Avion Trampovog kandidata za potpredsjednika sletio sa piste

Avion kojim je letio republikanski kandidat za potpredsjednika SAD-a Majk Pens skliznuo je u četvrtak  sa navečes piste tokom slijetanja na njujorški aerodrom La Gvardija.

Prema informacijama agencije Associated Press, Pens nije povrijeđen, a čini se da su i svi ostali koji su bili u avionu, ukupno 30-ak ljudi, prošli bez povreda. Među putnicima su bili novinari, ali i Pensova žena Karen i ćerka Šarlot.

 Okolnosti izlijetanja sa piste još nisu razjašnjene, zasad se tek zna da je prizemljenje bilo vrlo grubo, nakon čega je pilot nagazio na kočnice, a putnici su u avionu mogli da osjete smrad gume.

Pens, koji je sa ostatkom putnika evakuisan kroz zadnji dio aviona, kasnije je izjavio da je stakla u pilotskoj kabini zapljusnulo blato.

Televizija je uživo pokazala Pensa kako stoji na kiši u blizini letjelice između vozila za vanredna stanja i razgovara sa policajcima i drugim službenicima.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp nazvao je Pensa da vidi kako je nakon incidenta, rekla je kampanja.

Aerodrom La Gvardija je zbog ove nesreće bio je neko vrijeme zatvoren.

Letjelica je, inače, doletjela iz Fort Dodža u Ajovi, gdje je Pens učestvovao na predizbornom skupu. Polijetanje iz Ajove kasnilo je oko dva sata zbog lošeg vremena u Njujorku.

Pens je otkazao učestvovanje na prikupljanju donacija za kampanju predviđeno za četvrtak u Trampovom tornju na Menhetnu, javio je MSNBC.

Top