KAKVU FADIL NOVALIĆ VOLI SARMU? Onu u kojoj oni koji jedu kupus opraštaju onima koji jedu meso!

Novi broj sedmičnog lista “Stav” na svoj naslovnoj strani je oprostio Fadilu Novaliću, premijeru Vlade Federacije jer je navodno njegova vlada otvorila 25 hiljada novih radnih mjesta!…

Prema dostupnim pokazateljima, rast bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini iznosi 3,13 posto, dok je broj zaposlenih u ovoj godini premašio pola miliona. Protekle dvije godine broj zaposlenih u konstantnom je porastu, dok je u ovoj godini tržište rada “preporođeno”.

“Brojke nikad ne lažu”, trvdi prosedeadovski list Stav. “U nekoliko brojeva stanu rezultati rada Vlade Federacije BiH s Fadilom Novalićem na čelu. Svugdje u svijetu najpriznatiji pokazatelj stanja privrede jeste ekonomski rast, odnosno rast bruto domaćeg proizvoda (BDP). Realni rast BDP-a Federacije BiH u ovoj godini iznosio je 3,13 posto. (…) U zemlji u kojoj je nezaposlenost problem broj jedan, vjerovatno je povećanje broja zaposlenih najpozitivniji rezultat rada Vlade. Prema podacima Porezne uprave Federacije BiH, broj zaposlenih osoba u ovom entitetu dostigao je 501.271. Najvažnije od svega jeste da su 24.952 novozaposlena radnika u periodu od 1. aprila 2015. do danas. Pojednostavljeno rečeno, za 18 mjeseci otvorena su 24.952 nova radna mjesta. Pri tome je broj zaposlenih u javnoj upravi smanjen za 1.800.

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH 2013. godine bio je manji od 435.000, da bi u 2014. broj zaposlenih porastao na 440.000, a 2015. blizu 450.000. U ovoj godini broj zaposlenih prešao je pola miliona.“

“Rezultati našeg rada već su se materijalizirali kroz pozitivnu ocjenu provedbe Reformske agende, a i prijem naše aplikacije za EU posljedica je njene provedbe”, kazao je Novalić, te naglasio da se za 18 mjeseci mandata rezultati njegove Vlade se ne mogu izbrisati.

Top