Sirija: U haosu rata i geopolitike sirijska armija preuzima sve veću inicijativu

Budući da se rat u Siriji najvećim dijelom promatra kroz situaciju na bojištu, spomenimo kako je jučer guverner Homsa Tallal Al-Barazi rekao da će pokrajina uskoro će biti proglašena zonom slobodnom od terorista.

Sirijska vojska i saveznici i dalje napadaju ISIL u cijelom području naftnom i plinskom bogatim područjima istočnog Homsa, a Al-Barazi je potvrdio da su vladine snage napredovale istočno i sjeverno od Palmire i oslobodile strateška naftna polja Arak, gdje su očistile postrojenja od prisutnosti terorista “Islamske države” i sada se nalaze na samo 28 kilometara od područja od strateški izuzetno važnog područja i gradića Al-Sukhnah, koje se nalazi istočno od naftnog polja Arak i iz njega se danje može ići i prema Deir Ez-Zoru, ali i prema gradu i zrakoplovnoj bazi Al-Tabqa i dalje prema Raqqi, utvrdi i glavnom gradu samoproglašenog terorističkog “kalifata”.

Područje s gradićem Al-Sukhnah se nalazi na tromeđi tri provincije, Deir Ez-Zor, Homs i Hama, a iz njega se mogu učinkovito planirati daljnje ofenzive u više smjerova.

“Sirijska vojska i saveznici su napravili velike pomake na cesti koja povezuje Palmiru i Al-Sukhnah, čije bi oslobođenje značilo da je pokrajina Homs očišćena od terorizma”, rekao je jučer guverner Homsa Tallal Al-Barazi, što bi bila i službena potvrda ranije objavljenih vijesti o napredovanju sirijskih snaga u tom području.

Doduše, ISIL je jučer pokušao provesti napade u području naftnih polja Jazal u istočnom Homsu, čime dokazuje da je još uvijek prisutan u regiji, ali se radilo o uobičajenom brzom i iznenadnom napadu, koji ni ovog puta nije polučio nikakav uspjeh. Iako u ovakvim napadima trpi značajne gubitke, ISIL ih neprestano provodi, vjerojatno kako bi ublažio pritisak sirijske vojske u istočnom Homsu u pokrajini Raqqa.

Na drugom bojištu, južno od Raqqe, sirijska vojska, potpomognuta topničkom vatrom i zrakoplovstvom, provodi napade na položaje terorista “Islamske države” i približava se vojnoj zrakoplovnoj bazi Al-Tabaqa iz više pravaca. Teroristi su u međuvremenu pokušali presjeći cestu koja sirijske snage na prvim linijama povezuje s pozadinom u gradu Ithriyah.

Pod okriljem noći je ISIL pokrenuo veliki napad na selo Abou Alaj, čime je htio odsjeći sirijske snage na bojištu u zapadnom dijelu pokrajine Raqqa. Kao i uvijek, napad je počeo bombaš samoubojica u improviziranom vozilu, a za njim je krenuo ostatak snaga  takozvanog “kalifata”.

Međutim, napad je odbijen, a na bojnom polju su ostala tijela 23 ubijena terorista, dok je sirijska vojska izgubila 8 vojnika.

Na samom bojištu u pokrajini Raqqa su sirijske snage zauzele raskrižje Al-Rasafeh, a obližnji toranj SyriaTel i njegova okolica su također pod punom kontrolom vojske, što je posebno važno, obzirom da je riječ o goloj i ravnoj pustinji, koja se proteže kilometrima sve do rijeke Eufrat, stoga svaka uzvisina, čak i toranj SyriaTel, ima stratešku važnost. Napredovanje kopnenih snaga sirijske vojske i saveznika prekjučer nije bilo moguće zbog velike pješčane oluje, ali su se zato provodili topnički napadi iz svog raspoloživog artiljerijskog oružja.

Nakon duže vremena su sirijske snage krenule u ofenzivu i u Latakiji, odnosno manjem džepu pokrajine kojeg teroristi još uvijek drže uz tursku granicu.

Vladine snage su zauzele tri brda u neposrednoj blizini zadnjeg pobunjeničkog uporišta u Latakiji u mjestu Kabani. Specijalne snage sirijske vojske i NDF snage su uspjele zauzeti ove položaje, nakon što su militanti u tom području bili izloženi žestokim udarima sirijskog i ruskog zrakoplovstva.

Vladine snage sada drže nekoliko uzvisina s pogledom na Kabani, kojeg  još uvijek drže Ahrar Al-Sham, Al-Nusra Front i jedna skupina turkomanskih boraca. Vojni izvor iz Latakije tvrdi da je ulazak u Kabani, nakon zauzimanja okolnih uzvisina, pitanje trenutka, kao što se ranije dogodilo s gradovima Salma i Rabiya, bivših utvrda islamističkih snaga u Latakiji.

a2

Tko je zaslužan za financijski kolaps “kalifata”?

S jedne strane su za napredovanje sirijskih snaga bez sumnje zaslužni i saveznici, Hezbollah, Rusija i Iran, ali i opći pad morala i kronični nedostatak novca kojim ISIL financira svoje aktivnosti.

Austrijski tabloid Krone citira američkog dužnosnika koji prati financiranje terorizma i on se hvali “kako je američka koalicija zračnim udarima uništila izvore prihoda Islamske države”.

“Međunarodni pritisak je znatno je ograničio financijske mogućnosti džihadista Islamske države. ISIL se muči da nekako plati svoje borce, a mnogi su već su napustili bojno polje, jer je njihova plaća je smanjena ili kasni. Udarili smo ISIL tamo gdje to najviše boli, jer ISIL, kao i sve druge terorističke organizacije, treba i novac za preživljavanje”, pred odborom američkog Kongresa je rekao Daniel Glaser, voditelj Odjela za nadzor financiranja terorizma u američkom u Ministarstvu financija.

Daniel Glaser je izvijestio da su SAD ciljanim bombardiranjem transporta nafte i prekidom dotoka novca i donacija  oslabili ISIL.

“Teroriste se isključilo iz međunarodnih plaćanja iz područja koja pod okupacijom držali u Iraku. Svi financijski tokovi su sada pod našom kontrolom”, rekao je Glaser.

U siječnju ove godine je takozvani “Sirijski opservatorij za ljudska prava” iz Londona rekao “kako teroristi imaju problema u preuzimanju novca i stoga su im mjesečna primanja u Siriji i Iraku prepolovljena”.

SAD se hvale “kako jednako uspjeha imaju i u borbi protiv Al-Qaede i Hezbollaha”. Glaser je rekao “kako i te terorističke organizacije prati i ograničava američko Ministarstvo financija i vladin je cilj oslabiti ih na način da će im se onemogućiti ili komplicirati dostava novca i financijska pomoć”.

Međutim, barem što se Sirije tiče, Daniel Glaser nije rekao zašto ISIL nije spriječen još u začetku i zašto je njegov odjel čekao toliko dugo da blokira poznate tokove kojima se “kalifatu” slao novac?

Tvrdnju da je američka koalicija uništila naftnu infrastrukturu “Islamske države” u Siriji i Iraku ne treba posebno komentirati, jer su američke snage kampanju počele u jesen 2014. i ISIL je svakim danom bio sve jači, sve dok se u rat nisu uključili Rusija u zraku i Iran na kopnu.

Dovoljno je pogledati kartu područja koja je ISIL držao u ljeto 2015 i danas, te zaključiti kakav je učinak polučila američka zračna kampanja o kojoj govori Glaser. Činjenica je da je tek nakon nekoliko  mjeseci zračnih udara ruskog zrakoplovstva ISIL upao u financijske poteškoće, što je za posljedicu imalo slabljenje skupine u vojnom smislu.

Bez obzira što Glaser to pripisuje udarima američke koalicije, tvrdnja da militanti napuštaju ISIL jer “ne primaju više plaću” potvrđuje jednu drugu činjenicu.

Iako je službena verzija “kalifata” da su njihovi borci predani u borbi za “Islamsku državu” i da ih privlači ideologija njihove perverzne interpretacije šerijata, istina je da ako nema novca nema ni boraca.

ISIL se do sada oslanjao na trgovinu naftom u okupiranim područjima, pljačke i donacije, ali je bilo je i drugih primanja, a bogatstvo ove terorističke organizacije je bilo nevjerojatno. ISIL je trošio milijune dolara dnevno i cijela ova situacija potvrđuje da se procesima na Bliskom istoku upravljalo uglavnom izvana. ISIL se nije pojavio niotkuda i rat u Siriji je ova teroristička skupina vodila i još uvijek vodi za ostvarivanje geopolitičkih ciljeva drugih zemalja.

Sada, kada mu je djelovanjem sirijske i iračke vojske, kojima pomažu Iran i Hezbollah, smanjen teritorij, a ruskim zračnim udarima uništena naftna infrastruktura te kada su obznanjene veze Turske, Saudijske Arabije i zaljevskih monarhija u financiranju terorista, ISIL se odjednom našao u problemima i zbog nedostatka financijskih sredstava svakodnevno gubi velike teritorije i borce.

Situacija se dramatično promijenila i možda je to razlog zbog kojega u Damasku, Teheranu i Moskvi s optimizmom gledaju u konačni ishod vojne kampanje koja se trenutno vodi u Siriji, ali i na onu u Faludži u Iraku, dok je u tijeku i velika mobilizacija za operacije u području grada Mosula.

Političko rješenje sirijske krize

Navodno novi ustav Sirije, predložen od strane Rusije i podržan od strane Sjedinjenih Država, prebacuje ovlasti s Ba’ath stranke na više raznih etničkih skupina.

Izvori u libanonskom tisku tvrde da Rusija ima završen nacrt novog sirijskog ustava, koji će umanjiti ovlasti predsjedničkog ureda i decentralizirati državu, što neki smatraju ustupkom pobunjeničkim skupinama koje se bore prov vlade Bashara Al-Assada. Međutim, nije jasno koje su to skupine, jer ih sve više otvoreno pristupa islamističkim frakcijama i samo je 60 manjih naoružanih skupina potpisalo primirje, kojega se uglavnom drže.

Libanonski Al-Akhbar navodi da je nacrt ustava dobio zeleno svjetlo i od Washingtona, te da će u Siriji biti stavljen na referendum do kraja ove godine.

S druge strane, Rusija oduvijek demantira da će Moskva pisati sirijske zakone i ustav, a Bashar Al-Assad tvrdi da bilo koji dokument koji se tiče sirijskog suvereniteta moraju odobriti sirijski parlament i vlada, te kako su napisi medija netočni.

FOTO – Bashar Al-Assad prije nedavnog govora pred novim sazivom Narodne skupštine u Damasku:

a3

Iako je riječ o planu od osam točaka pod nazivom “Pristup rješavanju sirijske krize”, kojeg je Moskva objavila u studenom prošle godine, mediji su prenijeli kako je ovaj dokument procurio prije mjesec dana, negdje početkom svibnja ove godine.

Prvih pet točaka govore isključivo o borbi protiv ISIL-a i njegovog uništenja u Siriji, ali tri točke se odnose na proces političke tranzicije kojeg treba provesti pod pokroviteljstvom međunarodnih sila.

Ovdje treba reći da Rusi tijekom službene kampanje u Siriji riječ “ISIL” koristili za sve islamističke terorističke skupine u zemlji, a kasnije za one koje nisu pristupile primirju, sačinjene su i od stranih militanata, među kojima ima i ruskih državljana. Rusija drži da se mnoge skupine bore pod raznim imenima, ali su za Moskvu sve one ili ISIL ili Al-Qaeda, tako da treba biti oprezan s terminologijom koju koriste Rusi, osim ako posebno ne naglase da to nije tako, što tvrde samo za one skupine s kojima je u kontaktu ruski “Centar za pomirenje u bazi” Hmeymim u Latakiji.

Navodno je plan Rusije bio takav da je trebao zadovoljiti sirijske vlasti i neće biti većih koncesija na političkoj razini, a cijeli je projekt bio savršeno usklađen s ruskom vojnom intervencijom.

Ruski prijedlog i danas izgleda prihvatljiv za Zapad, jer se “politička tranzicija” veže za borbu protiv ISIL-a. No, SAD i njegovi saveznici nikada nisu pokazali stvarni interes za političko rješenje rata u Siriji, a sada se pokazuju spremnima usvojiti ruski viziju okončanja ovog razornog sukoba.

Vladimir Putin je u siječnju izjavio “kako bi Sirija morala poduzeti korake u usvajanju novog ustava, što bi bio prvi korak prema političkom rješenju rata”. Ruski projekt je dobio i podršku Ujedinjenih naroda i drugih inozemnih aktera u sirijskom sukobu.

No, činjenica da su ovakav nacrt ustava odbili sirijski parlament i predsjednik, koji tvrde da samo Sirijci mogu odlučivati o budućnosti zemlje. To je na kraju i stav Rusije od početka sirijskog rata, iako se u političkoj tranziciji predviđa da Narodna skupština ima puno veće zakonodavne ovlasti.

Međutim, ruski nacrt ne umanjuje ovlasti, kao ni mogućnost donošenja odluka predsjednika Sirije, ali se mijenja način imenovanje ministara i čelnika odjela ekonomije i pravosuđa, što prelazi u nadležnost Vijeća ministara, kojeg opet imenuje predsjednik. Predsjednički ured zadržava nadzor i upravljanje nad vojskom i unutarnjim i vanjskim sigurnosnim službama.

Isto tako postoje neke vrlo značajne ideološke promjene, jer se dokida bilo kakva ideološka i programska veza novog ustava s Ba’ath strankom, a posebno s arapskim identitetom Sirije, panarapskim socijalizmom i arapskim jedinstvom.

U sastav sastav političkih institucija bi trebale ući etničke i vjerske kvote, ali Sirija time riskira sektaške podjele, po uzoru na Irak i Libanon. Upravo je tu opasnost prepoznao još pokojni predsjednik Hafez Al-Assad, kada je u zemlji zabranio stranke s etničkim ili vjerskim predznakom. U biti, ako je točno da je ruski plan i sadrži ovakav nacrt ustava, onda bi to bio dokument koji je uništio i podijelio ostale bliskoistočne zemlje, stoga je teško povjerovati u punu vjerodostojnost ove informacije. Ona djelomično može i biti točna, ali bi se moglo reći da se radi o okvirnom nacrtu podložnom izmjenama.

Dakle, Al-Akhbar piše o osam točaka koje je rusko Ministarstvo vanjskih poslova predložilo još u studenom prošle godine i to nije nikakav novi dokument. Svih osam točaka su tada objavili mediji i one su bileprijedlog prema kojem su se u Beču dogovorili kasnije propali Ženevski pregovori. Novi ruski dokument, navodno sastavljen početkom svibnja, na internetu je nemoguće pronaći.

Osim toga, sada je u Sjedinjene Države i Francuska rasporedila snage za specijalne operacije u sjevernoj Siriji, gdje, navodno, “pomaže sirijskim pobunjenicima u borbi protiv terorista Islamske države”, što je 9. lipnja potvrdio službeni predstavnik francuskog Ministarstva obrane.

Nedavno su ministri obrane Sirije, Irana i Rusije odžali hitan sastanak u Teheranu, upravo zbog novih događanja na bojištu i pokušaja američkih snaga da iskoriste Kurde za zauzimanje Raqqe, što su brzim prebacivanjem snaga i otvaranjem nove fronte osujetile sirijske snage. Od tada se sirijske i savezničke snage provode pojačane vojne aktivnost u istočnom Homsu i pokrajini Raqqa, kao što smo naveli na početku, dok na bojištu u južnom Aleppu uglavnom nema većih pomaka, prije svega zbog neprestanih zračnih udara koji terorističkim skupinama onemogućavaju bilo kakvo daljnje napredovanje. O sirijskim pregovorima se hipotetski govori tek početkom kolovoza, što je vrijeme koje će pokazati je li ISIL zaista “na samrti” i kolike su mogućnosti za političko rješenje sirijske krize koje će zadovoljiti sve strane.

Gore navedeni plan i prijedlog nacrta ustava, uvijek ako je informacija točna, možda bi i bio dobar, uz neke preinake, prije svega jer uključuje poraz terorističkih skupina, kao i uništenje i protjerivanje stranih militanata koji se trenutno nalaze u Siriji. Bez njih i samo među Sirijcima se Bashar Al-Assad ne plaši izbora, a jaka oporba bi mu mogla biti samo ona koju bi činili Kurdi, iako bi bilo dobro da i dalje djeluje pod imenom “Stranke demokratske unije” otvorene svima, kao na primjer sirijskim kršćanima i drugima, jer bi stvaranje čisto etničkih i vjerskih stranaka bila tempirana bomba koja bi prije ili kasnije raznijela Siriju. Etničke vjerske kvote same po sebi možda i nisu problem i zadovoljile bi težnje Druza, kršćana, Kurda, Turkomana i drugih skupina.

No, kako se čini, sada se nužno poraziti teroriste, ali i smanjiti utjecaj američkih i francuskih vojnih savjetnika među takozvanim “Sirijskim demokratskim snagama”, na čemu se sigurno radi, a tek se onda posvetiti pregovorima o političkoj tranziciji zemlje.

Fotografije bojnog polja nakon noćnog napada boraca takozvanog kalifata 18+: Al Masdar

Aktivnosti sirijskih snaga u pokrajini Raqqa: You Tube / You Tube

Untitled

 

Piše: N.BABIĆ.BUTKOVIĆ

 

1,305 thoughts on “Sirija: U haosu rata i geopolitike sirijska armija preuzima sve veću inicijativu

 1. I’d like to visit your blog more often however recently it appears to be taking endlessly to come up. I go to from work, and our connection there is pretty good. Do you think the problem may very well be in your finish?

 2. I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and seriously liked this blog site. Likely I’m going to bookmark your blog post . You really have incredible writings. With thanks for sharing with us your blog site.

 3. I will equipment this review toward 2 types of Those: recent Zune house owners who are thinking about an update, and Those attempting to decide between a Zune and an iPod. (There are other players really worth thinking about out there, together with the Sony Walkman X, yet I be expecting this presents your self more than enough details in direction of crank out an aware selection of the Zune vs gamers other than the iPod line as nicely.)

 4. Concerning me and my partner we’ve owned added MP3 players earlier mentioned the a long time than I can rely, like Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the closing couple of decades I have fixed down in direction of just one line of avid gamers. Why? For the reason that I was delighted in direction of obtain how well-designed and exciting in direction of use the underappreciated (and commonly mocked) Zunes are.

 5. magnificent submit, quite informative. I ponder why the opposite experts of this sector don’t realize this. You ought to proceed your writing. I’m confident, you’ve a fantastic readers’ base already!

 6. Hey, you used to create magnificent, but the last few posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past a number of posts are just a tiny bit out of track! come on!

 7. Thank you a lot for providing individuals with an exceptionally special opportunity to check tips from here. It is often so good and as well , packed with amusement for me and my office co-workers to search your blog a minimum of thrice in a week to study the newest guides you have got. Not to mention, we’re actually pleased with the impressive secrets served by you. Some 3 points on this page are surely the most beneficial we have had.

 8. A person essentially lend a hand to make significantly posts I would state. That is the first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the analysis you made to create this particular submit amazing. Fantastic job!

 9. An added important component is that if you are a senior citizen, travel insurance intended for pensioners is something you must really think about. The old you are, greater at risk you happen to be for making something negative happen to you while in most foreign countries. If you are certainly not covered by a number of comprehensive insurance policies, you could have many serious troubles. Thanks for discussing your hints on this blog site.

 10. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this Magic Mesh Door Coverblog. I’m hoping the same high-grade weblog post from you inside the future also. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own screen door instant internet site going now. Actually blogging is spreading its wings and growing quick. Your write up is a superb example.

 11. Hey, you employed to publish magnificent, but the final handful of posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past many posts are just a small bit out of track! come on!

 12. Can I just say what a aid to find somebody who truly knows what theyre speaking about on the internet. You positively know the right way to bring an issue to light and make it important. More people have to read this and understand this facet of the story. I cant believe youre not more standard because you undoubtedly have the gift.

 13. I¡¦ve read several excellent stuff here. Undoubtedly value bookmarking for revisiting. I surprise how considerably effort you put to create one of these outstanding informative site.

 14. I am often to blogging and that i actually appreciate your posts. This article has truly peaks my interest. I am going to bookmark your internet site and keep checking for first time data.

 15. Hi, just desired to mention, I enjoyed this weblog submit. It was beneficial. Keep on posting! Also go to my internet weblog; ครีมหน้าขาว

 16. Social Media Icons Good day! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site covers a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way! Social media management

 17. You’re the best, I enjoyed – Gulvafslibning | Kurt Gulvmand. It was good. View my blog sometime, it all about Longwood, FL Real Estate.

 18. Hello! I simply would like to make a enormous thumbs up for your great info you’ve got here for this post. I will be returning to your website to get more detailed soon.

 19. With these current economic conditions the simplest way truly, I made the decision to arrange strategies for filing for having been fired effects. Really own understanding ended up interpret how a joblessness strategy exercises, just what prevalent is ideal for getting payments from or maybe a rejecting statement forms, just to consist of content articles caused by acquire experiences in what appropriate procedures combined with generic misunderstandings come in submitting lack of employment pluses.

 20. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 21. Social media manager Thanks for your posting on this weblog. From my experience, there are occassions when softening up a photograph could possibly provide the photo shooter with a bit of an artistic flare. Oftentimes however, that soft blur isn’t what precisely you had as the primary goal and can often times spoil a normally good image, especially if you thinking about enlarging this. Social media management

 22. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 23. Social Media Icons Good day! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a wonderful job! Social media management

 24. Social media management This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks! Social media management

 25. “Great Blogpost! Way cool! Some extremely valid points! I _appreciate you writing this post and also the rest of the website is also very good.”

 26. Social media manager Excellent post. I used to be checking continuously this weblog and I am inspired! Extremely useful info specially the ultimate part 🙂 I take care of such information much. I used to be seeking this certain information for a very long time. Thank you and good luck. Social media management

 27. Social marketing I do believe all of the ideas you have presented for your post. They’re very convincing and can certainly work. Still, the posts are very short for novices. May you please prolong them a little from subsequent time? Thank you for the post. Social Media Icons

 28. Social Media Icons What i do not understood is in reality how you are now not actually much more neatly-appreciated than you might be now. You are so intelligent. You recognize thus considerably in the case of this matter, produced me in my opinion consider it from a lot of varied angles. Its like women and men don’t seem to be involved unless it’s one thing to do with Woman gaga! Your own stuffs outstanding. At all times deal with it up! Social marketing

 29. Social media management A person essentially help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to make this particular publish incredible. Wonderful job! Social marketing

 30. I have a friend that needs to raise $35,000 to get out of debt after being laid off. This would give her the fresh start on life since there are not many jobs in this area she could move and start over. I would like to help her and start a website for donations, even if people just gave a dollar, you get enough people and it could really make a difference..

 31. You should visit your healthcare provider to find out whether you actually have low T or simply the natural decrease in testosterone level associated with aging before considering testosterone treatment.

 32. Social Media Icons Simply wish to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply nice and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work. Social media management

 33. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 34. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 35. First off I would like to say terrific blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your mind before writing. I have had a tough time clearing my thoughts in getting my ideas out. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Many thanks!

 36. Hi there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and superb design.

 37. Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Appreciate it!

 38. Thanks for one’s marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you will be a great author.I will make certain to bookmark your blog and will often come back very soon. I want to encourage you to ultimately continue your great posts, have a nice morning!

 39. First of all I want to say great blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head before writing. I’ve had trouble clearing my thoughts in getting my thoughts out. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Appreciate it!

 40. Please let me know if you’re looking for a article writer for your blog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thanks!

 41. Today, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 42. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. thanks a lot

 43. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 44. Hello would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 45. Heya just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 46. Hello, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!

 47. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for rookie blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 48. Hey there I am so thrilled I found your web site, I really found you by error, while I was looking on Digg for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.

 49. Hi! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you!

 50. Hello would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m going to start my own blog soon but I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 51. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 52. Hi I am so grateful I found your blog, I really found you by mistake, while I was looking on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for a fantastic post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the awesome work.

 53. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!

 54. My partner and I stumbled over here coming from a different web page and thought I might check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page yet again.

 55. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & help other users like its aided me. Great job.

 56. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 57. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Thank you so much!

 58. Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Many thanks!

 59. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between usability and appearance. I must say you’ve done a great job with this. Also, the blog loads very fast for me on Firefox. Excellent Blog!

 60. I’m not sure why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 61. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to swap methods with others, be sure to shoot me an email if interested.

 62. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Many thanks, I appreciate it!

 63. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

 64. I absolutely love your blog and find the majority of your post’s to be just what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for you? I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on many of the subjects you write regarding here. Again, awesome web log!

 65. Hi this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 66. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 67. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

 68. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

 69. I’m a teenage boy and I couldn’t figure out a way to make money. Some people said by blogging you can make money but they weren’t specidic about it. Please help me out and please tell me some ways to make money..

 70. Thanks for the marvelous posting! I really enjoyed reading it, you very well misht be a great author.I will remember to bookmark your {page|

 71. I have been examinating out many of your posts and i can state pretty nice stuff. I will make sure to bookmark your blog.

 72. It’s hard to find educated individuals for this topic, but you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 73. How can I best copyright protect stories and articles on my writing website? I know you can insert a copyright symbol, but can this COMPLETELY protect against somebody copying and pasting your stuff and claiming that it is theirs?.

 74. There are some interesting deadlines in this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There is some validity but I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as wellTubeSync

 75. A lot of thanks for your whole efforts on this blog. My aunt really loves setting aside time for research and it is obvious why. Most people learn all regarding the lively form you provide precious solutions via your website and therefore inspire response from other ones on this content and our daughter is undoubtedly understanding a lot of things. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re the one doing a very good job.

 76. Hey I am so glad I found your blog, I really found you by mistake, while I was searching on Digg for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks a lot for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome job.

 77. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Cheers

 78. Hi there would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!

 79. Thanks for your marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you could be a great author.I will make sure to bookmark your blog and may come back later on. I want to encourage you continue your great writing, have a nice morning!

 80. Hello there I am so thrilled I found your blog, I really found you by mistake, while I was researching on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks for a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb job.

 81. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

 82. Heya! I realize this is sort of off-topic however I needed to ask. Does running a well-established website like yours require a massive amount work? I’m completely new to blogging but I do write in my journal on a daily basis. I’d like to start a blog so I can share my personal experience and views online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring blog owners. Thankyou!

 83. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Exceptional work!

 84. Wonderful blog you have here but I was wondering if you knew of any community forums that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of group where I can get comments from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 85. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

 86. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 87. Hi! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue. If you have any suggestions, please share. Cheers!

 88. Hello there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 89. Greetings from Ohio! I’m bored at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great blog!

 90. Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a outstanding job!

 91. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice methods and we are looking to exchange strategies with others, why not shoot me an email if interested.

 92. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. thanks a lot

 93. Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

 94. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 95. Hi there! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My site covers a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 96. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 97. I am really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A handful of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any ideas to help fix this issue?

 98. Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

 99. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this site with my Facebook group. Talk soon!

 100. Howdy are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 101. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 102. Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

 103. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 104. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 105. My spouse and I stumbled over here different web address and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking over your web page again.

 106. The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 107. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 108. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. But just imagine if you added some great photos or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this site could undeniably be one of the best in its field. Awesome blog!

 109. My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be just what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content for you? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a few of the subjects you write related to here. Again, awesome web log!

 110. Howdy! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thanks

 111. Hiya! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My website addresses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 112. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 113. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 114. Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 115. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thank you

 116. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!

 117. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. thanks a lot

 118. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any methods to help stop content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 119. Hello outstanding website! Does running a blog like this take a massive amount work? I have very little knowledge of coding but I was hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject however I simply wanted to ask. Thanks!

 120. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 121. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 122. Good day! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thanks a lot!

 123. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would value your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

 124. I’m not sure why but this website is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 125. Hola! I’ve been reading your blog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from New Caney Tx! Just wanted to say keep up the good job!

 126. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Cheers

 127. Howdy! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

 128. I am curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m experiencing some small security problems with my latest blog and I would like to find something more safe. Do you have any recommendations?

 129. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the very same area of interest as yours and my visitors would really benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Many thanks!

 130. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my iphone4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any recommendations, please share. Cheers!

 131. Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

 132. Hello! I’m at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

 133. Hello there! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

 134. Hi would you mind letting me know which web host you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price? Thanks, I appreciate it!

 135. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 136. Hello there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Cheers

 137. Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 138. Hey there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thank you

 139. Awesome blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any ideas? Thanks a lot!

 140. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between superb usability and visual appeal. I must say that you’ve done a amazing job with this. In addition, the blog loads extremely fast for me on Firefox. Outstanding Blog!

 141. Hi! I’ve been reading your site for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Houston Tx! Just wanted to mention keep up the good work!

 142. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. But just imagine if you added some great images or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this website could definitely be one of the best in its niche. Great blog!

 143. Good day! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 144. Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 145. Hi are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 146. Good day! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thanks for your time!

 147. Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 148. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 149. This design is steller! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 150. Fantastic blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any recommendations? Thank you!

 151. First off I would like to say great blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing. I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints? Kudos!

 152. Hi there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and great style and design.

 153. Howdy! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

 154. Hey there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Appreciate it!

 155. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for newbie blog writers? I’d definitely appreciate it.

 156. Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!

 157. Hey! I know this is somewhat off-topic but I had to ask. Does operating a well-established blog such as yours take a lot of work? I am brand new to operating a blog however I do write in my journal on a daily basis. I’d like to start a blog so I can share my experience and thoughts online. Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

 158. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 159. Good day! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thanks

 160. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Many thanks!

 161. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. kudos

 162. Hello there I am so thrilled I found your website, I really found you by error, while I was looking on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks a lot for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome job.

 163. Hello! I’ve been reading your web site for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from New Caney Tx! Just wanted to mention keep up the fantastic work!

 164. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any methods to help reduce content from being ripped off? I’d really appreciate it.

 165. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

 166. The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 167. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Exceptional work!

 168. Hi would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Thanks a lot, I appreciate it!

 169. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future. Cheers

 170. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog loads extremely quick for me on Safari. Superb Blog!

 171. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

 172. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 173. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any tips for newbie blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 174. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice methods and we are looking to trade methods with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 175. Hey there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thank you!

 176. Hello! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 177. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 178. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my readers would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 179. I’m really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A small number of my blog readers have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any recommendations to help fix this issue?

 180. I’m curious to find out what blog platform you have been utilizing? I’m having some minor security issues with my latest website and I’d like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

 181. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any methods to help reduce content from being ripped off? I’d truly appreciate it.

 182. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 183. Whats up are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 184. Please let me know if you’re looking for a article author for your site. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Cheers!

 185. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog is in the exact same niche as yours and my users would genuinely benefit from some of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Regards!

 186. Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 187. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos

 188. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

 189. Hey there fantastic website! Does running a blog like this take a lot of work? I have very little knowledge of programming however I had been hoping to start my own blog soon. Anyway, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I understand this is off topic nevertheless I just wanted to ask. Thank you!

 190. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Many thanks!

 191. Hi there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Great blog and great design and style.

 192. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 193. Hola! I’ve been reading your web site for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx! Just wanted to say keep up the excellent job!

 194. Hey there outstanding website! Does running a blog like this take a large amount of work? I have very little expertise in coding but I was hoping to start my own blog soon. Anyway, if you have any ideas or tips for new blog owners please share. I know this is off subject but I simply needed to ask. Thank you!

 195. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!

 196. Hey would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a reasonable price? Cheers, I appreciate it!

 197. Hey there I am so excited I found your web site, I really found you by accident, while I was looking on Aol for something else, Regardless I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.

 198. Great site you have here but I was curious about if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get feedback from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Many thanks!

 199. Hello would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good web hosting provider at a honest price? Cheers, I appreciate it!

 200. Hi! I’ve been reading your web site for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Tx! Just wanted to tell you keep up the great work!

 201. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice methods and we are looking to swap solutions with other folks, why not shoot me an email if interested.

 202. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

 203. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say great blog!

 204. I was curious if you ever thought of changing the structure of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 205. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 206. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 207. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Cheers

 208. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Cheers

 209. Wow that was unusual. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say excellent blog!

 210. This design is steller! You obviously know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 211. Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 212. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to exchange solutions with other folks, please shoot me an email if interested.

 213. Hi! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 214. Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 215. Hey there! I understand this is sort of off-topic however I needed to ask. Does building a well-established blog such as yours require a lot of work? I’m brand new to writing a blog but I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and views online. Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring bloggers. Thankyou!

 216. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appearance. I must say that you’ve done a excellent job with this. In addition, the blog loads very quick for me on Firefox. Outstanding Blog!

 217. Fantastic post however , I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!

 218. First of all I would like to say superb blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing. I’ve had a tough time clearing my thoughts in getting my thoughts out. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips? Thank you!

 219. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Regards!

 220. I’m really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A handful of my blog readers have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any suggestions to help fix this problem?

 221. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Cheers!

 222. Heya! I understand this is somewhat off-topic however I had to ask. Does managing a well-established website such as yours take a massive amount work? I’m brand new to running a blog however I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

 223. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thanks!

 224. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. However just imagine if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could certainly be one of the greatest in its niche. Terrific blog!

 225. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 226. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 227. Hello this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 228. I’m really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A few of my blog visitors have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any tips to help fix this problem?

 229. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog? My website is in the very same niche as yours and my visitors would really benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Thanks a lot!

 230. Hey! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?

 231. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem resolved soon. Kudos

 232. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

 233. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this blog with my Facebook group. Chat soon!

 234. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 235. Hello! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 236. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 237. Greetings from California! I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I love the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent blog!

 238. Hey! I understand this is kind of off-topic but I had to ask. Does managing a well-established website like yours require a massive amount work? I am completely new to running a blog but I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online. Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring blog owners. Thankyou!

 239. Hi! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

 240. Hey! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My blog covers a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

 241. Howdy! I realize this is sort of off-topic but I needed to ask. Does managing a well-established website like yours require a large amount of work? I am brand new to running a blog however I do write in my journal everyday. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

 242. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 243. Please let me know if you’re looking for a author for your weblog. You have some really great articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Thanks!

 244. I like what you guys are usually up too. Such clever work and coverage! Keep up the terrific works guys I’ve incorporated you guys to my own blogroll.

 245. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email.

 246. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 247. This design is incredible! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 248. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any ways to help reduce content from being stolen? I’d truly appreciate it.

 249. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 250. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 251. How does a computer virus getting formed?. I have a lot of computer viruses lately but thanks to Norton Anti-virus and Malwarebytes Anti-malware my computer is 100 secure. But how does a computer virus formed? Do people actually make it and they spread it throughout the internet?. . Please tell me more about computer viruses cuz I don’t know to much about it I just get rid of them..

 252. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

 253. Howdy! I’m at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

 254. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!

 255. Woah! I’m really digging the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between superb usability and visual appeal. I must say you’ve done a excellent job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Chrome. Excellent Blog!

 256. Good day I am so thrilled I found your site, I really found you by error, while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the excellent job.

 257. At this time it sounds like BlogEngine is the best blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 258. Howdy this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 259. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 260. Hi there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Many thanks

 261. Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you might be a great author.I will make certain to bookmark your blog and will eventually come back at some point. I want to encourage continue your great work, have a nice evening!

 262. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the problem resolved soon. Many thanks

 263. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice practices and we are looking to exchange techniques with others, please shoot me an e-mail if interested.

 264. I’m curious to find out what blog platform you are utilizing? I’m having some minor security problems with my latest site and I would like to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

 265. Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 266. Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Thanks!

 267. Good day! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

 268. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my subscribers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

 269. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

 270. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 271. I’m not sure why but this site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 272. Greetings from Los angeles! I’m bored to death at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good blog!

 273. Howdy! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site discusses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

 274. Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Kudos!

 275. Hi there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Cheers

 276. Today, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 277. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue resolved soon. Kudos

 278. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thanks!

 279. My husband and i were quite ecstatic that Chris could complete his homework by way with the concepts he gained when utilizing the website. It really is now and once again perplexing to just uncover yourself handing out thoughts other folks may have been trying to sell. We genuinely realize we have got the internet site owner to be grateful to because of that. The main explanations you’ve created, the straightforward website menu, the friendships you may support to instill – it’s most outstanding, and it’s actually facilitating our son in addition towards the family do think this topic is amusing, and that is unbelievably crucial. Many thanks for all the pieces!

 280. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?

 281. Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic blog!

 282. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

 283. Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

 284. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

 285. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 286. Great website you have here but I was curious about if you knew of any message boards that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of community where I can get feed-back from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 287. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

 288. Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any suggestions for inexperienced blog writers? I’d definitely appreciate it.

 289. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any ways to help stop content from being ripped off? I’d truly appreciate it.

 290. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, fantastic site!

 291. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?

 292. Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 293. Howdy superb blog! Does running a blog such as this take a massive amount work? I have absolutely no knowledge of coding however I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any recommendations or tips for new blog owners please share. I know this is off topic however I simply needed to ask. Thanks!

 294. Howdy! I realize this is sort of off-topic however I had to ask. Does running a well-established website such as yours take a lot of work? I’m completely new to running a blog but I do write in my diary on a daily basis. I’d like to start a blog so I can easily share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

 295. Hello there I am so excited I found your blog page, I really found you by mistake, while I was searching on Bing for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks a lot for a fantastic post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great work.

 296. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks a lot!

 297. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to exchange methods with other folks, please shoot me an email if interested.

 298. Hello! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 299. Hey would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 300. I am curious to find out what blog system you are utilizing? I’m having some small security issues with my latest site and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

 301. Hello! I’ve been reading your blog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Porter Texas! Just wanted to tell you keep up the excellent work!

 302. Hello! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 303. Hello would you mind letting me know which web host you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!

 304. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you have done a fantastic job with this. Additionally, the blog loads super quick for me on Opera. Outstanding Blog!

 305. I don’t know if it’s just me or if everybody else encountering problems with your website. It seems like some of the text on your posts are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them too? This may be a problem with my browser because I’ve had this happen previously. Kudos

 306. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem solved soon. Cheers

 307. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 308. Wow that was unusual. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say great blog!

 309. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

 310. Please let me know if you’re looking for a author for your site. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Cheers!

 311. Hello! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and great design and style.

 312. I’m curious to find out what blog system you are utilizing? I’m experiencing some minor security problems with my latest website and I would like to find something more secure. Do you have any solutions?

 313. I’m not sure why but this weblog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 314. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog site is in the very same niche as yours and my visitors would definitely benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Thank you!

 315. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 316. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

 317. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 318. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue. If you have any recommendations, please share. Many thanks!

 319. Hey there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Appreciate it

 320. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future. All the best

 321. Hello! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem. If you have any recommendations, please share. With thanks!

 322. Woah! I’m really digging the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say you have done a awesome job with this. In addition, the blog loads very quick for me on Chrome. Superb Blog!

 323. This design is incredible! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 324. Good day! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 325. First off I want to say awesome blog! I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head before writing. I’ve had trouble clearing my mind in getting my ideas out. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Many thanks!

 326. Hey! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!

 327. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam responses? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

 328. I’m not sure exactly why but this site is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 329. I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

 330. Awesome website you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of community where I can get opinions from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 331. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say excellent blog!

 332. Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no back up. Do you have any methods to stop hackers?

 333. Hello! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 334. Greetings! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a outstanding job!

 335. Hey just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 336. Hey there! I know this is sort of off-topic however I needed to ask. Does running a well-established blog like yours take a large amount of work? I am completely new to blogging but I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and feelings online. Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

 337. Howdy I am so delighted I found your blog, I really found you by error, while I was looking on Bing for something else, Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great work.

 338. I’m really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A few of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any advice to help fix this issue?

 339. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Exceptional work!

 340. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Cheers!

 341. Everyone loves what you guys are up too. Such clever work and exposure! Keep up the very good works guys I’ve added you guys to my blogroll.

 342. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thanks

 343. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and great design and style.

 344. Outstanding post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Thanks!

 345. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

 346. This design is wicked! You certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 347. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks

 348. Hi there I am so thrilled I found your website, I really found you by mistake, while I was researching on Google for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a marvelous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb job.

 349. I am often to blogging and i genuinely appreciate your content material. The post has really peaks my interest. I am going to bookmark your internet site and maintain checking for new information.

 350. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 351. Would you be interested in exchanging links?

 352. Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I love the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent site!

 353. Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 354. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. All the best

 355. Please let me know if you’re looking for a author for your weblog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Cheers!

 356. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. But think of if you added some great visuals or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could definitely be one of the best in its field. Excellent blog!

 357. I’m really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A few of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any suggestions to help fix this problem?

 358. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

 359. Please let me know if you’re looking for a author for your blog. You have some really great posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thank you!

 360. Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you can be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and will eventually come back down the road. I want to encourage you continue your great work, have a nice evening!

 361. Howdy would you mind stating which blog platform you’re using? I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 362. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

 363. Thanks for your marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you could be a great author.I will always bookmark your blog and will come back someday. I want to encourage continue your great job, have a nice holiday weekend!

 364. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!

 365. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Thanks

 366. I do not know whether it’s just me or if everyone else encountering problems with your website. It appears as if some of the text on your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too? This could be a issue with my internet browser because I’ve had this happen before. Many thanks

 367. Hey there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 368. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 369. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your webpage? My blog site is in the exact same area of interest as yours and my users would truly benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Appreciate it!

 370. Hi would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good web hosting provider at a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!

 371. Hi! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 372. Excellent website you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of community where I can get advice from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Bless you!

 373. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. cheers

 374. Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it

 375. I’m not sure why but this weblog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 376. The other day, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 377. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!

 378. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 379. Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

 380. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance. I must say you have done a very good job with this. Additionally, the blog loads extremely fast for me on Internet explorer. Excellent Blog!

 381. Please let me know if you’re looking for a writer for your weblog. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thank you!

 382. well my friend made a blog and he won’t show me what his blog is until he finishes everything with it. So i was wondering if there was a way to find someones blogger with their email address. If anyone could show me how. thatd be great thanks!.

 383. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to exchange solutions with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 384. Wonderful blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused .. Any ideas? Cheers!

 385. Fantastic post however I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Kudos!

 386. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Many thanks

 387. Hola! I’ve been following your website for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Humble Tx! Just wanted to say keep up the excellent work!

 388. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 389. First of all I want to say fantastic blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your mind prior to writing. I have had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts out there. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Cheers!

 390. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 391. Hello there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 392. Admiring the persistence you put into your website and detailed information you offer. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 393. I’m curious to find out what blog platform you have been working with? I’m experiencing some minor security problems with my latest website and I’d like to find something more secure. Do you have any suggestions?

 394. My spouse and I stumbled over here different web address and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your web page again.

 395. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

 396. We stumbled over here different page and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to finding out about your web page again.

 397. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

 398. Greetings! I’ve been reading your blog for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Houston Texas! Just wanted to mention keep up the good work!

 399. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested. Many thanks!

 400. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 401. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Great work!

 402. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the issue solved soon. Cheers

 403. Amazing blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely overwhelmed .. Any suggestions? Bless you!

 404. Hi there! I know this is kind of off-topic but I needed to ask. Does operating a well-established blog such as yours require a large amount of work? I am brand new to operating a blog but I do write in my diary every day. I’d like to start a blog so I can share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

 405. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 406. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice procedures and we are looking to trade solutions with other folks, please shoot me an email if interested.

 407. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

 408. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog? My website is in the exact same area of interest as yours and my visitors would definitely benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Many thanks!

 409. Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will make certain to bookmark your blog and definitely will come back at some point. I want to encourage continue your great job, have a nice afternoon!

 410. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Bless you!

 411. I do not know if it’s just me or if everybody else encountering issues with your site. It appears like some of the text in your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them too? This might be a issue with my web browser because I’ve had this happen before. Thank you

 412. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos

 413. Thanks for the marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you can be a great author.I will remember to bookmark your blog and will eventually come back down the road. I want to encourage continue your great posts, have a nice holiday weekend!

 414. Hey there! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 415. Greetings! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website covers a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 416. Very good blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any recommendations? Thanks!

 417. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

 418. Awesome blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any suggestions? Thanks!

 419. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 420. This design is wicked! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 421. I am curious to find out what blog platform you are working with? I’m experiencing some minor security issues with my latest website and I’d like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 422. Hello! I’ve been reading your web site for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Austin Tx! Just wanted to mention keep up the fantastic job!

 423. This design is spectacular! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 424. Greetings! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem. If you have any recommendations, please share. Thank you!

 425. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 426. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 427. Hey are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 428. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Outstanding work!

 429. Please let me know if you’re looking for a author for your weblog. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Many thanks!

 430. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this website with my Facebook group. Chat soon!

 431. Right now it sounds like WordPress is the preferred blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 432. Howdy this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 433. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. But just imagine if you added some great pictures or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this site could undeniably be one of the greatest in its field. Fantastic blog!

 434. Hi there are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 435. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you’ve done a excellent job with this. Also, the blog loads super quick for me on Safari. Excellent Blog!

 436. My partner and I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be precisely what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content available for you? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on some of the subjects you write regarding here. Again, awesome web site!

 437. Hello there I am so glad I found your site, I really found you by accident, while I was browsing on Digg for something else, Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the superb job.

 438. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

 439. Hey there would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 440. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My website has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to help stop content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 441. Hey! I understand this is sort of off-topic however I had to ask. Does building a well-established blog such as yours require a lot of work? I am brand new to running a blog but I do write in my diary every day. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and views online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for brand new aspiring blog owners. Appreciate it!

 442. Hi, did you know you are listed on this website scamwarners.com, it says it warns of scamming sites, but on closer inspection you can see that they are scamming people, they want you to register, but DO NOT, you will be flooded with SPAM in your inbox. Just a warning to all the good people out there, which is why I am telling you here as your website is great.

 443. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to find someone with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is one thing that is wanted on the web, somebody with a little originality. useful job for bringing something new to the web!

 444. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 445. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 446. Hey! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and excellent design.

 447. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

 448. Hey there would you mind stating which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a difficult time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 449. I’m curious to find out what blog platform you are using? I’m having some minor security problems with my latest site and I would like to find something more risk-free. Do you have any solutions?

 450. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 451. Wonderful post however , I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

 452. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Superb work!

 453. Superb website you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of online community where I can get suggestions from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you!

 454. Superb blog you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of community where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

 455. Hey there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 456. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your blog. It looks like some of the written text on your content are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This may be a issue with my browser because I’ve had this happen previously. Many thanks

 457. Exceptional post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Kudos!

 458. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

 459. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

 460. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 461. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 462. Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make an excellent article… however what can I say… I procrastinate alot and not at all appear to get something done.

 463. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thank you

 464. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks a lot!

 465. Hey! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

 466. Great write-up, I am a big believer in placing comments on sites to inform the blog writers know that they’ve added something advantageous to the world wide web!

 467. Great website you have here but I was wanting to know if you knew of any forums that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of online community where I can get responses from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 468. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 469. Thanks for your marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you are a great author.I will always bookmark your blog and will eventually come back later on. I want to encourage you to ultimately continue your great work, have a nice morning!

 470. Attractive component of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I get in fact enjoyed account your weblog posts. Anyway I will be subscribing in your augment and even I fulfillment you get right of entry to persistently fast.

 471. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 472. The electronic cigarette makes use of a battery and a small heating aspect the vaporize the e-liquid. This vapor can then be inhaled and exhaled

 473. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your website? My website is in the very same area of interest as yours and my visitors would genuinely benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Thank you!

 474. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

 475. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

 476. I was curious if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 477. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 478. I’m not sure exactly why but this website is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 479. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 480. Great post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Appreciate it!

 481. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. thanks

 482. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. Nevertheless think of if you added some great photos or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could definitely be one of the very best in its field. Very good blog!

 483. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 484. Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 485. This design is incredible! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 486. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 487. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 488. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 489. I do not know whether it’s just me or if everyone else experiencing problems with your blog. It appears as if some of the text within your content are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too? This could be a issue with my browser because I’ve had this happen previously. Thank you

 490. Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I love the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good site!

 491. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 492. Hi! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My site discusses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

 493. Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 494. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 495. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 496. We absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be just what I’m looking for. can you offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on a few of the subjects you write regarding here. Again, awesome web site!

 497. Hello there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My website goes over a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 498. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future. All the best

 499. First off I want to say awesome blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had difficulty clearing my mind in getting my thoughts out there. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints? Cheers!

 500. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 501. Everyone loves what you guys are up too. This kind of clever work and exposure! Keep up the very good works guys I’ve added you guys to my personal blogroll.

 502. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Kudos

 503. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog based upon on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

 504. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A handful of my blog audience have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any advice to help fix this issue?

 505. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any helpful hints for rookie blog writers? I’d certainly appreciate it.

 506. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 507. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 508. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 509. Hello there! I could have sworn I’ve been to this site before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 510. Hi are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 511. I’m really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A couple of my blog readers have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this problem?

 512. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. However imagine if you added some great visuals or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could definitely be one of the very best in its field. Great blog!

 513. My spouse and I absolutely love your blog and find most of your post’s to be just what I’m looking for. can you offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on some of the subjects you write regarding here. Again, awesome web site!

 514. Hi! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Many thanks

 515. I am curious to find out what blog platform you are using? I’m experiencing some small security problems with my latest website and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

 516. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

 517. Superb website you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of online community where I can get opinions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Kudos!

 518. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Cheers

 519. My spouse and I stumbled over here from a different web address and thought I should check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to checking out your web page yet again.

 520. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 521. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 522. Hi there! I understand this is somewhat off-topic however I needed to ask. Does building a well-established blog such as yours require a large amount of work? I am completely new to blogging however I do write in my journal everyday. I’d like to start a blog so I will be able to share my experience and feelings online. Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring blog owners. Appreciate it!

 523. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice procedures and we are looking to trade methods with other folks, why not shoot me an email if interested.

 524. Admiring the dedication you put into your blog and in depth information you offer. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Fantastic read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 525. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 526. This design is steller! You certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 527. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and superb style and design.

 528. I’m really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A number of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any suggestions to help fix this problem?

 529. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

 530. Hey! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the superb work!

 531. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the exact same niche as yours and my users would certainly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Thanks!

 532. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless think about if you added some great photos or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this blog could undeniably be one of the best in its niche. Great blog!

 533. This design is wicked! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 534. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Thanks

 535. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog? My website is in the very same niche as yours and my visitors would certainly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Cheers!

 536. Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Many thanks!

 537. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 538. Wonderful blog you have here but I was curious if you knew of any community forums that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of online community where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

 539. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Kudos!

 540. Hello! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?

 541. Very good blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any recommendations? Cheers!

 542. My spouse and I absolutely love your blog and find the majority of your post’s to be exactly I’m looking for. Do you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a lot of the subjects you write related to here. Again, awesome web site!

 543. My spouse and I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be exactly I’m looking for. Do you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a few of the subjects you write concerning here. Again, awesome web log!

 544. Hey exceptional blog! Does running a blog like this require a great deal of work? I have virtually no understanding of coding however I had been hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject but I just needed to ask. Kudos!

 545. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 546. I am really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any browser compatibility issues? A small number of my blog visitors have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any tips to help fix this issue?

 547. We absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be exactly I’m looking for. Would you offer guest writers to write content available for you? I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on a few of the subjects you write about here. Again, awesome blog!

 548. Thanks for your marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you happen to be a great author.I will always bookmark your blog and will come back at some point. I want to encourage that you continue your great work, have a nice morning!

 549. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 550. Hi there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thank you so much!

 551. Hey there! I realize this is kind of off-topic but I needed to ask. Does running a well-established blog such as yours take a massive amount work? I am completely new to blogging but I do write in my journal everyday. I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

 552. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 553. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 554. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 555. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 556. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice practices and we are looking to exchange strategies with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 557. I love what you guys are usually up too. This type of clever work and reporting! Keep up the good works guys I’ve included you guys to my own blogroll.

 558. Whoa! This blog looks exactly like my old one! It’s on a entirely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

 559. Superb post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further. Thank you!

 560. Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thank you

 561. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images. Maybe you could space it out better?

 562. My spouse and I absolutely love your blog and find the majority of your post’s to be exactly I’m looking for. can you offer guest writers to write content for yourself? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a few of the subjects you write with regards to here. Again, awesome web log!

 563. Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thank you!

 564. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find somebody with some original thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that is needed on the web, someone with a little originality. useful job for bringing something new to the internet!

 565. Thanks for your post. One other thing is when you might be disposing your property all on your personal, among the issues you need to have to be aware about upfront is just how to deal with home inspection accounts. As a FSBO supplier, the key about successfully shifting your property in addition to saving dollars in real estate agent commission rates is expertise. The a lot more you realize, the smoother your sales effort may possibly be. 1 region in which this really is particularly critical is inspection reports.

 566. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 567. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 568. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to check it out. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and excellent design and style.

 569. Good day! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Appreciate it!

 570. Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you can be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back very soon. I want to encourage yourself to continue your great writing, have a nice day!

 571. Hi! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to check it out. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and wonderful design and style.

 572. I am glad for commenting to let you know of the exceptional encounter my cousin’s child found going through your web site. She came to understand plenty of things, which include how it is like to have a marvelous coaching mood to get folks very easily fully grasp selected tortuous topics. You undoubtedly exceeded our own expectations. Thank you for churning out these interesting, trustworthy, educational and even unique tips about the topic to Tanya.

 573. Hi excellent website! Does running a blog like this take a large amount of work? I have virtually no expertise in programming but I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, if you have any ideas or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject but I simply needed to ask. Many thanks!

 574. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog? My website is in the exact same niche as yours and my visitors would definitely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Appreciate it!

 575. Hi there, just became aware of your weblog via Google, and discovered that it is truly informative. I’ll be grateful should you continue this in future. Lots of folks will benefit from your writing. Cheers!

 576. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any solutions to help prevent content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.

 577. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any ways to help prevent content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 578. Hey there would you mind stating which blog platform you’re using? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 579. Hey there would you mind stating which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 580. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 581. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!

 582. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 583. furosemide nebulized lasix tobramycin interactions lasix dosing heart failure enalapril furosemide lasix sulfa allergy furosemide insulin interaction pass urine drug test lasix

 584. Hi! I’ve been following your web site for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Atascocita Tx! Just wanted to tell you keep up the great work!

 585. Heya! I’m at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!

 586. Hello there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My blog discusses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 587. Hi! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem. If you have any recommendations, please share. Thank you!

 588. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

 589. This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 590. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 591. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. Many thanks

 592. Hello there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site discusses a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 593. First of all I want to say great blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing. I’ve had difficulty clearing my thoughts in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Thank you!

 594. Las materias eran las básicas, revelado, estudiar la luz en el estudio, trabajos de obturación y velocidad, historia de la fotografía, tecnología (por hugo rodríguez), luego….fotografía de retrato en estudio (con la hassel), publicidad-bodegón (cámara de gran formato), revelado en lab. Mi tío, Michel Glik ( ), es un reconocido fotógrafo belga desde hace más de 40 años.

 595. How can I insert a tag cloud into my blog @ blogspot? I try using the gadget options but I can’t find a 3rd party one listed. Can someone please show we where to get one and how to install it?.

 596. Hello there, just became alert to your blog by way of Google, and found that it is actually informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful in case you continue this in future. Several men and women is going to be benefited from your writing. Cheers!

 597. The great pleasure with that you would commence to hold the most values and also other sorts of fun is something very amazing. The folks have got a rest from tense lives and appreciation is being indicated by large section of folks from about the world. They have captivated a lot more fun within gratifying solution always. The effect of high intensity service can be seen in the lives of men and women who enjoy it vividly. View-Source: View-Source: http://kajal.ind.in

 598. Good day! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

 599. La vie nous prive parfois malgré tous nos efforts du bonheur, et parfois c’est tout simplement pas de notre faute. S’il vous vivez un moment dur ou trouvez votre vie ps trop complète, si vous cherchez un boulot, la fortune, le mariage, ou la richesse, je vous conseille de visiter BlackMa ( http://www.blackma.be )

 600. Following study a number of the websites on your own internet site now, i truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and will also be checking back soon. Pls consider my web-site likewise and tell me what you consider.

 601. hello there and thank you for your info – I’ve undoubtedly picked up something new from correct here. I did even so expertise several technical issues employing this site, as I experienced to reload the internet web site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your internet hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will quite regularly affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Properly I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much far more of your respective exciting content. Make positive you update this again soon..

 602. well my friend made a blog and he won’t show me what his blog is until he finishes everything with it. So i was wondering if there was a way to find someones blogger with their email address. If anyone could show me how. thatd be great thanks!.

 603. Very good written information. It will be valuable to anyone who utilizes it, including myself. Keep doing what you are doing – can’r wait to read more posts.

 604. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 605. Vous avez le moyen de choisir d’être pauvre ou riche, d’être heureux ou malheureux, BlackMa reste le meilleur endroit pour trouver des solutions à tous ces problèmes qui nous empêche de profiter de la vie. Visitez leur site : http://www.blackma.be

 606. I’m looking for a WordPress magazine theme that let’s te readers subscribe to a newsletter. How do I find out if a template can do that? When I look at the demos I never come across this function. Thanks!.

 607. Hi my friend! I want to say that this article is awesome, great written and come with approximately all vital infos. I’d like to peer more posts like this.

 608. I’m really into photography and would quite like a job involving it however i do NOT want to take pictures of people (weddings and stuff), i like taking arty/creative pictures. I also love writing and I have been thinking of writing for a teenage magazine and hopefully being able to get photography in there as well. Has anybody got any ideas on what job I could do that involves my kind of photography and writing and how I could get there. At the moment I’m 16..

 609. Money For College Scholarships for Minorities… […]right here are a few url links to sites I always connect to for the fact we feel they’re well worth browsing[…]…

 610. Greetings I am so thrilled I found your website, I really found you by error, while I was researching on Bing for something else, Anyhow I am here now and would just like to say cheers for a tremendous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the excellent work.

 611. Fantastic site you have here but I was curious about if you knew of any message boards that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of online community where I can get opinions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Bless you!

 612. Good day! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My site covers a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 613. Hello! I could have sworn I’ve been to this site before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 614. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 615. Usually I don’t read article on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite great article.

 616. I have been surfing on-line more than three hours lately, but I by no means discovered any interesting article like yours. It¡¦s lovely worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you probably did, the web might be much more useful than ever before.

 617. Hey there! I’ve been reading your weblog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Atascocita Tx! Just wanted to tell you keep up the fantastic work!

 618. Hi! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thanks!

 619. Hi there would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

 620. Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

 621. I have recently started a website, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “There can be no real freedom without the freedom to fail.” by Erich Fromm.

 622. I want to create a custom WordPress theme, but I don’t have administrative access to the computer that I’m using, so I can’t install WordPress to test my theme. Is there another easy way to do it? I have photoshop, and notepad ++ both installed on my flash drive, but as far as I know there is no way to install WordPress on a flash drive..

 623. Draftkings promo code : DraftKings will provide a free cash ticket into your player account after your 1st deposit and draftkings promo code.The free ticket bonus is only available on your 1st deposit with the use of draftkings promo code. Click and use this draftkings promo code now

 624. Blackma est le meilleur endroit pour rencontrer des marabouts reconnu, mediums et voyants Africain sérieux réuni pour vous proposer des solutions à vos besoins de voyance, de médium. Ils sont capable de tout faire et croyez moi je parle par expérience. visitez leur site : http://www.blackma.be

 625. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any methods to help reduce content from being stolen? I’d truly appreciate it.

 626. Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really great articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Cheers!

 627. Vous ne trouvez pas l’amour, vous avez une difficulté de réaliser vos projets, de trouver un boulot ou vous gagnez de l’argent mais n’arrivez pas à réaliser quoique ce soit dans la vie ou vous avez des problèmes pour tomber enceinte, visiter BlackMa un plateforme de grands maîtres spirituels Africains qui sauront vous apporter des réponses et des solutions rapides. http://www.blackma.be

 628. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this blog with my Facebook group. Talk soon!

 629. Hey there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and brilliant design and style.

 630. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the very same area of interest as yours and my users would really benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Appreciate it!

 631. Howdy! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 632. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say excellent blog!

 633. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 634. Hey there this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 635. Hi there would you mind stating which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

 636. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 637. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

 638. Hey there! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the fantastic work!

 639. This is very attention-grabbing, You’re an overly professional blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking extra of your great post. Additionally, I’ve shared your site in my social networks!

 640. I just couldn’t go away your site before suggesting that I really loved the usual info an individual provide on your visitors? Is gonna be back ceaselessly in order to check out new posts

 641. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price? Many thanks, I appreciate it!

 642. Hey there are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 643. Hi there outstanding website! Does running a blog similar to this require a large amount of work? I have no expertise in computer programming however I was hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I know this is off topic nevertheless I just wanted to ask. Thanks a lot!

 644. I intended to put you one very small note just to thank you very much as before for your personal fantastic ideas you’ve contributed on this website. It has been really wonderfully open-handed with people like you to allow easily exactly what some people could possibly have offered for an electronic book to help make some profit on their own, primarily now that you might well have done it in case you decided. The tips likewise served to be a good way to understand that some people have similar zeal really like my personal own to find out a great deal more with regards to this problem. I believe there are some more fun moments in the future for individuals who start reading your blog.

 645. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 646. Howdy would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 647. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

 648. I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You’re wonderful! Thanks!

 649. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

 650. Appreciating the persistence you put into your blog and detailed information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 651. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. Nevertheless just imagine if you added some great pictures or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this blog could definitely be one of the most beneficial in its niche. Amazing blog!

 652. Hey there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it

 653. I want to create a site where it’s a one stop shop for stories and articles on a particular subject….as long as I give credit to the author or source will I be ok, I will not steal original content, but rather gather it…is this legal?.

 654. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

 655. My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

 656. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 657. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 658. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Keep up the superb works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

 659. Hello, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

 660. My California Weight Loss diet invariably is an cost effective and versatile staying on your diet tv show made for folks who discover themselves preparing to drop extra pounds and furthermore ultimately keep a a lot healthier habits. la weight loss

 661. I have a website I will be updating a few times a week with original animations and short films along with concept art for the animations and other kinds of media. How can I copyright everything on my site so that the copyright info I have on the bottom of every page “All original content (C) 2008 (My Name)” actually means something? Will my logo, site name, all content be copyrighted?.

 662. I do not know whether it’s just me or if everybody else encountering issues with your website. It looks like some of the text within your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them too? This may be a issue with my internet browser because I’ve had this happen previously. Kudos