Predsjednik SANU: Srbiju guši partokratija, vlast mora čuti one koji ne misle k’o ona

KOSTIĆ: GUŠI NAS OD OSNIVANJA SRBIJE, NEKE STVARI TEK SADA IZLAZE NA VIDJELO…

PREDSJEDNIK Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) Vladimir Kostić savjetovao je danas vlast u Srbiji da sasluša one koji ne misle kao ona, inače će ljude u zemlji i dalje gušiti partokratija koja traje od osnivanja Srbije.

„Ako država bude u stanju da razgovara sa različitim grupama i neistomišljenicima, ona će dobiti ideje i za sopstvenu budućnost.Mi moramo da širimo prostore demokratije kroz nezavisne institucije. Ovako, bojim se da će nas i dalje gušiti partokratija koja nas je gušila od osnivanja Srbije i nije se mnogo tu šta promjenilo do sada“, rekao je Kostić za magazin Biznis.

On je ocjenio da država ima mogućnosti za stvaranje bržeg ekonomskog i društvenog razvoja, ali dodao da se boji da partokratija još uvijek vodi čitav niz elemenata odlučivanja.
„Neki od njih se i neskriveno ponašaju kao vojnici sopstvene partije, što je pogrešno, o bilo kojoj partiji da je riječ.I to ne važi samo za posljednju političku generaciju,iako možda neke stvari tek sada dolaze na vidjelo“, kazao je on.

Beta

Top