ŽESTOKI POTRESI U SDS-u: Smjena Mladena Bosića nakon izbornog poraza

– Osim Mirka Šarovića, koji još od ranije važi za najozbiljnijeg kandidata da naslijedi Bosića, brojni stranački funkcioneri smatraju da bi upravljanje žestoko uzdrmanom partijom trebalo povjeriti dvojcu Obren Petrović-Mićo Mićić…

Izborni debakl SDS izazvao je žestoke potrese u rukovodstvu najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj.

 

Izvori  iz vrha SDS tvrde da će najkasnije do kraja sljedeće sedmice biti poznato da li će težak izborni poraz dovesti do smjene Mladena Bosića sa čela stranke.

 

Sagovornici „EuroBlica“ ističu da u slučaju, da aktuelni šef SDS, ipak, odustane od najavljene ostavke ovoj partiji prijeti raskol i istupanje iz stranačkog članstva velikog broja dosadašnjih istaknutih funkcionera.

 

Oni tvrde da su lideri brojnih opštinskih odbora SDS, koji su, kako kažu, već dugo nezadovoljni radom aktuelnog stranačkog rukovodstva počeli sa pripremanjem terena za nove unutarstranačke izbore i traženje Bosićevog nasljednika.

 

– Osim Mirka Šarovića, koji još od ranije važi za najozbiljnijeg kandidata da naslijedi Bosića, brojni stranački funkcioneri smatraju da bi upravljanje žestoko uzdrmanom partijom trebalo povjeriti dvojcu Obren Petrović-Mićo Mićić, koji su se dokazali kao uspješni organizatori i višestruki izborni pobjednici u svojim lokalnim zajednicama.

 

Bilo kakav Bosićev pokušaj da uprkos katastrofalnom izbornom porazu ostane na čelu SDS sigurno bi vodio raskolu i masovnom osipanju stranačkog članstva, navode izvori iz vrha ove stranke.

.

S.B./Agencije

Top