Naseru Oriću prijava za ubistva, silovanja…

Policija u Bijeljini podnijela je krivičnu prijavu protiv ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića za ubistva, silovanja i pljačku za vrijeme rata.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je policija podnijela krivičnu prijavu bijeljinskom Okružnom tužilaštvu protiv Orića za ubistva, silovanja i pljačku, uglavnom pripadnika bošnjačkog naroda za vrijeme rata na području Srebrenice.

Kako su preneli banjalučki mediji, Lukač je naveo da je krivična prijava podnijeta na osnovu istrage koju je sprovela policija u Bijeljini u saradnji sa tamošnjim Okružnim tužilaštvom, odnosno na osnovu saznanja i izjava svjedoka u istrazi.

On nije želio da iznosi detalje krivične prijave, ali je rekao da se, između ostalog, Oriću stavlja na teret da je naredio ubistvo jednog oficira JNA bošnjačke nacionalnosti, koji se “Oriću stavljao na raspolaganje, ali je on u njemu vidio konkurenciju”.

Ministar unutrašnjih psolova izrazio je nadu da će Tužilaštvo uspjeti da dokaže Orićevu krivicu na osnovu informacija i izjava svjedoka, koji je prikupila policija RS.

Izvor: Beta

 

Top