TRESE SE CIJELA SRBIJA: Nebojša Čović i Velja Ilić naručili Đinđićevo ubojstvo – pronađeno Legijino tajno pismo?

Mila Đinđić i Gordana Filipović, majka i sestra pokojnog premijera, još 2011. podnijele kaznenu prijavu protiv Nebojše Čovića i Velimira Ilića.

Nakon izjave Miloša Simovića, pripadnika “zemunskog klana” koji je osuđen u predmetu za ubojstvo premijera, da jedan političar naručilac ubojstva Zorana Đinđića, većina članova tadašnje vlade u panici je da bi mogao objaviti ime nalogodavca, saznaje Kurir.

Kako kaže naš izvor, nekoliko bivših ministara iz tog vremena jučer je razgovaralo o tome da li je sad trenutak da u javnost ispliva ko je naručio ubojstvo.

Upire prstom u političare:

– Simović je opet upro prstom u neke političare, ali je ponovno izostalo ono čega se svi plaše, a to je da kaže konkretno ime. Nekolicina bivših ministara naslućuje da on može izgovoriti i ime nalogodavca, jer je na suđenju za ubojstvo novinara Slavka Ćuruvije inzistirao na toj temi – kaže naš sugovornik.

Simović je, inače, na suđenju 2011. godine kazao da je riječ o političaru koga zovu Coki. Javnost je ubrzo počela licitira da se iza nadimka Coki krije jedan od lidera DOS Nebojša Čović. Krajem 2011. majka pokojnog premijera Mila Đinđić i njegova sestra Gordana Filipović Đinđić podnijele su kaznenu prijavu protiv Čovića i predsjednika Nove Srbije Velimira Ilića zbog neprijavljivanja priprema za izvršenje kaznenog djela napada na ustavni poredak, dok je protiv Čovića podnijeta i zbog podstrekivanja na ubojstvo predstavnika najviših organa. Dokle se stiglo s tom prijavom, koja je podnijeta u Specijalnom tužiteljstvu za organizirani kriminal, nismo uspjeli saznati jer nam nije stigao odgovor iz odvjetničkog ureda koja vodi predmet.

Čović jučer nije bio raspoložen da se vraća na detalje sa suđenja za ubojstvo premijera.
– Svojevremeno sam sve to komentirao i zaista ne želim ponovno o istom. Niti sebe vidim niti prepoznajem u svemu tome, a tko koga i na što namješta i kako se pakiraju i namještaju takozvani zaštićeni svjedoci, to nije moje da objašnjavam – izjavio je Čović.

klan Milošević:

Upitan kakve konkretno sumnje ima kad govori o pakiranju i namještanju zaštićenih svjedoka i na koga misli, Čović nije konkretno odgovorio.
– Nemam nikakve sumnje, već samo zaključujem – kratko nam je rekao i završio razgovor.

Zoran Živković, koji je poslije atentata sjeo u fotelju premijera, rekao je za naš list da istraga o političkim motivima ubojstva predsjednika vlade još traje i da traje predugo.
– Zorana je mogao ubiti samo netko tko je imao kontakt s ubojicama, motiv i novac, a to je klan Milošević. Ali to ne mogu dokazati – kaže Živković.

Ni da pisnu
VELJA, KOŠTUNICA I ČEDA SE ucutalo

Velimir Ilić juče nije odgovarao na pozive Kurira, a komentar nismo uspjeli dobiti ni od bivšeg predsjednika SRJ Vojislava Koštunice niti od udovice premijera Ružice Đinđić. Na pozive nije odgovarao ni glasnogovornik LDP, pa smo ostali uskraćeni i za komentar Čedomira Jovanovića.

TAJNO Legijin PISMO VELJI I ČOVIĆU

Osumnjičeni Nebojša Čović i Velimir Ilić početkom 2003., nakon što je Ilić primio pismo Milorada Ulemeka, kojim se Ilić poziva da se uključi u akciju ponavljanja 5. listopada kao opštenarodnog bunta, dakle, nakon što je saznao da Ulemek priprema napad na ustavni poredak, Ilić je sa sadržinom pisma upoznao Čovića.

Zatim su obojica svjesno propustili ovo prijave nadležnim državnim tijelima, čime su izvršili kazneno djelo neprijavljivanja priprema za izvršenje kaznenog djela napada na ustavni poredak – navodi se u kaznenoj prijavi koju su 2011. podnijele Mila Đinđić i Gordana Đinđić-Filipović.

– Nebojša Čović je početkom veljače 2003, znajući da Ulemek u to vrijeme nastoji dobiti političke ličnosti za akciju svrgavanja tadašnje vlade, pristupio dogovoru Ulemeka i Dušana Spasojevića, da uz pomoć pripadnika “zemunskog klana” i JSO izvrše atentat na Đinđića, uvjeravajući ih pritom da će po ubojstvu on preuzeti mjesto premijera – piše još u ovoj prijavi.

 

Izvor: Kurir

Top