SENAD AVDIĆ PIŠE KNJIGU O KELJMENDIJU?! Insider: Dabogda gorio k’o ova cigara, ako ovo nije suha istina!

„Ma, on je „mačka sa devet života“,“ tvrdi jedan Avdićev stari poznanik. „Tačno je da se malo povukao u kuću i rijeđe izlazi. Ali, on radi nešto krupno!“

Nema nikave dileme da je rahmetli Džavid Husić kao urednik utemeljitelj prvog tabloida „AS“ i rodonačelnik sarajevskog tabloidskog bosanskog novinarstva. Međutim, to medijsko „žutilo“ usavršio je jedan od najpopularnijih sarajevskih novinara Senad Avdić. On je također bio novinar i tabloida „AS“ pa se može reći da je tu ispekao taj tabloidski žanr u novinarstvu. Stoga će ostati upamćen da je „olešio“ mnoge političare i tajkune.

Tako se tvrdi da je Avdić, koji je pored toga što je (od)uvijek imao dobre veze i sa Udbom, kupio informacije i sa ulice. Priča se da je u vrijeme dok se sladoled prodavao iz automata, na sarajevskom korzu od Slatkog ćošeta do Sarajke, Avdić imao nekoliko svojih insidera u prodavačima sladoleda. Kažu da im je plaćao da mu dojave ko je s kim (pro)šetao korzom što bi on objavljivao u „AS-u“.

Ako biste danas prošetali istom maršutom nekadašnjeg sarajevskog korza i upitali prodavče novina kako im ide posao, svi bi odreda zakukali da od kada se prestala štampati Slobodna Bosna ne prodaju gotovo ništa.

„Dobivao sam po stotinu komada Senčijeve Bosne i od toga bih vratio,možda desetak komada neprodatih. A sad je potpuno obrnuta situacija; prodam od svih novina samo desetak komada,“ žali se jedan kolpoter.

Ako bi se poslužili Avdićevom metodom dobivanja informacija šta se zbiva sa Avdićem, jer se po gradu priča da je pao u depresiju i da je veoma bolestan, a iz priloženog sporadičnog javljana sa tekstovima na portalu Slobodne Bosne, očito je da se s njim nešto ozbiljno događa, dobit ćete senzacionalnu informaciju. 

„Ma, on je „mačka sa devet života“,“ tvrdi jedan Avdićev stari poznanik. „Tačno je da se malo povukao u kuću i rijeđe izlazi, ali to je zbog toga što radi nešto krupno i opasno!“

Dalja provjera informacije šta to Avdić radi „krupno i opasno“ može se obaviti kod slijedećg kolportera.

„On je ostavio novinu i povukao se zbog opasne teme o slučaju Keljmendi“, šapnut će kolporter.„ Čuo sam da piše knjigu o tome. Ovo ti je suha istina! Jest’ da bogda gorio k’o ova cigara!“

(TBT, N.L.) 

Top