VIDEO/MAPA NEUMOLJIV JURIŠ: Evo šta je Sirijska Arapska Armija oslobodila u Alepu za samo 10 dana!

Za samo desetak dana Sirijska armija i dobrovoljačke snage uspjeli su da, uz snažnu podršku ruske avijacije, značajno pomjere liniju fronta u Alepu.

Sirijska armija,Hezbolah i palestinski dobrovoljci iz organizacije Liva al-Kuds nastavljaju da krče put kroz džihadističke položaje na sjeveru grada Alepa.

Tokom današnjeg dana vojska je preuzela kontrolu nad nekoliko fabričkih krugova koji pripadaju naselju Avidža, uključujući i vodovod, a treći dan za redom vode se borbe oko kružnog toka između Avidže i Al Šukajefa, kojeg su sirijsko-palestinske snage oslobodile prije dva dana. Osvajanjem ovog kržnog toka, borba za Avidžu biće praktično završena.

Veliki doprinos akcijama na sjeveru grada daje i ruska avijacija koja “lovi” sva kretanja džihadista iz pozadine prema prvoj liniji fronta.

U toku su i borbe u naselju Bustan Paša, gdje protiv džihadista napreduju 102. brigada Sirijske armije i Hezbolah. Libanska organizacija pohvalila se snimcima napredovanja sa ovog djela fronta:

Snimak borbi južno od Handarat Kampa

Iako nam ponekad djeluje da napredovanje Sirijske armije u Alepu ide sporo, na mapi ispod možete da se uvjerite da je proboj fronta u gusto naseljenom gradu silovit i da su se zapadne sile s pravom uplašile zbog takvog razvoja situacije. Pogledajte šta je sve Sirijska Arapska Armija,Hezbolah i Palestinski dobrovoljci, uz podršku ruske avijacije, oslobodili za samo desetak dana:

a1

I na jugu Alepa situacija se razvija dobro za Asadove trupe. Prema šturim izveštajima sa ovog djela fronta, vojska je ponovo krenula u napad na južni dio opkoljene teritorije, a tokom dana preuzeta je kontrola nad desedak stambenih blokova u naselju Al Amerija.

Kad je ovako pozitivna atmosfera da tako i završimo:Sirijski teatar “PLES IZ SJENE”,, “Visual Arts Theater”.

Izvor:BalkanBreakingNews/Pravda

Top