URA-GANIĆ(I) – LEPI CANE – SANDŽAČKI LIPICANER ! Duraković: Vrati ti, Ganiću, sebe i svoje zemljake odakle ste došli, okani se ti mog Stoca

Zar nije prije desetak-petnaest godina i Općina Centar bila naložila da se sruši dio njegovog zamka ( kojeg je uzurpirao uz jezivu kombinaciju moralnog kanibalizma nad vlasnikom-duševnim bolesnikom i političkog siledžijstva ), pa nikom ništa…

Ako vam je promakla vijest objavljena prije nekoliko dana kako je srušen dio zgrade Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Zajedničkog štaba/Stožera/Oružanih snaga BiH smješten u sarajevskom naselju Bistrik (predratna Komanda Druge Armije JNA), nije promakla Senadu Avdiću.

Dio zgrade (vanjski zid) srušila je građevinska operativa koju je angažirao investitor Ejup akademik Ganić koji u susjedstvu gradi svoj novi naučno-istraživački objekt. Ne krivim vas ako vam je taj skandal pobjegao pažnji, jer kakva je to uopće vijest da akademik Ganić gradi (i ruši) nešto protuzakonito, upada u tuđi posjed? Nikakva!

„Šta se desilo, elementarna nepogoda? Skoro pa da jeste – pogodila ih lokalna građevinska napast poznata kao URAGAN-IĆ!“, pita se Avdić.

„Ali, Ganiću, koji je i sam 4-5 godina bio vrhovni komandant Oružanih snaga BiH, se može; ako do sada nije sankcionirano niti jedno njegovo nezakonito, kriminalno urbanističko-građevinsko divljaštvo koje je nakon rata počinio, zbog čega bi bio sada oprezniji u gradnji novog projekta na Bistriku.

Istina, jesu ga upozoravale inspekcijske službe općine Stari grad da se ne igra, da ne izlazi iz zadatih gabarita, ali ko ih šiša. Zar nije prije desetak-petnaest godina i Općina Centar bila naložila da se sruši dio njegovog zamka ( kojeg je uzurpirao uz jezivu kombinaciju moralnog kanibalizma nad vlasnikom-duševnim bolesnikom i političkog siledžijstva ), pa nikom ništa.

Pada mi napamet jedna, tek na prvi pogled blesava stvar. Ako je Ganićev naučno-obrazovni projekat na Bistriku financirala Vlada Saudijske Arabije, a jeste, dala mu je, ono što se zna, pet miliona dolara za te namjene, nije zgoreg razmisliti i da se kao “podstrekač u djelu” tuži kraljevska porodica iz Rijada!

Ako je zakonom izglasanom u SAD dozvoljeno žrtvama 11.septembra (u kojem je stradao i Pentagon, kao svojevrsna inačica naše komande na Bistriku) da tuže Saudijsku Arabiju zbog financiranja terorista (iako ta veza nikada do kraja nije potvrđena), zašto ih se ne bi tužilo za (dokazano) financiranje Ganićevog napada/upada u vojni objekt visoke važnost i zaštićenosti.

P.S. Neposredno pred rat Predsjedništvo BiH ovlastilo je Ejupa da pregovara sa zapovjedništvom JNA u BiH, predvođeno zlosretnim generalom Milutinom Kukanjcem.

Nakon jednog od brojnih razgovora Ganić je rekao da je kazao Kukanjcu kako će BiH “izgraditi zlatne mostove preko kojih će se JNA povući iz Bosne i Hercegovine”.

Neposredno nakon rata, kada je Ganić bio potpredsjednik Federacije BiH, požalio mi se Nijaz Duraković:”Zamisli ti Ganića, hvali mi se danas da je vratio u Stolac preko stotinu mojih zemljaka!

Kažem mu ja; vrati ti, Ganiću, sebe i svoje zemljake odakle ste došli, okani se ti mog Stoca”.

Nijaz, očito, nije imao zlata da izgradi zlatne mostove za Ganićev povratak u zavičaj!“, piše Avdić u svojoj kolumni.

(TBT) 

Top