Huma Abedin je u nekim situacijama davala instrukcije kao da je ona Clintonova

U Sjedinjenim Državama se razbuktava skandal povezan sa liječenjem muža Hume Abedin, pomoćnice Hillary Clinton, koji se liječi od “seksualne zavisnosti”.

        Muž se – kako su Fakti već objavili – zove Anthony Vajner, a britanski list The Daily Mail objavio je da se on trenutno nalazi u “rehabilitacijskom centru”.

        Bivši kongresmen Vajner je optužen zbog nepristojne prepiske sa 15-godišnjom djevojčicom. Istraga je čak utvrdila da je jednu od fotografija koje joj je poslao – a zbog koje ga tužilac tereti – napravio je  u prisustvu svog sasvim malog djeteta.

        U međuvremenu su se pojavile i optužbe na račun Hume.

        Bivši savjetnik Republikanske stranke, Jim Jatras, izjavio je da je ona uticala da Clinton, dok je bila državni sekretar , vodi pogrešnu politiku na Bliskom Istoku:

        “Ta politika je podrazumijevala podršku  arapskom” proljeću “koja su otvorila vrata širenju ekstremnog islama uključujući i Muslimansku braću, po regiji. Huma je neposredno davala savjete Clintonovoj. Pošto je ona slabo stajala sa kompjuterskom tastaturom, najvjerovatnije su sva njena duža pisma napisali ili Abedin ili Cheryl Mills “.

        Džatras posebno naglašava: “Sasvim je moguće da je Huma Abedin u nekim slučajevima faktički davala uputstva i razrađivala politiku kao da je ona državni sekretar”.

        Huma Abedin se rodila u SAD, ali je do 17-te godine živjela u Saudijskoj Arabiji.

        Njena porodica se sumnjiči za povezanost sa Muslimanskom braćom.

        Prije četiri godine su petorica senatora tražila istragu o tim vezama, ali je Huma ostala “izvan podozrenja”.

Top