NEDZAD LATIĆ PIŠE OTVORENO PISMO REDŽEPU TAYIBU ERDOGANU: Hajde da stvarno ispunimo Alijin emanet; nama naša Bosna, Vama Vaša Turska!

Vi ste jedini kome se Bakir Izetbegović obratio i valjda kazao šta se to „zaista iza brada valja“ ovdje u Bosni! I moja briga je tim veća. Jer ja znam, a Vi to ne znate, da ukoliko bi u Bosni nešto krenulo po zlu, moj narod se ne bi odazvao Bakiru kao što se Vaš narod odazvao Vama!!!

Uvaženi Predsjedniče,

Iako ne vjerujem da će ovo pismo stići do Vas, te i ako bi nekako i došlo ne vjerujem da biste ga pored silnih briga i obaveza pročitali, odlučujem se koristiti ovu formu pisanja. Dakle, ne toliko zbog Vas koliko zbog Vaših pristalica u Bosni i Hercegovini. Zapravo, ja se primarno obraćam istim onim Bošnjacima kojima i Vi često šaljete selame u Vašim javnim nastupima.

I ovo što hoću reći već ja zapisano u mojim knjiga i tekstovima, tako da ovim pismom želim samo rezimirati svoja ranija stajališta i gledišta kad su u pitanju odnosi Bošnjaka i Turaka, odnosno politički odnosi bošnjačkih i turskih lidera.

Od naivnog državnika do političkog mudraca

Na koncu imam i povod i izgovor zašto sam se odlučio na ovako prilično prepotentan čin. Povod mi je da Vam čestitam na herojskom držanju u vrijeme pokušaja kukavičkog i podmuklog vojnog udara, a izgovor mi je u tome što je stanje u mojoj državi slično onom u kojem se Turska našla prije mjesec dana. Tako da tražim razumijevanje za sebe kao i sve druge koji malo glasnije ispuštaju vapaje kako bismo eventulano dali sebi bar oduška ako ne možemo presudno utjecati na ishod.

U ovom pismu bih, prije svega, želio podastrijeti neke argumente i iskustva iz naše skore i „žive povijesti“ koji ukazuju na to da Vi preko gospodina Bakira Izetbegovića ne ispunjavate emanet, kojeg ste preuzeli od rahmetli Alije Izetbegovića na samrtničkoj postelji, na adekvatan i primjeren način. Neki misle i to javno tvrde da ste ga čak iznevjerili!

Evo da počnem od prvih koraka koje je rahmetli Alija Izetbegović učinio kad je postao politički lider bosanskih muslimana, i kao takav prvi predsjednik Bosne i Hercegovine.

Koliko je bio naivan i neiskusan kao državnik pokazuje i činjenica da je prvi sastanak kao predsjednik države imao sa Kurtom Valdhajmom, tadašnjim predsjednikom Austrije. Vjerujem da mu je taj susret ugovorio jedan vaš zajednički prijatelj iz islamskog svijeta koji je tad djelovao u Beču. Nakon što su beogradski mediji objavili dokumente iz tajne arhive Udbe iz kojih se vidi da je Valdhajm boravio u Sarajevu kao oficir SS-trupa, vjerujem da se Izetbegović „sledio od straha“ da mu tadašnja moćna Udba ovaj susret ne interpretira na način da ga sumnjiče za njegovu pripadnost i simpatije prema „Handžar diviziji“. Ali, na sreću ni Udba nije bila „sveznajuća“ i taj susret je ostao zaboravljen, iako mu tako nešto politički oponenti i dan-danas pripisuju.

Tek će rahmetli Alija Izetbegović ovaristi na pravi put svojim odlaskom u prvu zvaničnu posjetu Turskoj gdje ga je primio tadašnji premijer rahmetli Durgut Ozal. Od tada, pa sve do svoje smrti, Izetbegović je sva svoja velika državnička putovanja, bolje reći turneje, započinjao iz Ankare. Nek’ Vam, uvaženi Predsjedniče, Vaši, po mom sudu veoma loši, mnogobrojni „savjetnici za Balkan“, provjere ove činjenice pa će se uvjeriti da su najčešće maršute rahmetli Izetbegovića bile po ovoj liniji: Ankara, Rijad, Teheran, Washington…

No, za Vas je, uvaženi Predsjedniče, važnije da razumijete ponašanje rahmetli Izetbegovića, što Vam osobno sugeriram, da se na njega ugledate jer javno iskazujete simpatije prema njemu, u tom vremenu.

Evo Vam primjera Alijine mudrosti na koji ukazujem svima onim koji se smatraju p(r)ozvanim da ispune njegov emanet!

Poznato Vam je da je Izetbegović imao hipoteku islamskog fundamentaliste i simpatizera tada anatemizirane Iranske islamske revolucije, odnosno samog lidera te revolucije imama Ruhullaha Homeinija. Njegovi kritičari su nalazili argumente za ovakve tvrdnje u njegovim kritičkim osvrtima na sekularizam koji se ogledao pod pojmom kemalizma u Turskoj.

Stoga je, kako mi je u jednom razgovoru osobno ispričao, znao da će prilikom prve posjete Turskoj biti pitan za mišljenje o Kemalu Ataturku. Tako se i desilo; prvo pitanje na aerodromu u Istanbulu, gdje su ga dočekali novinari, odnosilo se na Ataturka.

„Da je Kemal Ataturk danas živ, ne bi radio neke stvari koje je radio, a ni ja danas ne bih pisao ono što sam pisao“, odgovorio je Izetbegović.

I kao što je poznato, Izetbegović nije zaobišao mezar Kemala Ataturka, kako su mnogi očekivali, već ga je posjetio, i mislim da je prvi čovjek koji je javno proučio fatihu ispred njegovog mezara!

Zašto Vam navodim ovaj primjer? Zato što želim ukazati praktičnu primjenu mudrosti koju je Izebegović imao u sebi. Znam pouzdano da Izetbegović ni za bogdu nije promijenio svoje mišljenje o kemalizmu kao autokratskoj ideologiji zasnovanoj ne rigidnom sekularizmu. A koliko je humanih političkih ideja i vizija završilo u zlu?! Stoga, niko, pa ni Izetbegović, nije mogao ne iskazati poštovanje prema osobi za koju se veže jedna od sudbonosnih bitaka za odbranu Turske, pa i islamskog svijeta. Radi se o bitkama na Čanak Kaleu i rijeci Sakariji!

Vama Vaša Turska, nama naša Bosna!

Stoga sam, kad sam saznao da se nalazite u kućnom pritvoru, molio prijatelje da mi omoguće da Vas posjetim. Oni su me opet odvraćali od tog nauma tvrdeći da ću se dovesti u opasnost. A ja sam, zapravo, sumnjao da ćete me htjeti primiti jer se do tada nismo ni poznavali.

Sjećate se Vašeg sekretara Bilala, jednog divnog, pametnog i islamski odgojenog mladića iz Pakistana. On mi je ugovorio sastanak sa Vama i Vi ste me primili u Vašoj kući koja je bila pod policijskim nadzorom. Zaista sam se bio prestrašio od pogleda „tajnih agenata“ koje sam primijetio prilikom dolaska pred Vašu kuću. Vi ste me čekali u jednoj sobi, kancelariji, u kojoj je svirao radio. Malo ste pričali. Sastanak nije trajao dulje od pola sahata, ali ja sam osjećao da traje vječnost jer smo toliko jedan drugom htjeli reći šutnjom. Pitao sam Vas šta mogu učiniti za Vas? Ponudio sam se da zamolim rahmetli Aliju da nekome napiše pismo ko bi se zauzeo za Vas. Odbili ste uz objašnjenje da bi Vaše progonitelje to samo još više rasrdilo.

Vjerujem da ste me primili sljedeći put, to je bilo na dan kad ste žurili u Ankaru, gdje ste osnivali prvu podružnicu AK Partije, iz zahvalnosti zbog prve posjete. Tad nismo bili sami. Bili ste veoma raspoloženi da ste se čak našalili na moj račun udjeljujući mi neke (političke) komplimente.

Nejse, to je bilo vrijeme mojih čestih dolazaka u Tursku. Zbog svog zagovaranja da Bosna sa Turskom mora imati najtješnje odnose bio sam zaradio imidž velikog turkofila.

Dovodio sam desetine vrlo moćnih i bogatih biznismena u Sarajevo i sastajao se sa svim relevantnim političkim liderima, intelektualcima i novinarima. Da, na moj poziv tadašnja premijerka Tansu Čiler došla je u Sarajevo na predizborni skup SDA! Bio sam sa Devletom Bahcelijem, Besimom Tibukom, rahmetli Mustafom Jaziđoluom itd. Sa nekima poput predsjednika Sulejmana Demirela, nisam se želio sastajati iako sam imao izravan poziv od njega itd.

Onda sam pisao tekstove u kojima sam Vas podržavao „punim plućima“. Da sažmem svoju viziju uloge Turske na Balkanu u jednom svom spinovanom naslovu: Turska će biti lokomotiva, a balkanske države vagoni novog „Orijent expresa“…

A što se tiče Vas osobno, svi moji tekstovi se uramljuju između dva naslova: „Al’ ane Erdogane“ i „Bošnjaci će glasati za Erodgana iz inata!“.

Prvi tekst je rezultirao fitnom/spletkom koju je zapodjenuo Ahmed Davtugolu, a nakon što sam kritizirao njegovu politiku koju je kao ministar vanjskih poslova sprovodio na Balkanu. U jednom malom tekstiću nazvao sam ga „Don Kihotom na balkanskim vjetrenjačama“. Vaši „savjetnici“ su me izvjestili da ste imali ovaj tekst na stolu ispred sebe i da ste dali komentar ibreteći se: “Zar on nije naš?!“ 

Zbog mediokriteta koji su se pozivali na Vas dok su pokušavali da mi napakoste ovdje u Sarajevu, a radi se o šačici radikalnih selefista i još manjoj šačici SDA-ovih poltrona i uhljeba, napisao sam tekst „Al’ ane Erdogane“. Zašto? Jer zaista onaj ko nas vara nije naš! A potom ako jedan mali tekstić može da pobudi sujetu u jednom vladaru takvu da je spreman osvetiti se, u njemu vidim faraonski duh, ma ko on bio! Očito se ovdje radilo o Davutogluu, kome je mogla nauditi i kritika/„mušica“ iz mog teksta!

Tek kad me je prijatelj zamolio da napišem afirmativan tekst o Vama, a zbog posljednjih vanrednih izbora, i to kad je Turska bila izložena krvavom teroru, napisao sam i tekst u kojem sam sugerirao, bar Bošnjacima, da glasaju za Vas i da podrže AK Partiju.

Iskreno, ne kajem se i ne povlačim niti jednu svoju riječ, jer ja, ako Bog da, nisam od onih koji „nas varaju“!

Tek sada „vagam“ šta kažem i napišem nakon masovnih hapšenja koja sprovodite u Turskoj! Iskreno, nikad nisam slutio da će onaj čovjek kojeg sam upoznao dok je bio u „kućnom pritvoru“ ikad dozvoliti da se ljudi hapse i progone na osnovu onoga zbog čega je i sam bio progonjen! Mora da postoji nešto ozbiljnije, opasnije, teže i gore po naciju i državu, a da ja ne znam, zbog čega se rade ovake „čistke“ u Turskoj! Eto, prepustit ću vremenu ne bi li saznali šta se to zaista „iza brda valja(lo)“ u Turskoj.

Tim prije što ja imam ozbiljne probleme sa kojima se budim svakog jutra jer ne znam „šta se iza brda valja“ u mojoj Bosni. Vi ste jedini kome se Bakir Izetbegović obratio i valjda kazao šta se to „zaista iza brada valja“ ovdje u Bosni! I moja briga je tim veća. Jer ja znam, a Vi to ne znate, da ukoliko bi u Bosni nešto krenulo po zlu, nešto slično, ne daj Bože, kroz šta je prošao turski narod prošlog mjeseca, moj narod se ne bi odazvao Bakiru kao što se Vaš narod odazvao Vama i odbranio se od kukavičkog i podmuklog napada šačice Vaših mrzitelja!

Stoga Vam još jednom čestitam jer ste pokazali da ispunjavate emanet onih koji Vam vjeruju i koji Vas podržavaju. Nadam se, koliko god se razlikovali, a zaista se razlikujemo (!), u poimanju politike i vlasti, da će Turska izrasti u modernu, sekularističku, slobodnu i naprednu državu. Koliko tome doprinesete toliko ste ispunili Božiji emanet, potom emanet Vašeg naroda, pa samim tim i emanet Alije Izetbegovića. Samo takva Turska bi bila od velike pomoći Bosni i Hercegovini!

Do tada ostavite nas sa našim brigama; nama naša Bosna, Vama Vaša Turska!

 

Piše: Nedžad Latić/TBT

1,266 thoughts on “NEDZAD LATIĆ PIŠE OTVORENO PISMO REDŽEPU TAYIBU ERDOGANU: Hajde da stvarno ispunimo Alijin emanet; nama naša Bosna, Vama Vaša Turska!

 1. Greetings, I think your web site may be having internet browser compatibility problems.

  Whenever I take a look at your website in Safari, it looks fine however,
  when opening in I.E., it has some overlapping issues.
  I simply wanted to give you a quick heads up! Apart from that, great
  blog!

 2. After looking over a handful of the blog posts on your web page, I seriously appreciate
  your way of writing a blog. I saved as a favorite it to
  my bookmark website list and will be checking back soon. Please check out my web site
  as well and tell me what you think.

 3. I just could not depart your web site before suggesting that I really
  loved the standard info an individual provide for your visitors?
  Is gonna be again incessantly to inspect new
  posts

 4. Whats up are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set
  up my own. Do you need any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 5. Hello there, I do believe your site might be having
  web browser compatibility problems. Whenever
  I take a look at your website in Safari, it looks fine however,
  when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.
  I just wanted to give you a quick heads up! Besides that, fantastic site!

 6. Hi, Neat post. There is a problem together with your site in internet explorer, may check this?
  IE nonetheless is the market leader and a huge component to other people will miss
  your fantastic writing because of this problem.

 7. Hello, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my
  website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 8. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring
  on other websites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I
  know my visitors would enjoy your work. If you’re even remotely
  interested, feel free to shoot me an e mail.

 9. hey there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right
  here. I did however expertise some technical issues using this website, as I experienced to reload the website a lot of times previous to I could get it
  to load properly. I had been wondering if your web host is
  OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times
  will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality
  score if ads and marketing with Adwords. Well I
  am adding this RSS to my e-mail and can look
  out for a lot more of your respective interesting content.

  Make sure you update this again very soon.

 10. Hi there friends, pleasant paragraph and fastidious arguments commented at this place, I am in fact
  enjoying by these.

 11. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point. You obviously know
  what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your
  blog when you could be giving us something enlightening to read?

 12. I blog often and I seriously appreciate your information. Your article has truly peaked my interest.
  I am going to book mark your blog and keep checking
  for new details about once a week. I opted in for your RSS feed too.

 13. It is appropriate time to make some plans for the future
  and it’s time to be happy. I have read this submit and if I may just I wish to recommend you few attention-grabbing issues or tips.
  Perhaps you can write subsequent articles relating to this article.

  I wish to learn even more issues about it!

 14. Have you ever thought about including a little bit
  more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and everything.
  But just imagine if you added some great graphics or video
  clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent
  but with pics and clips, this site could undeniably be
  one of the greatest in its niche. Excellent blog!

 15. My relatives all the time say that I am wasting my time here at net, however I know
  I am getting know-how all the time by reading thes good articles.

 16. I every time used to read post in news papers but now as I am a user
  of internet thus from now I am using net for content, thanks to
  web.

 17. Hi! I just wish to give you a big thumbs up for the excellent info you’ve got right here on this post.
  I’ll be coming back to your website for more soon.

 18. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if
  you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty
  finding one? Thanks a lot!

 19. Hi there to every body, it’s my first visit of this webpage; this web site
  carries amazing and in fact excellent material in favor
  of visitors.

 20. I am genuinely grateful to the holder of this web page who has shared this great
  paragraph at at this time.

 21. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
  My website has a lot of completely unique content I’ve either written myself or outsourced but it
  seems a lot of it is popping it up all over the web without my agreement.
  Do you know any ways to help stop content from being stolen? I’d definitely appreciate it.

 22. Hi, this weekend is pleasant for me, as this point in time i am reading this great informative piece of writing here at my house.

 23. Hmm is anyone else experiencing problems with the
  images on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the
  blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 24. Hi there very cool site!! Man .. Beautiful .. Amazing ..
  I will bookmark your web site and take the feeds also?
  I am happy to find a lot of helpful information right here in the post, we’d like work
  out extra techniques on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 25. I have read so many content concerning the blogger lovers but this post is
  genuinely a pleasant piece of writing, keep it up.

 26. Because the admin of this web page is working, no
  doubt very soon it will be well-known, due to its quality contents.

 27. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?
  Thanks a lot!

 28. I believe what you said was actually very logical.
  However, what about this? suppose you added a little content?
  I am not suggesting your content isn’t good, however suppose
  you added a title that makes people want more?

  I mean NEDZAD LATIĆ PIŠE OTVORENO PISMO REDŽEPU TAYIBU ERDOGANU: Hajde da stvarno
  ispunimo Alijin emanet; nama naša Bosna, Vama Vaša Turska!
  – Balkan Breaking News is kinda boring.
  You could look at Yahoo’s front page and
  note how they create article headlines to get people to open the links.
  You might add a related video or a related pic or two to get readers excited about everything’ve got
  to say. In my opinion, it might make your posts a little livelier.

 29. Hi to every body, it’s my first go to see of this
  web site; this website contains remarkable and genuinely excellent information in support of readers.

 30. I go to see daily some web pages and websites to read articles, however this webpage presents quality based articles.

 31. I’ll immediately grab your rss feed as I can’t find your email subscription hyperlink or e-newsletter service.
  Do you have any? Please let me realize so that I could subscribe.
  Thanks.

 32. Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but
  after looking at a few of the posts I realized it’s
  new to me. Nonetheless, I’m certainly delighted I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back
  frequently!

 33. An intriguing discussion is definitely worth comment.

  I do believe that you need to write more on this topic, it
  might not be a taboo matter but usually people do not speak about these issues.
  To the next! Cheers!!

 34. This is using a little bit excess subjective, but I substantially choose the Zune Marketplace. The interface is colourful, is made up of further flair, and some cool attributes including ‘Mixview’ that make it possible for on your own instantly watch identical albums, tunes, or other end users related in the direction of what you might be listening toward. Clicking on one particular of all those will center on that solution, and an additional established of “neighbors” will arrive into view, enabling by yourself toward navigate more than studying through related artists, new music, or people. Speaking of customers, the Zune “Social” is in addition exceptional exciting, permitting your self come across other folks with shared choices and starting to be pals with them. Yourself then can pay attention toward a playlist crafted based mostly on an amalgamation of what all your pals are listening toward, which is too fascinating. All those fearful with privateness will be relieved in direction of know you can prevent the public towards watching your particular person listening behavior if oneself hence decide on.

 35. A motivating discussion is definitely worth comment. I think
  that you should publish more about this topic, it might not be
  a taboo subject but generally people do not talk about these subjects.
  To the next! Many thanks!!

 36. This is really fascinating, You are an excessively skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look forward to seeking extra of your wonderful post.
  Also, I’ve shared your website in my social networks

 37. Having read this I thought it was extremely enlightening.
  I appreciate you finding the time and effort to put this
  content together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worthwhile!

 38. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never
  understand. It seems too complex and extremely broad for me.

  I am looking forward for your next post, I’ll try to get the
  hang of it!

 39. Zune and iPod: Highest Those people examine the Zune in the direction of the Contact, yet the moment observing how skinny and remarkably minor and gentle it is, I just take it in direction of be a fairly unique hybrid that brings together properties of possibly the Touch and the Nano. It’s fairly colorful and gorgeous OLED display screen is a little bit smaller sized than the contact screen, however the player itself feels rather a bit more compact and lighter. It weighs pertaining to 2/3 as significantly, and is considerably smaller sized within just width and height, though becoming accurately a hair thicker.

 40. Excellent goods from you, man. I’ve keep in mind
  your stuff previous to and you’re just too wonderful.
  I really like what you’ve obtained right here, really like what you’re saying and the way during which you say it.
  You’re making it enjoyable and you continue to take care of to keep it
  wise. I can not wait to read far more from you. That is
  really a wonderful site.

 41. I’ve read a few great stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to make such a great informative web site.

 42. It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have learn this publish and if I may just I want to recommend you few fascinating issues or suggestions.
  Maybe you could write next articles relating to this
  article. I want to learn even more issues approximately it!

 43. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up!
  I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on. Cheers

 44. This design is incredible! You certainly know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!)
  Excellent job. I really loved what you had to say, and
  more than that, how you presented it. Too cool!

 45. It’s actually a nice and helpful piece of information. I am satisfied that
  you shared this useful information with us.
  Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 46. Greetings! Very helpful advice within this article!
  It is the little changes that will make the greatest changes.

  Many thanks for sharing!

 47. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
  I’m definitely enjoying your blog and look forward to new
  posts.

 48. Hello, i think that i saw you visited my
  website so i came to return the favor?.I’m
  attempting to to find things to enhance my website!I assume its ok to make use of a few
  of your ideas!!

 49. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back
  to your webpage? My blog site is in the exact same
  niche as yours and my users would really benefit from a lot of the
  information you present here. Please let me know if this okay with
  you. Regards!

 50. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?

  I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Kudos

 51. First of all I want to say great blog! I had a quick question that I’d
  like to ask if you don’t mind. I was interested to find out how you
  center yourself and clear your mind before writing.
  I’ve had trouble clearing my mind in getting my ideas out there.
  I truly do take pleasure in writing however it just seems like
  the first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out
  how to begin. Any recommendations or hints? Kudos!

 52. Fantastic – I really should definitely pronounce, impressed along with your internet site. I had no trouble navigating by way of all tabs as properly as related info ended up being truly simple to do to access. I lately discovered what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those that add forums or anything, internet site theme . a tones way for your customer to communicate. Good task.

 53. Thanks for any other fantastic post. Where else may anybody
  get that kind of information in such a perfect approach of writing?

  I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the look for such info.

 54. Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to return the favor?.I’m trying to in finding issues
  to enhance my site!I suppose its adequate to make use of a few
  of your ideas!!

 55. May I simply just say what a comfort to uncover somebody that genuinely knows what they are talking about online.
  You definitely realize how to bring an issue to light and make it important.
  A lot more people need to read this and understand this side of your story.
  I was surprised that you’re not more popular given that you certainly possess the gift.

 56. What’s up, this weekend is nice in support of me, since this occasion i am reading
  this fantastic informative post here at my residence.

 57. This is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere.
  Brief but very precise info… Many thanks for sharing this one.
  A must read article!

 58. Hello there I am so excited I found your blog page, I really found you by mistake, while I was browsing on Aol for something
  else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks for
  a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to look over it all at the moment but I have book-marked it and also included
  your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great
  deal more, Please do keep up the great work.

 59. It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I wish to
  suggest you few interesting things or suggestions.
  Maybe you could write next articles referring to this
  article. I wish to read even more things about it!

 60. My family all the time say that I am killing my
  time here at web, but I know I am getting knowledge every day by reading thes pleasant articles.

 61. fantastic issues altogether, you just gained
  a logo new reader. What may you suggest about your put up that
  you made a few days in the past? Any certain?

 62. fantastic put up, very informative. I ponder why the other specialists of
  this sector don’t notice this. You must proceed your writing.
  I’m confident, you have a huge readers’ base already!

 63. hello there and thank you for your info –
  I have certainly picked up anything new from right here.
  I did however expertise several technical points using this web site, as I
  experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web host is OK?

  Not that I’m complaining, but slow loading instances times will often affect
  your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords.

  Anyway I’m adding this RSS to my email and can look
  out for much more of your respective fascinating content.
  Make sure you update this again very soon.

 64. Hey there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make
  your site mobile friendly? My site looks weird when viewing from my iphone
  4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem.
  If you have any suggestions, please share. Thanks!

 65. Hi, I do believe this is an excellent web site.
  I stumbledupon it 😉 I will come back once again since
  I book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help others.

 66. This is really attention-grabbing, You are an excessively professional blogger.
  I have joined your feed and sit up for in the hunt for extra
  of your fantastic post. Also, I have shared your website
  in my social networks

 67. I every time used to read piece of writing in news papers but now as I am a user of internet thus from now I am using net
  for content, thanks to web.

 68. I was wondering if you ever considered changing the layout of your website?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could
  a little more in the way of content so people could
  connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1
  or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 69. I got this web page from my buddy who told me on the
  topic of this site and now this time I am visiting this website and reading
  very informative posts here.

 70. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do
  it for you? Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from.
  many thanks

 71. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your webpage?

  My blog site is in the exact same area of interest as yours and
  my visitors would definitely benefit from a lot of the information you provide here.

  Please let me know if this okay with you. Many thanks!

 72. Hello! I could have sworn I’ve been to this website before but after going through many
  of the posts I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely delighted I came across
  it and I’ll be book-marking it and checking back often!

 73. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you
  are just extremely fantastic. I actually like what you’ve acquired here, really
  like what you are saying and the way in which you say it.
  You make it entertaining and you still care for to keep
  it sensible. I can not wait to read much more from you.

  This is really a wonderful web site.

 74. Hey there, You have done a fantastic job.
  I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends.

  I am sure they will be benefited from this web site.

 75. It’s perfect time to make some plans for the longer term and it is time
  to be happy. I have read this put up and if I may I desire to recommend you some attention-grabbing
  things or tips. Perhaps you can write subsequent articles referring
  to this article. I want to read more issues approximately
  it!

 76. We stumbled over here different website and thought I might check things
  out. I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to finding out about your web page again.

 77. Hello there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout
  out and say I genuinely enjoy reading your blog posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
  Thanks a ton!

 78. Hey, you used to write wonderful, but the last few posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

 79. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance.
  I must say that you’ve done a fantastic job with this.
  Also, the blog loads extremely quick for me on Internet explorer.
  Exceptional Blog!

 80. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 81. Needed to draft you a little bit of note to say thank you yet again for all the lovely knowledge you’ve shared at this time. It’s really surprisingly open-handed of you to give unhampered all that some people could possibly have supplied for an electronic book to get some bucks for their own end, specifically considering the fact that you might have done it in the event you decided. Those strategies as well acted as the great way to know that other individuals have the same passion much like my very own to find out a lot more regarding this issue. I think there are millions of more enjoyable periods ahead for many who examine your blog.

 82. I’m really enjoying the theme/design of your web site. Do you
  ever run into any browser compatibility issues?
  A couple of my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Chrome.
  Do you have any ideas to help fix this problem?

 83. Greatful to identified this weblog, I’ve been searching numerous times about it. This really is really what I have been seeking and I’ve bookmarked this internet site also, I is going to be back again soon to appear at for your new posting.

 84. [url=http://skincareproductsgen.com/perawatan-kulit/khasiat-minyak-zaitun-untuk-perawatan-kulit.htm]khasiat minyak zaitun untuk perawatan kulit[/url]

 85. What’s up everyone, it’s my first pay a visit at this web page, and piece of writing is genuinely fruitful for me,
  keep up posting these articles.

 86. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 87. Аmazіngly, all the women lost an averagе of three pounds and three inches off theiг waists ɑftertaking Meratrim. However, personally I sit all the day on mƴ asѕ and kеep gaining weight and so far thiѕ has been proven the best weight loss diet I’ve еvery had.65 is stored in skeletal muscles and the reѕt in the liver.

 88. “Best Blogpost! Hello Admin! Thanks for this article, very good information, I will be_ forwarding this to some friends, if you’re ok with that. Greetings from Germany!”

 89. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.

 90. “Great Blogpost! Sorry for my English.I have been reading out a few of your_ stories and i can claim nice stuff. I will surely bookmark your site.”

 91. “Great Blogpost! Sorry for my English.I have been reading out a few of your_ stories and i can claim nice stuff. I will surely bookmark your site.”

 92. I am thinking about building a local news website that will, for the most part, be a collection of local news stories published by newspapers and other sources. Is it legal to do this? I would, of course, give all credit to the authors. I’m just wondering what the legality of this would be? Thanks for the help!.

 93. “Great Blogpost! Hello Admin! Thanks for this article, very good information, I will be_ forwarding this to some friends, if you’re ok with that. Greetings from Germany!”

 94. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you’ve done a great job with this. Also, the blog loads extremely fast for me on Internet explorer. Exceptional Blog!

 95. “Great Blogpost! Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will_ be waiting for your further write ups thank you once again.”

 96. “Great Blogpost! Way cool! Some extremely valid points! I _appreciate you writing this post and also the rest of the website is also very good.”

 97. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 98. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this website with my Facebook group. Chat soon!

 99. I am curious to find out what blog system you have been using? I’m having some minor security issues with my latest blog and I’d like to find something more safe. Do you have any recommendations?

 100. Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and terrific design and style.

 101. I am curious to find out what blog system you have been working with? I’m having some minor security problems with my latest site and I’d like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

 102. Heya! I’m at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

 103. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the issue fixed soon. Many thanks

 104. Fantastic site you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the same topics talked about here? I’d really love to be a part of online community where I can get feedback from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Cheers!

 105. Hey there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 106. Hello there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 107. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 108. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. Many thanks

 109. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to exchange strategies with others, be sure to shoot me an email if interested.

 110. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Many thanks!

 111. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog is in the very same niche as yours and my visitors would certainly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Thanks!

 112. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on. All the best

 113. Fantastic website you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of community where I can get feedback from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Bless you!

 114. Hey there! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and amazing style and design.

 115. I’m curious to find out what blog system you happen to be using? I’m experiencing some small security problems with my latest blog and I’d like to find something more safe. Do you have any solutions?

 116. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice methods and we are looking to exchange strategies with others, why not shoot me an e-mail if interested.

 117. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!

 118. Very good blog you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of group where I can get responses from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thank you!

 119. Hey! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thank you so much!

 120. I was curious if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 121. At this time it seems like Expression Engine is the top blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 122. Hi, did you know you are listed on this website scamwarners.com, and scamadviser.comscamadviser.com they say they warn of scamming sites, but on closer inspection you can see that they are scamming people, they want you to register, but DO NOT, you will be flooded with SPAM in your inbox. Just a warning to all the good people out there, which is why I am telling you here as your website is great.

 123. Howdy, would you mind letting me know which web host you’re using? I’ve loaded your blog site in 3 completely different web browsers, and I must say this blog site loads a whole lot quicker than most. Can you recommend a good web hosting company at a fair price?

 124. First off I would like to say superb blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had difficulty clearing my thoughts in getting my ideas out there. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Thanks!

 125. I’m curious to find out what blog platform you’re using? I’m experiencing some minor security issues with my latest website and I would like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

 126. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

 127. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog based on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an email.

 128. Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same page layout and design. Superb choice of colors!

 129. Howdy I am so thrilled I found your blog page, I really found you by mistake, while I was looking on Google for something else, Anyhow I am here now and would just like to say cheers for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic work.

 130. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. With thanks

 131. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog is in the very same niche as yours and my users would truly benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Appreciate it!

 132. Thanks for one’s marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will come back in the future. I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice holiday weekend!

 133. Greetings! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 134. Hello great blog! Does running a blog similar to this require a large amount of work? I have very little knowledge of coding however I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, should you have any ideas or tips for new blog owners please share. I understand this is off subject however I simply had to ask. Kudos!

 135. Howdy! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem. If you have any suggestions, please share. Cheers!

 136. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to swap techniques with other folks, be sure to shoot me an email if interested.

 137. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. However think of if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this blog could definitely be one of the most beneficial in its field. Good blog!

 138. Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you might be a great author.I will always bookmark your blog and will come back down the road. I want to encourage one to continue your great posts, have a nice morning!

 139. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this website with my Facebook group. Talk soon!

 140. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. However imagine if you added some great graphics or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and video clips, this site could definitely be one of the greatest in its niche. Very good blog!

 141. Greetings from California! I’m bored to death at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, good blog!

 142. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to trade methods with other folks, please shoot me an email if interested.

 143. Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

 144. First off I would like to say superb blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your thoughts prior to writing. I’ve had difficulty clearing my mind in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips? Many thanks!

 145. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 146. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say wonderful blog!

 147. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thank you so much!

 148. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any techniques to help protect against content from being ripped off? I’d truly appreciate it.

 149. Hey, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

 150. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thanks!

 151. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Kudos!

 152. Hi I am so delighted I found your web site, I really found you by accident, while I was researching on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks for a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the superb job.

 153. Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

 154. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same topics you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

 155. Whats up this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 156. Hi there this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 157. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any methods to help protect against content from being ripped off? I’d truly appreciate it.

 158. I was wondering if you ever considered changing the layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images. Maybe you could space it out better?

 159. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for first-time blog writers? I’d definitely appreciate it.

 160. Appreciating the commitment you put into your website and detailed information you provide. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 161. Very good blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any tips? Cheers!

 162. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

 163. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

 164. I was curious if you ever considered changing the structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

 165. Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 166. Hi would you mind letting me know which web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate it!

 167. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the problem solved soon. Kudos

 168. Hey there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thank you

 169. Howdy would you mind letting me know which web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good web hosting provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!

 170. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. Cheers

 171. My partner and I stumbled over here from a different web address and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page again.

 172. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal. I must say you’ve done a superb job with this. Additionally, the blog loads extremely quick for me on Internet explorer. Outstanding Blog!

 173. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

 174. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the exact same area of interest as yours and my visitors would definitely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this okay with you. Cheers!

 175. Howdy! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

 176. Hi exceptional website! Does running a blog like this require a lot of work? I have absolutely no expertise in computer programming however I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, should you have any suggestions or tips for new blog owners please share. I know this is off topic but I just needed to ask. Appreciate it!

 177. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

 178. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on. Cheers

 179. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 180. Howdy I am so thrilled I found your site, I really found you by mistake, while I was researching on Bing for something else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome work.

 181. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Cheers

 182. Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say fantastic blog!

 183. Hi there! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

 184. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 185. First of all I would like to say wonderful blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your thoughts prior to writing. I’ve had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Thanks!

 186. Hi! I’ve been reading your weblog for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Austin Texas! Just wanted to mention keep up the great work!

 187. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your theme. Many thanks

 188. We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be precisely what I’m looking for. Does one offer guest writers to write content available for you? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on some of the subjects you write with regards to here. Again, awesome blog!

 189. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 190. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. But just imagine if you added some great pictures or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this website could definitely be one of the very best in its niche. Very good blog!

 191. Heya just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 192. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 193. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 194. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading through your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Many thanks!

 195. Good post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Thank you!

 196. We stumbled over here from a different website and thought I should check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploring your web page for a second time.

 197. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog? My website is in the very same niche as yours and my visitors would truly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Thank you!

 198. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. However think about if you added some great visuals or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and video clips, this site could certainly be one of the best in its niche. Excellent blog!

 199. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any methods to help stop content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 200. This design is spectacular! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 201. Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 202. Howdy fantastic blog! Does running a blog like this require a lot of work? I’ve very little understanding of programming but I had been hoping to start my own blog soon. Anyway, if you have any recommendations or tips for new blog owners please share. I know this is off topic however I simply wanted to ask. Cheers!

 203. Thanks on your marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you may be a great author.I will make sure to bookmark your blog and will come back later in life. I want to encourage you to continue your great writing, have a nice day!

 204. At this time it seems like Expression Engine is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 205. Thanks for ones marvelous posting! I really enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will often come back in the foreseeable future. I want to encourage yourself to continue your great posts, have a nice evening!

 206. The other day, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 207. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 208. I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post…

 209. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this website with my Facebook group. Talk soon!

 210. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

 211. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks

 212. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. Many thanks

 213. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!

 214. Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Cheers

 215. I am really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any browser compatibility problems? A handful of my blog visitors have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any suggestions to help fix this issue?

 216. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 217. Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thank you!

 218. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Many thanks

 219. Hi this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 220. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 221. Thanks for one’s marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you are a great author.I will make sure to bookmark your blog and will eventually come back later in life. I want to encourage you to definitely continue your great work, have a nice afternoon!

 222. Admiring the time and effort you put into your blog and detailed information you offer. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Fantastic read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 223. Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

 224. I am curious to find out what blog platform you have been working with? I’m experiencing some minor security issues with my latest website and I’d like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 225. Fantastic blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any tips? Many thanks!

 226. Hello would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 227. Hello! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website covers a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

 228. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Excellent work!

 229. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

 230. We stumbled over here different web address and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking at your web page yet again.

 231. Excellent blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally overwhelmed .. Any recommendations? Thanks a lot!

 232. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 233. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

 234. Right now it sounds like Movable Type is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 235. Thanks for a marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you happen to be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back at some point. I want to encourage that you continue your great job, have a nice weekend!

 236. Admiring the commitment you put into your website and detailed information you offer. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Fantastic read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 237. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this excellent blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this blog with my Facebook group. Talk soon!

 238. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog centered on the same topics you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 239. Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 240. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

 241. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!

 242. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have created some nice practices and we are looking to swap techniques with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 243. Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 244. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your webpage? My blog site is in the very same area of interest as yours and my visitors would truly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Many thanks!

 245. Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 246. Hi there! I understand this is somewhat off-topic but I needed to ask. Does building a well-established blog like yours take a large amount of work? I am brand new to writing a blog however I do write in my journal every day. I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and feelings online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

 247. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your theme. Thanks

 248. Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back someday. I want to encourage continue your great writing, have a nice day!

 249. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say wonderful blog!

 250. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between usability and appearance. I must say you have done a fantastic job with this. Additionally, the blog loads very quick for me on Safari. Exceptional Blog!

 251. I’m really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A number of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any tips to help fix this problem?

 252. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks

 253. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to stop hackers?

 254. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 255. Howdy! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 256. Hey there this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 257. I’m curious to find out what blog system you have been working with? I’m having some small security problems with my latest website and I’d like to find something more safe. Do you have any recommendations?

 258. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and everything. Nevertheless imagine if you added some great photos or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this blog could certainly be one of the greatest in its niche. Fantastic blog!

 259. Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Many thanks!

 260. Admiring the commitment you put into your site and in depth information you offer. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Great read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 261. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 262. Hey! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to resolve this issue. If you have any recommendations, please share. Cheers!

 263. I am curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m having some minor security problems with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 264. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!

 265. Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and brilliant design.

 266. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 267. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

 268. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 269. We stumbled over here from a different page and thought I may as well check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking at your web page yet again.

 270. Woah! I’m really digging the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal. I must say you have done a awesome job with this. Additionally, the blog loads very fast for me on Firefox. Superb Blog!

 271. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thank you!

 272. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 273. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice practices and we are looking to swap strategies with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 274. Great site you have here but I was curious about if you knew of any user discussion forums that cover the same topics talked about here? I’d really love to be a part of community where I can get feedback from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Many thanks!

 275. Wonderful blog you have here but I was curious about if you knew of any community forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get opinions from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

 276. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Thanks

 277. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 278. Hey there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 279. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 280. First off I would like to say superb blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your head prior to writing. I’ve had difficulty clearing my mind in getting my thoughts out. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints? Thanks!

 281. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Many thanks!

 282. Hello would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 283. Excellent blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused .. Any recommendations? Kudos!

 284. Howdy! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My website covers a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

 285. Greetings I am so grateful I found your blog page, I really found you by mistake, while I was looking on Yahoo for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a incredible post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent work.

 286. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any tips and hints for inexperienced blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 287. Good day! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

 288. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 289. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

 290. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 291. Hi! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

 292. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 293. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 294. My partner and I stumbled over here different web address and thought I might check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to finding out about your web page again.

 295. Hello! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers

 296. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!

 297. First of all I want to say awesome blog! I had a quick question which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had a tough time clearing my mind in getting my ideas out. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Cheers!

 298. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 299. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 300. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam responses? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

 301. Hey there! I know this is kind of off-topic but I needed to ask. Does managing a well-established website like yours require a lot of work? I’m completely new to operating a blog but I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and thoughts online. Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

 302. Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you can be a great author.I will make certain to bookmark your blog and will come back down the road. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice weekend!

 303. This design is steller! You most certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 304. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 305. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

 306. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 307. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for first-time blog writers? I’d really appreciate it.

 308. Good day! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 309. Hey are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 310. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to swap solutions with others, please shoot me an email if interested.

 311. Hello great website! Does running a blog such as this require a massive amount work? I’ve no knowledge of coding but I was hoping to start my own blog soon. Anyhow, should you have any ideas or tips for new blog owners please share. I know this is off topic but I simply needed to ask. Kudos!

 312. Hello there! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks

 313. Good day! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

 314. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 315. Hello there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thanks a lot!

 316. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. thank you

 317. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

 318. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any points for beginner blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 319. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Many thanks!

 320. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Many thanks!

 321. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 322. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 323. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 324. Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 325. First off I would like to say great blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing. I have had difficulty clearing my mind in getting my thoughts out there. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Kudos!

 326. My spouse and I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be what precisely I’m looking for. Do you offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a few of the subjects you write in relation to here. Again, awesome site!

 327. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. many thanks

 328. Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality. Have a fun.

 329. Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 330. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Thanks

 331. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any methods to stop hackers?

 332. Wow! This blog looks exactly like my old one! It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors!

 333. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any solutions to help prevent content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 334. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice procedures and we are looking to swap methods with others, why not shoot me an email if interested.

 335. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 336. Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to check it out. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and fantastic design and style.

 337. Appreciating the hard work you put into your blog and in depth information you offer. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 338. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 339. I want to know if I should do a trademark or copyright for the following…. . This pseudonym is used too make music (band) photography, writing and website. . . I want to own the name and also protect the work under it, what is the best way of doing this? Do I have to keep copyrighting individual pieces?.

 340. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 341. Hello! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and wonderful design and style.

 342. Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any helpful hints for newbie blog writers? I’d certainly appreciate it.

 343. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 344. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Thanks!

 345. This design is wicked! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 346. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 347. Greetings from Los angeles! I’m bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome blog!

 348. Greetings from Los angeles! I’m bored at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, wonderful site!

 349. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

 350. Hey! I’m at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!

 351. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Thanks a lot

 352. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 353. Valuable information. Lucky me I located your web site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

 354. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 355. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any points for rookie blog writers? I’d certainly appreciate it.

 356. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any solutions to help prevent content from being ripped off? I’d certainly appreciate it.

 357. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice methods and we are looking to swap methods with others, be sure to shoot me an email if interested.

 358. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

 359. Hello I am so grateful I found your site, I really found you by error, while I was researching on Google for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks a lot for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic job.

 360. Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between usability and visual appearance. I must say you have done a excellent job with this. Also, the blog loads very quick for me on Chrome. Superb Blog!

 361. Hey! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask. Does operating a well-established blog such as yours take a lot of work? I’m completely new to writing a blog but I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

 362. Howdy this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 363. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my subscribers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 364. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 365. Hello would you mind letting me know which webhost you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good hosting provider at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

 366. Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 367. Howdy! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue. If you have any recommendations, please share. With thanks!

 368. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance. I must say you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog loads extremely fast for me on Chrome. Superb Blog!

 369. Hi there! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 370. Admiring the persistence you put into your blog and detailed information you offer. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 371. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this blog with my Facebook group. Chat soon!

 372. Hello would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a honest price? Thanks, I appreciate it!

 373. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this superb blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 374. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog site is in the exact same area of interest as yours and my users would truly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Thanks!

 375. This design is incredible! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 376. Great website you have here but I was curious about if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of online community where I can get responses from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Bless you!

 377. Howdy! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog goes over a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 378. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

 379. Hello! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a extraordinary job!

 380. Hi! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

 381. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everybody else encountering problems with your blog. It appears as if some of the text on your content are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This might be a problem with my web browser because I’ve had this happen before. Cheers

 382. This design is incredible! You certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 383. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

 384. This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 385. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Many thanks!

 386. Hi there! I’m at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the outstanding work!

 387. Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

 388. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 389. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created some nice procedures and we are looking to exchange strategies with others, why not shoot me an email if interested.

 390. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice methods and we are looking to exchange strategies with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 391. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. All the best

 392. Heya! I understand this is somewhat off-topic however I needed to ask. Does building a well-established blog like yours require a lot of work? I am completely new to writing a blog however I do write in my journal on a daily basis. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

 393. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 394. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 395. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 396. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 397. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 398. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. kudos

 399. I am curious to find out what blog platform you have been working with? I’m experiencing some minor security issues with my latest website and I would like to find something more secure. Do you have any suggestions?

 400. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 401. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 402. Good day I am so delighted I found your website, I really found you by accident, while I was looking on Digg for something else, Anyhow I am here now and would just like to say kudos for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the superb work.

 403. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 404. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 405. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 406. Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 407. I’m not sure exactly why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 408. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 409. I’m not sure why but this web site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 410. Whats up are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 411. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!

 412. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

 413. We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be exactly I’m looking for. Does one offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a lot of the subjects you write related to here. Again, awesome weblog!

 414. Hey there! I realize this is sort of off-topic however I had to ask. Does managing a well-established blog like yours require a lot of work? I’m completely new to writing a blog however I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can share my experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for brand new aspiring bloggers. Thankyou!

 415. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 416. Hello! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and excellent design.

 417. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 418. Hey are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 419. My spouse and I absolutely love your blog and find many of your post’s to be precisely what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content available for you? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on most of the subjects you write in relation to here. Again, awesome web log!

 420. Hello would you mind letting me know which webhost you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!

 421. This design is steller! You obviously know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 422. Today, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 423. I don’t know if it’s just me or if everyone else encountering problems with your site. It appears as though some of the text within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too? This might be a problem with my browser because I’ve had this happen before. Kudos

 424. Hey there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this issue. If you have any suggestions, please share. Thank you!

 425. I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 426. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

 427. Appreciating the persistence you put into your site and detailed information you provide. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 428. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice procedures and we are looking to exchange techniques with other folks, be sure to shoot me an email if interested.

 429. Hi there! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you

 430. I do not know if it’s just me or if everybody else encountering issues with your blog. It appears as if some of the text in your content are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well? This may be a problem with my browser because I’ve had this happen before. Appreciate it

 431. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no back up. Do you have any methods to stop hackers?

 432. Greetings from California! I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I love the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent blog!

 433. Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thank you so much!

 434. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 435. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 436. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 437. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for beginner blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 438. Superb blog you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of group where I can get advice from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Bless you!

 439. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Appreciate it!

 440. Hi there are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 441. Hello there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue. If you have any suggestions, please share. Appreciate it!

 442. Excellent website you have here but I was curious if you knew of any community forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of group where I can get feed-back from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Bless you!

 443. Hey! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My site goes over a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

 444. Hey there! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Great blog and brilliant design and style.

 445. Greetings! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

 446. I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your blog. It appears like some of the text within your content are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them as well? This may be a issue with my web browser because I’ve had this happen before. Kudos

 447. First of all I want to say wonderful blog! I had a quick question which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had difficulty clearing my thoughts in getting my thoughts out. I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Thank you!

 448. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

 449. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem fixed soon. Cheers

 450. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Many thanks!

 451. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 452. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 453. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 454. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Cheers!

 455. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 456. Greetings from Ohio! I’m bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I love the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good blog!

 457. First of all I want to say excellent blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had a hard time clearing my thoughts in getting my ideas out there. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Thank you!

 458. Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Cheers

 459. Hello? I run a student service oriented website which has a good no of hits. I would like to convert it to a business. Can I register the website itslef as a company or should I start a company and the website should be owned by it? What is the protocol to start a new website company in India? Please explain each stage in detail as I am totally new to this field..

 460. Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really great posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Kudos!

 461. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 462. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 463. Currently it seems like Expression Engine is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 464. I enjoy what you guys tend to be up too. Such clever work and exposure! Keep up the terrific works guys I’ve included you guys to blogroll.

 465. First off I want to say superb blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you center yourself and clear your head before writing. I’ve had difficulty clearing my thoughts in getting my ideas out. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints? Many thanks!

 466. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 467. Great site you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of group where I can get feedback from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Appreciate it!

 468. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 469. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 470. Hey would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a reasonable price? Thanks a lot, I appreciate it!

 471. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

 472. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 473. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 474. I’m really enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Superb work!

 475. Hello! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website goes over a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 476. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 477. Whats up this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 478. Greetings from Florida! I’m bored to death at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I love the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome blog!

 479. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 480. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 481. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

 482. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 483. I’m really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any browser compatibility issues? A number of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this problem?

 484. Hello would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!

 485. This design is incredible! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 486. Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? With thanks

 487. I’m not sure exactly why but this website is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 488. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. But think of if you added some great pictures or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could undeniably be one of the best in its field. Excellent blog!

 489. Greetings! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 490. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. many thanks

 491. Admiring the time and energy you put into your website and detailed information you present. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 492. Amazing blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any tips? Bless you!

 493. Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thanks!

 494. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any tips for first-time blog writers? I’d definitely appreciate it.

 495. Howdy are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 496. Hello there I am so grateful I found your site, I really found you by error, while I was browsing on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great job.

 497. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 498. Hi! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 499. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Appreciate it!

 500. We absolutely love your blog and find most of your post’s to be precisely what I’m looking for. can you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on many of the subjects you write concerning here. Again, awesome weblog!

 501. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 502. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance. I must say you’ve done a fantastic job with this. Also, the blog loads super quick for me on Opera. Outstanding Blog!

 503. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any ways to help protect against content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 504. I’m really enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Excellent work!

 505. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this outstanding blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this blog with my Facebook group. Talk soon!

 506. Hi there this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 507. Hello! I’ve been following your blog for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Tx! Just wanted to say keep up the excellent job!

 508. Hi there! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers

 509. Hi there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thanks!

 510. Woah! I’m really digging the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance. I must say you’ve done a superb job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Chrome. Superb Blog!

 511. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!

 512. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 513. Hiya! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any recommendations, please share. Many thanks!

 514. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a extraordinary job!

 515. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 516. Appreciating the time and energy you put into your website and detailed information you offer. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 517. Hey there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 518. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

 519. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 520. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 521. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 522. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 523. Good day! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

 524. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created some nice procedures and we are looking to swap solutions with other folks, why not shoot me an email if interested.

 525. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to exchange techniques with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 526. Superb website you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of community where I can get suggestions from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

 527. We absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be exactly I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a lot of the subjects you write concerning here. Again, awesome web site!

 528. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

 529. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?

 530. I’m not sure exactly why but this website is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 531. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

 532. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

 533. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later. Many thanks

 534. Focus on required really effective affiliate business how you’ll be able to keep within managing strategies great for your very good web-based provider. alertpay

 535. Thank you, I have just been searching for information about this subject for a while and yours is the best I have found out so far. But, what concerning the bottom line? Are you sure about the supply?

 536. Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance. I must say you have done a amazing job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Chrome. Superb Blog!

 537. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Appreciate it!

 538. Hey I am so grateful I found your weblog, I really found you by error, while I was researching on Bing for something else, Regardless I am here now and would just like to say cheers for a marvelous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the moment but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great work.

 539. Wonderful website you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of online community where I can get feed-back from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Appreciate it!

 540. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing abilities has encouraged me to get my own web site now. Actually the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.

 541. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an email.

 542. I am really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A small number of my blog readers have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any ideas to help fix this issue?

 543. Hey! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any suggestions, please share. Cheers!

 544. This design is wicked! You definitely know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 545. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 546. Hey I am so excited I found your webpage, I really found you by error, while I was browsing on Digg for something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a remarkable post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic job.

 547. Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say excellent blog!

 548. Hey! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a marvellous job!

 549. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m going to start my own blog soon but I’m having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 550. Awesome website you have here but I was curious about if you knew of any community forums that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of community where I can get feedback from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Cheers!

 551. My partner and I stumbled over here from a different website and thought I may as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to going over your web page yet again.

 552. Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say excellent blog!

 553. Hey! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thanks

 554. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 555. Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thank you!

 556. Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Cheers!

 557. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Appreciate it

 558. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 559. First of all I would like to say superb blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had difficulty clearing my mind in getting my ideas out there. I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Kudos!

 560. How realistic is it to make money by writing articles or blogging on the internet from home?

 561. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 562. Hey there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 563. Heya! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

 564. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 565. I’m not sure exactly why but this website is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 566. My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be just what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a number of the subjects you write concerning here. Again, awesome blog!

 567. Very good site you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of community where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

 568. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!

 569. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thank you!

 570. Hi! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 571. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider at a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!

 572. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thank you!

 573. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 574. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 575. Howdy excellent blog! Does running a blog like this take a massive amount work? I’ve no expertise in coding but I had been hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you have any suggestions or tips for new blog owners please share. I understand this is off topic nevertheless I simply had to ask. Thank you!

 576. Howdy are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 577. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any points for first-time blog writers? I’d really appreciate it.

 578. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 579. Hi! I’ve been reading your blog for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just wanted to tell you keep up the great job!

 580. I’m not sure exactly why but this site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 581. Hi there are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 582. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as wellyou have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 583. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and outstanding style and design.

 584. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. Many thanks

 585. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 586. Hello! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 587. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. But think of if you added some great images or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this blog could definitely be one of the greatest in its niche. Great blog!

 588. Greetings from Ohio! I’m bored at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I love the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, excellent blog!

 589. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. cheers

 590. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 591. Howdy! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 592. I was curious if you ever considered changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 593. Great blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed .. Any recommendations? Many thanks!

 594. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

 595. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 596. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 597. I’m really enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

 598. My spouse and I stumbled over here different website and thought I may as well check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking at your web page yet again.

 599. Greetings from California! I’m bored to death at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, wonderful site!

 600. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

 601. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any methods to help prevent content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 602. Hello superb website! Does running a blog similar to this take a lot of work? I have virtually no expertise in coding however I was hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject however I simply needed to ask. Thanks a lot!

 603. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?

 604. Hello! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 605. Hey there! I understand this is sort of off-topic but I had to ask. Does operating a well-established blog like yours take a large amount of work? I’m completely new to writing a blog but I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online. Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

 606. Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

 607. The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 608. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 609. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 610. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

 611. Hi! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 612. Admiring the time and energy you put into your website and in depth information you provide. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed material. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 613. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 614. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance. I must say you have done a fantastic job with this. In addition, the blog loads very fast for me on Safari. Superb Blog!

 615. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any solutions to help stop content from being stolen? I’d really appreciate it.

 616. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. However think about if you added some great pictures or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could undeniably be one of the best in its niche. Fantastic blog!

 617. Hi there! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My blog addresses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 618. Hi! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 619. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 620. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

 621. Hi I am so excited I found your blog page, I really found you by error, while I was searching on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for a remarkable post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb job.

 622. I am really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A few of my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any suggestions to help fix this problem?

 623. Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

 624. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

 625. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Thanks

 626. Hi terrific website! Does running a blog such as this require a large amount of work? I have very little expertise in programming however I had been hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject nevertheless I just had to ask. Thanks a lot!

 627. Greetings from Los angeles! I’m bored at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, amazing blog!

 628. Hey there! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to check it out. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and superb design and style.

 629. Hi! I’ve been reading your website for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx! Just wanted to mention keep up the excellent work!

 630. This design is steller! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 631. Hello! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and great style and design.

 632. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this outstanding blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this site with my Facebook group. Chat soon!

 633. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 634. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 635. My partner and I stumbled over here by a different page and thought I might as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your web page yet again.

 636. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 637. Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 638. Hello there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Cheers

 639. I am really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A handful of my blog audience have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any recommendations to help fix this problem?

 640. I was curious if you ever considered changing the layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?

 641. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 642. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. However think of if you added some great images or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this site could undeniably be one of the greatest in its niche. Great blog!

 643. This design is spectacular! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 644. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thanks!

 645. Appreciating the persistence you put into your blog and in depth information you offer. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 646. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog is in the very same niche as yours and my users would genuinely benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Thanks a lot!

 647. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 648. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 649. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 650. Hey! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Cheers

 651. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 652. Howdy! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 653. Wonderful blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed .. Any recommendations? Many thanks!

 654. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it expand over time.

 655. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 656. This design is steller! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 657. My spouse and I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be what precisely I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a lot of the subjects you write about here. Again, awesome weblog!

 658. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 659. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 660. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as wellyou have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 661. Hello would you mind stating which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 662. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say you have done a awesome job with this. Additionally, the blog loads extremely fast for me on Chrome. Exceptional Blog!

 663. I want to start to put all my photos up on my camera, and start a blog or something. Where is a good place to do this like a website or something, do i have to copyright them thanks :).

 664. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

 665. Good day! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog goes over a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 666. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!

 667. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your webpage? My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would certainly benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Thank you!

 668. Incredible! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors!

 669. Hello I am so delighted I found your website, I really found you by accident, while I was researching on Askjeeve for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb job.

 670. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my subscribers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 671. At this time it appears like Expression Engine is the preferred blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?