije bavio scenarijima.

“Najmanje bih to radio kada je riječ o ovakvom pitanju”, rekao je Stanković.

Neke opozicione partije i njima naklonjeni mediji u Crnoj Gori tvrde da je teroristički napad režirala vlast da bi time uticala na ishod parlamentarnih izbora.

Opozicija kojoj se priklonila i donedavno vladajuća Socijaldemokratska partija (SDP) Crne Gore, insistira da je Državno tužilaštvo saopštenjem na dan izbora o planiranom terorističkom napadu stvorilo atmosferu “državng udara” i da u takvim okolnostima nisu mogući demokratski izbori.

Opozicioni savezi Demokratski front i “Ključ”, kao i SDP, nisu priznale rezultat izbora i zato neće prisustvovati konstitutivnoj sjednici novog saziva Skupštine Crne Gore, zakazanoj za ponedeljak, 7. oktobra.

Specijalni državni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoje Katnić je ranije izjavio da je plan bio da grupa državljana Srbije na dan izbora u Crnoj Gori napadne zgradu Skupštine, da likvidira posebnu policijsku jedinicu i da “zarobi” premijera Mila Đukanovića.

Za pokušaj terorističkog djela u Crnoj Gori, osumnjičen je veći broj osoba, a kao kolovođe su označeni Bratislav Dikić i Aleksandar Sinđelić. 

Top