Slobodan Vasković: Evo zašto sam popio kafu sa Miloradom Dodikom…

Novinar i kritičar vlasti u RS-u Slobodan Vasković juče je na svom blogu opisao susret sa Miloradom Dodikom. Naime, Vasković koji već godinama žestoko kritikuje Dodika, ali i vlast u ovom bh. entitetu za kriminal i korupciju je na svom blogu objavio fotografiju kako pije kafu sa Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović i Petrom Đokićem…

Piše: Slobodan Vasković

“Niti je mene briga za tebe, niti je tebe briga za mene. Niti se ja bojim tebe, niti se ti bojiš mene”, rekao je Milorad Dodik na kraju jednočasovnog ispijanja kafe sa Slobodanom Vaskovićem. Sa Dodikom i Vaskovićem su što kafu, što vodu, što nes, ispijali i premijerka Željka Cvijanović i Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva.

Druženje je počelo tako što sam u bašti jednog banjalučkog kafića uočio Dodika, Cvijanovićku i Đokića i slikao ih, nakon čega je Dodik rekao: “Da li je u redu da slikaš, a da ne pitaš?”

Odgovorio sam da je to sasvim u redu.

Onda je Dodik pitao: “Smiješ li sjesti s nama?”

“Smijem”.

I sjeo sam.

Nakon toga je Dodik rekao da ne smijem objaviti sliku s njim na blogu, jer će svi iz opozicije pasti u nesvjest. Cvijanovićka se složila.

Slikao nas je jedan od Dodikovih pratilaca i odmah sam sliku objavio na blogu. Da svi padnu u nesvjest.

Krenuo je potom razgovor/polemika o politici koju Dodik vodi i onome što ja pišem. Niti se Dodik složio sa onim što ja pišem, niti ja sa politikom koju on vodi.

Odmah na početku rekao sam da se prilično sramno ponio podnošenjem krivične prijave za ratne zločine protiv Dragana Mektića, na šta je on rekao da nije podnio nikakvu krivičnu.
“Naravno da nisi ti, ali jesu tvoji savjetnici”, konstatovao sam. Dodik je odgovorio da “nema pojma” o čemu ja pričam.

Na pitanje šta mislim gdje je on pogriješio, rekao sam da je napravio dvije velike greške. Prva, da je trebalo da jača bošnjačko-srpske odnose, jer su to dva najjača naroda u BiH. Druga, što je “zalupio” vrata Zapadu i to nogom.

Dodik je insistirao da nije pogriješio i da je odluka da se ide sa HDZ-om bila ključna po opstanak RS, s čim se ja, naravno, nisam složio. Naglasio je i da su u poslednjih pet godina prestali svi napadi na Republiku Srpsku iz Hrvatske, “koja je članica EU”, i da je to njegov veliki uspjeh, koji je omogućio opstanak RS.

Odgovorio sam da od tog velikog uspjeha ima samo velike probleme i “Konzum” u Banjaluci.

Đokić je konstatovao da je “Konzum” u Banjaluci bio i ranije.

Pitao sam ih – gdje su vam firme iz Srbije u Banjaluci i zbog čega su sve otišle u Federaciju BiH, na šta je Dodik rekao da su sve tu, dok su Đokić i Cvijanovićka rekli da su srpske firme samo otvorile svoja predstavništva u Federaciji.

Ponovo smo se vratili na politiku koju Dodik vodi i on je pitao – da li je trebalo da ćuti oko Rezolucije o Srebrenici, koju su podnijeli Britanci Savjetu bezbjednosti? Odgovorio sam da je to bilo samo prepucavanje velikih sila i da nije trebalo da se u to petlja u tolikoj mjeri, jer bi Rusi svakako uložili veto, i bez njegovog uplitanja.

“Moja uloga u tome je bila ključna”, rekao je Dodik, tvrdeći da je samo njegov direktni zahtjev Rusiji uslovio neusvajanje Rezolucije o Srebrenici u SB UN-a. Ja se s tim nisam složio.

Konstatovao sam da je trebalo da nastavi održavati dobre odnose sa Zapadom, a ne da se isključivo okreće Rusiji, koja mu nije dala ni kredit. Odmahnuo je rukom.

Pitao me je – zašto ja podržavam BiH?

Odgovorio sam da podržavam i BiH i EU i NATO integracije, jer bi to značilo konačan mir i garantovanje unutrašnjih granica i sadašnjeg ustrojstva BiH. Dodik, Cvijanovićka i Đokić su rekli da RS ne treba da uđe u NATO prije Srbije.

Dodik je još rekao da ja pojma nemam i da bi RS nestala ulaskom BiH u NATO, s čim se ja nisam složio.

Pitao me je šta ja mislim gdje je još pogriješio, a ja sam mu odgovorio da smatram da se oslanja na ad hok rješenja i improvizaciju, pravljenje haosa, te da nema nikakve strategije, posebno prema Zapadu, s čim se on djelimično složio, tvrdeći da on nema problem sa Zapadom, već samo sa Američkom ambasadom.

Iznio sam svoj stav da to nije tačno i da smatram da ima veliki problem sa Zapadom, ali da jeste tačno da on ima lične veze po Zapadu, kojima taj problem pokušava riješiti.

Ja sam mu rekao da je moj stav da on te probleme ne može više riješiti. On se nije složio s tim.

U nekoliko navrata Dodik je naglasio da se ni o čemu ne slažemo, ali da treba razgovarati sa svima, a ja sam primjetio da se malo kasno sjetio.

Potom je uslijedila rasprava o Bobar banci. Dodik tvrdi da se radi o političkom procesu, a ja sam ustvrdio da je riječ o teškom krivičnom djelu i da je Slavica Injac još 2009. godine imala sve podatke i da je mogla intervenisati.

Dodik je potom upitao: “Ko su tvoji izvori iz Tužilaštva?”

“Dobra šala”, rekao sam.

Dodik je potom konstatovao da imam izvore i u Palati predsjednika i da ga često pitaju: “Otkud Vaskoviću precizno izgovorene rečenice u Palati, a da im on odgovori da mi je lično dojavio o čemu se razgovaralo”.

Nastavljena je rasprava o Bobar banci. Dodik je tvrdio da bi Bobar banka opstala da je Gavrilo ostao živ, ja sam tvrdio drugačije… Na kraju je, ipak, priznao da je bilo velikih problema sa Bobar bankom, ali je ostao pri ranijim tvrdnjama.

Pitao me je i šta mislim kako će SNSD proći na izborima, na šta sam ja odgovorio da to zavisi od toga kako će on proći sa Tužilaštvom BiH.

“Je li ti misliš da ja imam problem sa Tužilaštvom BIH?” pitao me je.

“Imaš veliki problem sa Tužilaštvom BiH”, odgovorio sam.

“Je li ti misliš da ja imam bilo kakav problem sa Tužilaštvom BiH, a da nije politički”, nastavio je Dodik.

“Imaš veliki problem sa Tužilaštvom BiH i on nije politički”, odgovorio sam.

Već su uveliko počeli da zvone telefoni i Željki i Đokiću i meni, jer je slika bila objavljena na blogu, a malo ko je vjerovao da se ne radi o fotomontaži, već da zaista sjedimo zajedno.
“Tako ti je to kad sjediš sa zvijezdom”, rekao sam mu, na šta se Dodik dobro nasmijao.

Ponovo smo se vratili mom blogu, koji on, navodno, ne čita. Ja sam konstatovao da “naravno da čita moj blog”, jer je to jedini relevantan medij u RS, pošto su svi ostali, osim BN-a, njegovi. Rekao je da sam stalno protiv njega, a ja da to nije tačno i da sam, recimo, pohvalio njegov boravak na pijaci prije neki dan, na šta je Dodik rekao da sam brzo skinuo taj tekst.
Odgovorio sam da tekst uopšte nisam skinuo i da je i dalje blogu, te da je bio izuzetno čitan.

Pitao sam kako misle “preživjeti” strašne finansijske minuse koji dolaze, a Dodik je odgovorio da imaju rješenja, što su potvrdili i Željka i Đokić.
Rekao je da će Srbija kupiti obveznica RS u vrijednosti od 35 miliona evra odmah nakon tamošnjih izbora, a potom je optužio Savez za promjene da neće da stave na dnevni red regulisanje obaveza između Rusije i BiH. Riječ je o klirinškom dugu nekadašnjeg SSSR i bivše SFRJ, koji pripada BiH.

Dodik i Cvijanovićka tvrde da Savez za promjene to neće da stavi na dnevni red Savjeta ministara, jer trećina tog novca od ukupno 125,2 miliona dolara pripada RS.

“Ti to, naravno, nećeš objaviti”, rekao je Dodik.

“Hoću, ako mi daš papire”, odgovorio sam, nakon čega je on poslao jednog od pratilaca u Palatu, koji mi je donio dokumente u fascikli.

Objaviću ih ili večeras ili najkasnije ujutro.

Prekinula nas je novinarska ekipa ATV-a, koja ga je pitala oko raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora. Ne bilo korektno da prenosim njegovu izjavu koju je dao ATV-u, ali je kada su novinari ATV-a otišli rekao da Režim ima većinu i bez DNS-a.

“Izračunaj, pa ćeš vidjeti”, rekao mi je.

Pitao sam ga koga će predložiti kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke, a on je rekao da će to biti Igor Radojičić. Kazao sam da je to dobar izbor za SNSD.

“Mi stojimo odlično”, rekao je Dodik.

“Vi stojite loše, ali ti to svojim aktivnostima dobro pokrivaš”, rekao sam ja.

Bilo je dosta rasprave oko načina njegovog ponašanja i pritisaka na moju porodicu, oko toga što su mi njegovi ljudi pretukli sina, a Dodik je demantovao da imao ikakve veze s tim. Rekao sam da je to uradio Čubri, a da je izvršilac Šotra. On je rekao da je Čubrija udaljio odavno od sebe.

Posebna rasprava vodila se oko njegovog napada na moju suprugu Ljiljanu Kovačević, kojoj je zabranjen ulaz u Palatu. ostao je sna svojim pozicijama, a ja uz Ljilju. Uz konstataciju da ga je Ljilja dobila na sudu, što je Dodik prećutao.

Rekao sam mu i da je manji problem što je on narcis, od toga što je čitava bulumenta, kojom se okružio, ubijeđena da mogu, kao i on, odlučivati o životu i smrti i da je upravo ta grupacija uništila RS. Pitao me je kako to, ako sam u pravu, da me niko ne napada, a šta sve pišem protiv njega, na šta sam odgovorio da me itekako napadaju.

“Znaš li da sam ja tebi nekoliko puta spasio glavu, kada se vodila rasprava o tebi?” rekao je Dodik.

Odgovorio sam da mi je to poznato, ali da problem u društvu koje vodi i jeste u tome da se vodi rasprava o bilo čijoj glavi i da je on treba spasavati.

Optužio me je da je njegova majka zbog mene završila u bolnici, što sam ja demantovao i optužio njega da sam ja zbog njega završio u bolnici, što je on demantovao.

Dodik mi je rekao da mu dođem 60 hiljada maraka, jer me je dobio u 12 sudskih procesa, na šta sam odgovorio da meni nije ništa stiglo i da je to, vjerovatno, otišlo na Federalnu TV.
“Dobio sam i ja tebe tri puta”, rekao sam.

Dodik me je pitao da li ću doći na ćevape, kad napravi slavlje čim naplati te pare po sudskim presudama.

Pitao me je: “Kako bi bilo da se nađemo i sutra?”

Rekao sam da nije problem i da se možemo naći kad god hoće. Nakon čega smo konstatovali da svako ostaje na svojim pozicijama, koje su nepomirljive.

Nakon toga pozvao je konobara da plati. I ja sam se trznuo za džep.

“Nemoj ti, ja ću”, rekao je.

“Znaš da ja ukradem sto maraka dnevno”, bio je poprilično ciničan.

“Ukradeš ti i više“, odgovorio sam.

Potom sam ustao, krenuo i rekao da ću prvo da se pozdravim sa gospođom Cvijanović, jer sam napravio grešku, tipičnu za Balkanca, pošto sam, kad sam sjedao za njihov sto, prvo pozdravio Dodika.

„Eto vidiš, sjedio si s nama sat vremena i naučio su i nešto“, prokomentarisao je Dodik, čime mi je „vratio“ za moju opasku „kradeš ti i više“.

Pozdravio sam se sa premijerkom, Đokićem, predsjednikom grupe građana, poželio im svako dobro, i oni meni, i otišao kući.

354 thoughts on “Slobodan Vasković: Evo zašto sam popio kafu sa Miloradom Dodikom…

 1. Great write-up, I am regular visitor of one’s blog, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a long time.

 2. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any methods to help stop content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.

 3. Merely a smiling visitant here to share the love (:, btw great design and style. “Justice is always violent to the party offending, for every man is innocent in his own eyes.” by Daniel Defoe.

 4. This is getting a bit extra subjective, yet I a great deal want the Zune Sector. The interface is colorful, has excess aptitude, and some awesome capabilities together with ‘Mixview’ that enable by yourself abruptly check out related albums, music, or other consumers similar in direction of what you’re listening to. Clicking on a person of people will middle on that products, and yet another preset of “neighbors” will occur into opinion, making it possible for your self in direction of navigate close to researching by means of equivalent artists, new music, or consumers. Conversing of users, the Zune “Social” is additionally fantastic entertaining, allowing for yourself identify some others with shared tastes and turning out to be pals with them. On your own then can pay attention in direction of a playlist built based mostly upon an amalgamation of what all your good friends are listening in direction of, which is too exciting. Those people worried with privateness will be relieved in direction of comprehend by yourself can protect against the public from observing your specific listening practices if by yourself thus come to a decision.

 5. biz Hello! I’ve been following your website for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from New Caney Tx! Just wanted to tell you keep up the good work!GoBizAp

 6. business name generator Hi there, I discovered your blog via Google at the same time as searching for a similar subject, your site got here up, it looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks.GoBizAp

 7. biz Thanks for the concepts you are revealing on this weblog. Another thing I’d prefer to say is getting hold of copies of your credit file in order to check out accuracy of the detail will be the first activity you have to execute in credit improvement. You are looking to cleanse your credit profile from dangerous details flaws that wreck your credit score.GoBizAp.com

 8. You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from post :). “Fiat justitia et pereat mundus.Let justice be done, though the world perish.” by Ferdinand I.

 9. Hello! I’ve been following your web site for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Houston Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic job! Is it OK to post on Google+? Keep up the really awesome work!

 10. business name generator Thanks for another fantastic article. Where else could anyone get that type of info in such a perfect manner of writing? I have a presentation next week, and I’m at the look for such information.GoBizAp

 11. Way cool! Is it OK to share on Linkedin? Some extremely valid points! I appreciate you penning this post plus the rest of the site is also really good. Keep up the really good work!

 12. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we communicate?

 13. Thanks for sharing superb informations. Your website is very cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just could not come across. What a great web-site.

 14. Hello superb website! Does running a blog like this take a lot of work? I have no expertise in programming however I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, if you have any ideas or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject but I simply had to ask. Thanks a lot!|

 15. Hey there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to start.
  Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it

 16. Hey there excellent blog! Does running a blog like this take a massive amount work?
  I have virtually no understanding of programming but I
  had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyhow, should you have any recommendations or tips for new blog owners please share.
  I understand this is off subject nevertheless I just had to ask.
  Many thanks!

 17. I am often to blogging and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.

 18. Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!

 19. I’d have to check with you here. Which is not something I usually do! I enjoy reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

 20. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already Cheers!

 21. There are certainly a lot of details that adheres to that to think about. Which is a excellent specify raise up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are actually questions like the one you start up where most critical thing will be in honest very good faith. I don?t know if best practices have emerged around such thinggs as that, but Almost certainly that the job is clearly defined as a reasonable game. Both children have the impact of merely a moment’s pleasure, through out their lives.

 22. You created some decent points there. I looked on-line for your issue and found most individuals may go in conjunction with with all your website.

 23. I will right away grab your rss as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service.Do you have any? Please permit me know so that I could subscribe.

 24. Spot i’ll carry on with this write-up, I truly think this fabulous website needs far more consideration. I’ll oftimes be again to learn to read considerably more, many thanks for that info.

 25. Please let me know if you’re looking for a article author for your site. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Kudos!|

 26. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise several technical issues using this web site, as I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective exciting content. Make sure you update this again very soon.

 27. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site offered us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

 28. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as wellyou have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 29. Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

 30. You actually make it seem really easy along with your presentation however I find this topic to be really one thing that I feel I might never understand. It sort of feels too complicated and very vast for me. I am taking a look ahead to your subsequent put up, I¡¦ll try to get the hold of it!

 31. This committee help to many people. You can use their services in your work. You can read research papers about all details of their work.

 32. Hey there. I found your site by means of Google at the same time as searching for a related topic, your web site got here up. It seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 33. I am starting a Virtual assistant business and would like to start building a website that can expand with me. I am on a very limited income so I need to start it for next to no money upfront. Please help..

 34. I picture this may well be various upon the written content material? nevertheless I still imagine that it could be suitable for nearly any form of subject subject matter, because it would regularly be enjoyable to decide a warm and pleasant face or maybe hear a voice when preliminary landing.

 35. Masterminding Does this press release infringe on your copyright? It is a violation of our terms and conditions for writers to submit material which they did not write and claim it as their own.

 36. Hello there, You’ve done a great job. I will definitely digg it and individually suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this web site.

 37. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 38. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 39. “hi!,I like your writing very a lot! proportion we be in contact extra about your article on AOL? I need a specialist on this space to unravel my problem. Maybe that’s you! Having a look forward to peer you. “

 40. Thanks for the strategies you are discussing on this web site. Another thing I’d like to say is that often getting hold of some copies of your credit score in order to scrutinize accuracy of each detail may be the first activity you have to undertake in credit restoration. You are looking to clean your credit reports from detrimental details flaws that wreck your credit score.

 41. Can I simply say what a aid to search out somebody who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You positively know tips on how to carry an issue to light and make it important. Extra individuals need to read this and perceive this aspect of the story. I cant consider youre no more popular since you undoubtedly have the gift.

 42. I was just browsing for related blog posts for my project research and I happened to discover yours. Thanks for the useful information!

 43. After study a handful of the web sites for your web site now, and i also genuinely such as your technique for blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and you will be checking back soon. Pls look at my site as well and let me know if you agree.

 44. ??? ????? ?????? ?? ??? ??? ?? ?????? ??? ???? . ??? ?????? ??????? ????? ???? ????? ?????? ??????? ?????? ??????? ???? ????? ?????? ??????? ??? ?????? ??? ?? ??????? ??? ????? ????????.

 45. Draftkings promo code : DraftKings will provide a free cash ticket into your player account after your 1st deposit and draftkings promo code.The free ticket bonus is only available on your 1st deposit with the use of draftkings promo code. Click and use this draftkings promo code now

 46. Can I say what a relief to discover someone that really knows what theyre preaching about on the net. You actually realize how to bring a concern to light and produce it crucial. The best way to need to check this out and fully grasp this side of the story. I cant believe youre no more popular since you also undoubtedly contain the gift.

 47. You’d outstanding guidelines there. I did a search about the field and identified that very likely the majority will agree with your web page.

 48. Hello everyone,. . I am looking to buy a new computer to run an Adobe CS4 Suite. Let just say the Master Suite. I’m mostly going to be running Premiere, Illustrator and Photoshop. I want a computer that is going to completely dominate without any problems whatsoever. Price is not an issue, I want to do this right. . . I want the computer to run as many applications I need at the same time flawlessly without slowing down or crashing. Any ideas?.

 49. I more or less share your opinion on this topic and look forward to upcoming posts and comments here at balkanbreakingnews.com. Keep up the good work!

 50. What’s up to all, the contents existing at this site are actually awesome for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

 51. Hey great website! Does running a blog like this take a great deal of work? I have very little knowledge of computer programming however I was hoping to start my own blog in the near future. Anyways, should you have any suggestions or tips for new blog owners please share. I understand this is off subject however I just had to ask. Thank you!

 52. I hate Skylar because she represents the worst in what women can become: cold, judgmental, controlling, bitchy, hypocritical.Perfect for some elegant faux stitching effects on your desktop publishing projects.To add to the films entertaining star cast, there is KatrinaKaif in the movie, who will be playing Akshay’s love interest in the movie.To be the LIGHT and just do what she feels called to doing.Age of Computer – Now that we have that big block taken care of,let’s talk about your computer.

 53. Involving me and my partner we’ve owned far more MP3 avid gamers about the several years than I can count, like Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few several years I have solved down to one line of avid gamers. Why? Due to the fact I was satisfied towards examine how well-designed and entertaining to retain the services of the underappreciated (and broadly mocked) Zunes are.

 54. F*ckin’ awesome issues here. I’m very satisfied to see your article. Thanks a lot and i am taking a look forward to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

 55. The new Zune browser is incredibly Wonderful, nevertheless not as beneficial as the iPod’s. It functions effectively, still isn’t really as quick as Safari, and is made up of a clunkier interface. If yourself occasionally application upon getting the world-wide-web browser which is not an issue, nevertheless if you happen to be planning to browse the internet alot from your PMP then the iPod’s bigger display screen and much better browser might be major.

 56. This is starting to be a bit more subjective, still I a lot want the Zune Current market. The interface is colorful, consists of additional aptitude, and some cool options like ‘Mixview’ that allow oneself abruptly view similar albums, songs, or other end users related in the direction of what you’re listening towards. Clicking on a person of people will heart upon that merchandise, and another set of “neighbors” will appear into viewpoint, allowing for your self in the direction of navigate near investigating via comparable artists, new music, or end users. Conversing of customers, the Zune “Social” is moreover very good pleasurable, allowing for yourself track down other folks with shared choices and turning out to be mates with them. Oneself then can listen in direction of a playlist constructed primarily based on an amalgamation of what all your good friends are listening in the direction of, which is also fascinating. Those people apprehensive with privacy will be relieved to know oneself can stop the public in opposition to seeing your particular person listening patterns if by yourself so consider.

 57. I am going to gear this analyze in the direction of Two types of human beings: latest Zune homeowners who are looking at an improve, and persons seeking toward decide among a Zune and an iPod. (There are other avid gamers worth taking into consideration out there, such as the Sony Walkman X, however I count on this features yourself plenty of information and facts to produce an informed preference of the Zune vs gamers other than the iPod line as very well.)

 58. Palms down, Apple’s application store wins by a mile. It really is a significant amount of all kinds of applications vs a alternatively disappointed amount of a handful for Zune. Microsoft incorporates packages, in particular inside of the realm of game titles, yet I am not certainly I might want to wager upon the long term if this characteristic is major in direction of by yourself. The iPod is a considerably improved decision in that case.

 59. Sorry for the massive assessment, nonetheless I am really loving the clean Zune, and count on this, as effectively as the Great opinions some other folks comprise published, will assist by yourself come to a decision if it’s the directly alternative for by yourself.

 60. This is becoming a bit a lot more subjective, yet I considerably want the Zune Market place. The interface is colorful, includes further more aptitude, and some cool features including ‘Mixview’ that allow yourself abruptly check out equivalent albums, audio, or other consumers similar in the direction of what you might be listening in direction of. Clicking on one particular of individuals will middle on that product or service, and yet another preset of “neighbors” will come into belief, permitting by yourself toward navigate in close proximity to looking into by way of related artists, audio, or consumers. Conversing of buyers, the Zune “Social” is furthermore excellent enjoyable, allowing yourself locate other folks with shared preferences and turning out to be friends with them. Oneself then can pay attention toward a playlist designed dependent upon an amalgamation of what all your close friends are listening in direction of, which is on top of that interesting. Those people worried with privacy will be relieved in direction of recognize you can stop the community from viewing your person listening habits if on your own thus choose.

 61. Sorry for the huge analyze, but I’m really loving the fresh Zune, and hope this, as effectively as the Fantastic assessments some other us citizens include created, will assistance yourself choose if it is the instantly preference for oneself.

 62. Arms down, Apple’s app retail store wins by a mile. It is a substantial amount of all styles of programs vs a as a substitute unhappy choice of a handful for Zune. Microsoft is made up of systems, in particular in just the realm of game titles, but I am not certainly I might need in the direction of bet on the potential if this function is critical in direction of on your own. The iPod is a much better choice in that situation.

 63. This is getting to be a bit further subjective, but I considerably like the Zune Sector. The interface is colorful, contains even further flair, and some neat capabilities including ‘Mixview’ that enable yourself abruptly see equivalent albums, songs, or other end users comparable in the direction of what you’re listening in the direction of. Clicking on one of those people will center on that product or service, and a further preset of “neighbors” will appear into check out, allowing for you in direction of navigate over investigating as a result of similar artists, audio, or people. Talking of consumers, the Zune “Social” is far too exceptional fun, permitting your self discover other people with shared tastes and starting to be close friends with them. Yourself then can pay attention to a playlist designed dependent on an amalgamation of what all your good friends are listening in the direction of, which is additionally exciting. Those worried with privateness will be relieved in direction of realize on your own can keep away from the general public in opposition to observing your personal listening patterns if by yourself so determine.

 64. This is turning into a little bit a lot more subjective, yet I substantially want the Zune Market place. The interface is colourful, contains extra aptitude, and some interesting attributes which includes ‘Mixview’ that make it possible for on your own all of a sudden look at comparable albums, songs, or other end users very similar in the direction of what you happen to be listening in the direction of. Clicking on a single of those people will center on that item, and one more mounted of “neighbors” will occur into feeling, making it possible for on your own to navigate close to researching by related artists, songs, or users. Chatting of consumers, the Zune “Social” is furthermore exceptional exciting, allowing by yourself locate some others with shared tastes and turning out to be close friends with them. On your own then can pay attention towards a playlist manufactured centered upon an amalgamation of what all your mates are listening in the direction of, which is far too remarkable. Those people worried with privacy will be relieved towards know yourself can steer clear of the public towards viewing your person listening routines if you as a result make your mind up.

 65. The contemporary Zune browser is incredibly Fantastic, nonetheless not as Terrific as the iPod’s. It will work nicely, however isn’t really as prompt as Safari, and includes a clunkier interface. If oneself occasionally software on utilizing the net browser which is not an issue, yet if you might be creating in the direction of read through the world wide web alot towards your PMP then the iPod’s bigger display and greater browser may perhaps be crucial.

 66. If you might be still on the fence: grab your most loved earphones, thoughts down in the direction of a Best Buy and check with in direction of plug them into a Zune then an iPod and look at which one seems better in direction of you, and which interface creates your self smile even further. Then you will realize which is right for your self.

 67. If you’re continue to upon the fence: get your most loved earphones, head down to a Least difficult Invest in and inquire towards plug them into a Zune then an iPod and look at which 1 seems superior in the direction of yourself, and which interface produces yourself smile even further. Then you are going to understand which is specifically for you.

 68. Zune and iPod: Highest people review the Zune in direction of the Contact, however at the time looking at how thin and amazingly very low and gentle it is, I attempt it towards be a as an alternative unique hybrid that brings together characteristics of possibly the Touch and the Nano. It is very vibrant and beautiful OLED screen is somewhat smaller sized than the touch screen, but the player by itself feels Incredibly a bit smaller and lighter. It weighs with regards to 2/3 as a lot, and is noticeably smaller sized in width and peak, When being exactly a hair thicker.

 69. Sorry for the large examine, but I am Quite loving the fresh Zune, and be expecting this, as well as the Good opinions some other individuals consist of prepared, will support on your own make a decision if it really is the directly final decision for your self.

 70. The refreshing Zune browser is remarkably superior, still not as Terrific as the iPod’s. It is effective properly, nevertheless is just not as fast as Safari, and includes a clunkier interface. If by yourself once in a while plan on using the web browser which is not an issue, still if you’re developing to read through the world-wide-web alot against your PMP then the iPod’s much larger screen and improved browser could be sizeable.

 71. Fingers down, Apple’s app retail outlet wins through a mile. It truly is a significant variety of all kinds of apps vs a instead disappointed final decision of a handful for Zune. Microsoft incorporates programs, especially inside the realm of games, but I am not positive I might want in direction of guess upon the long run if this characteristic is necessary in direction of your self. The iPod is a a great deal improved alternative inside that circumstance.

 72. Fingers down, Apple’s application retail outlet wins by a mile. It is really a substantial final decision of all styles of purposes vs a very sad quantity of a handful for Zune. Microsoft contains packages, especially within the realm of online games, still I’m not of course I’d will need in the direction of bet upon the long run if this element is considerable in direction of your self. The iPod is a a lot better conclusion inside of that scenario.

 73. My spouse and i have been now delighted Chris could deal with his researching while using the ideas he grabbed when using the blog. It is now and again perplexing to simply be making a gift of strategies that many the rest have been trying to sell. And we all take into account we have got the website owner to give thanks to because of that. Most of the explanations you’ve made, the easy site navigation, the relationships you will help to promote – it’s got everything powerful, and it is letting our son in addition to the family reason why the article is pleasurable, and that is pretty pressing. Many thanks for the whole thing!

 74. Everyone loves what you guys are usually up too. This kind of clever work and exposure! Keep up the good works guys I’ve incorporated you guys to blogroll.

 75. Thank you for sharing excellent informations. Your website is so cool. I’m impressed by the details that you¡¦ve on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just could not come across. What a perfect site.

 76. I am not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission.

 77. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you’ve done a superb job with this. Also, the blog loads super fast for me on Chrome. Excellent Blog!

 78. In between me and my husband we’ve owned far more MP3 players above the a long time than I can depend, which include Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, and so on. However, the closing couple of decades I’ve solved down in direction of one line of players. Why? Due to the fact I was satisfied towards locate how well-designed and enjoyment in the direction of employ the service of the underappreciated (and commonly mocked) Zunes are.

 79. Apple previously includes Rhapsody as an application, which is a outstanding begin, however it is by now hampered by means of the lack of ability in direction of store regionally upon your iPod, and consists of a dismal 64kbps little bit rate. If this adjustments, then it will considerably negate this comfort for the Zune, nevertheless the 10 audio per thirty day period will continue to be a massive as well as within Zune Pass’ prefer.

 80. Hey! This information is amazing!! I will suggest it to my brother and any person that could be enticed by this matter. Great work girls 🙂

 81. Zune and iPod: Maximum americans compare the Zune to the Touch, nonetheless as soon as viewing how thin and remarkably minimal and light it is, I contemplate it towards be a as a substitute exclusive hybrid that combines traits of both of those the Touch and the Nano. It is really Really colorful and beautiful OLED display is a little bit smaller sized than the touch screen, however the player alone feels Very a little bit lesser and lighter. It weighs regarding 2/3 as a great deal, and is appreciably smaller sized within width and top, though becoming simply a hair thicker.

 82. Wow! Your website is astounding 🙂 I will suggest it to my friends and anyone that could be attracted to this subject. Great work guys!

 83. You can certainly see your expertise in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.

 84. This is getting a bit a lot more subjective, however I a lot want the Zune Market. The interface is colorful, includes excess aptitude, and some great features including ‘Mixview’ that let your self quickly look at comparable albums, songs, or other buyers comparable towards what you’re listening toward. Clicking on just one of all those will center upon that item, and another preset of “neighbors” will appear into perspective, enabling yourself towards navigate about investigating by comparable artists, new music, or people. Speaking of people, the Zune “Social” is additionally very good entertaining, making it possible for you come across other individuals with shared choices and getting to be buddies with them. On your own then can pay attention to a playlist manufactured primarily based on an amalgamation of what all your friends are listening in direction of, which is much too remarkable. Those worried with privateness will be relieved toward comprehend by yourself can stay clear of the public versus watching your particular person listening practices if on your own hence just take.

 85. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as wellyou have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 86. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 87. One thing is that one of the most popular incentives for applying your credit cards is a cash-back or maybe rebate provision. Generally, you’ll receive 1-5 back in various purchases. Depending on the credit cards, you may get 1 in return on most expenses, and 5 again on acquisitions made at convenience stores, gasoline stations, grocery stores and also ‘member merchants’.

 88. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 89. you are really a good webmaster. The website loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you’ve done a magnificent job on this topic!

 90. This website is amazing. I will tell about it to my friends and anybody that could be interested in this subject. Great work guys!

 91. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 92. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 93. Wow! This website is astounding 😉 I will recommend it to my wife and any person that could be attracted to this matter. Great work girls!

 94. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 95. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 96. This website is amazing. I will tell about it to my friends and anybody that could be interested in this subject. Great work guys!

 97. I do consider all of the ideas you’ve presented in your post. They are really convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 98. Finding this site made all the work I did to find it look like nothing. The reason being that this is such an informative post. I wanted to thank you for this detailed analysis of the subject. I definitely savored every little bit of it and I submitted your site to some of the biggest social networks so others can find your blog.

 99. Ha ha… I was just surfing around and took a look at these reviews. I can’t believe that there’s still this much interest. Thanks for posting about this.

 100. I was curious if you ever thought of changing the structure of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 101. This website is amazing. I will tell about it to my friends and anybody that could be interested in this subject. Great work guys!

 102. Just desire to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply excellent and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

 103. I just could not depart your web site before suggesting that I really enjoyed the standard information an individual supply in your visitors? Is going to be back regularly in order to inspect new posts

 104. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you However I am experiencing situation with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 105. Wow! This information is astounding. I will tell about it to my son and any person that could be enticed by this matter. Great work girls!

 106. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 107. Somebody essentially help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to create this particular publish incredible. Magnificent job!

 108. Wow, incredible weblog structure! How long have you been blogging for? you made blogging glance easy. The full look of your website is wonderful, as well as the content.

 109. Great write-up, I am regular visitor of one’s website, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

 110. This website is amazing. I will tell about it to my friends and anybody that could be interested in this subject. Great work guys!

 111. This website is amazing. I will tell about it to my friends and anybody that could be interested in this subject. Great work guys!

 112. I’ll immediately snatch your rss as I can’t to find your email subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please let me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

 113. Hello would you mind stating which blog platform you’re using? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 114. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 115. I used to be recommended this blog by means of my cousin. I’m not positive whether this post is written by him as no one else realize such precise about my difficulty. You are incredible! Thanks!

 116. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My website has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any ways to help stop content from being ripped off? I’d really appreciate it.

 117. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I am experiencing issue with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 118. Im using canon 6D and ipadThe wireless connection is lag (like bad stopmotion) is it normal?When i hit the video button, nothing happen, and there’s a text shown on my 6D that i have to turn the wifi off to record some movies, is it a bug?

 119. I’m really inspired along with your writing abilities as neatly as with the format for your weblog. Is this a paid topic or did you modify it your self? Anyway keep up the excellent high quality writing, it is rare to peer a great blog like this one nowadays..

 120. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 121. I was suggested this website by means of my cousin. I am not positive whether this publish is written by him as nobody else recognise such designated about my trouble. You’re amazing! Thanks!

 122. Hey there! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

 123. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

 124. No longer tell mommy that daddy is fucking the babysitter. I can be your slut within the sheets or I can be your personal sweetheart to cuddle and talk to. You can consider me your secret partner. The one you can tell everything to.

 125. Hello there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem. If you have any suggestions, please share. Thanks!

 126. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 127. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

 128. Everything is very open with a very clear clarification of the challenges. It was truly informative. Your website is very helpful. Thanks for sharing!

 129. I’m pretty pleased to uncover this site. I need to to thank you for your time for this fantastic read!! I definitely appreciated every part of it and i also have you book marked to look at new information on your web site.

 130. Spot on with this write-up, I absolutely believe that this amazing site needs a lot more attention. Iíll probably be returning to read through more, thanks for the information!

 131. After looking into a few of the blog posts on your site, I seriously appreciate your way of blogging. I book-marked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Please check out my website too and let me know how you feel.

 132. Hi there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m sure they will be benefited from this site.

 133. It’s actually a cool and useful piece of information. I’m happy that you shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 134. I want to express my respect for your generosity supporting men and women who really need guidance on in this area. Your special dedication to getting the message all-around appears to be astonishingly powerful and have in every case permitted ladies like me to arrive at their goals. The important key points denotes this much a person like me and even more to my fellow workers. Thanks a ton; from each one of us.

 135. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 136. Thank you for sharing superb informations. Your site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply could not come across. What a great web site.

 137. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as wellyou have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 138. There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That is a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, but I am sure that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls feel the impact of just a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

 139. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 140. Human growth hormone supplements seek to keep levels of the compound at levels similar to those found in youth; however, many of these supplements come with unpleasant side effects.Somatotropin test is one of the test method to detect human growth hormone levels in the blood.So, the diet for HGH must contain all herbs which purifiesthe blood, kills this yeast and helps the patient for speedy recovery.

 141. Aw, this was an incredibly nice post. Spending some time and actual effort to create a top notch article… but what can I say… I hesitate a lot and don’t manage to get nearly anything done.

 142. I was just looking for this information for some time. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your website. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative websites in top of the list. Normally the top sites are full of garbage.

 143. Nice blog right here! Also your web site rather a lot up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate hyperlink on your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol

 144. I’ll right away grab your rss feed as I can’t find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please permit me recognize in order that I may subscribe. Thanks.

 145. I am looking to start a blog, though I don’t know which is the best way to go about this. Some of my friends recommend buying a domain from iPage, and then using WordPress. However, I feel that this is limiting. My next option is through TypePad as it appears to have the level of control desired, though this is relatively expensive.. . So my question is as follows: Which one is a better idea? Which one would you personally use?. . Thank you..

 146. Hurrah, that’s what I was exploring for, what a stuff!
  existing here at this website, thanks admin of this web site.

 147. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or tips. Maybe you can write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

Leave a Reply

Top