Najpoznatiji Srbi koji se pojavljuju u “Panamskim papirima”

To što neko posjeduje ofšor kompaniju ne znači da je uključen u nezakonite radnje. Ove kompanije, međutim, mogu se koristiti za izbjegavanje plaćanja poreza, skrivanje pravog vlasnika, pranje novca i drugo.

U dokumentaciji koja je procurila iz jedne od vodećih agencija za registrovanje ofšor firmi, pojavljuju se imena različitih srpskih biznismena.KRIK otkriva ko su najpoznatiji ljudi iz Srbije koji su osnivali ofšor kompanije preko agencije „Mossack Fonseca“, a u narednim danima KRIK će obajviti i najinteresantnije priče o njima.

Istraživanje „Panamski papiri“ koje predvode Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara – ICIJ i njemački list „Zidojče cajtung“, u kom su učestvovali istraživački novinari iz više od 100 svjetskih medija, otkriva da su vlasnici ofšor kompanija, koje se često koriste za obavljanje tajnih poslovnih aranžmana i izbjegavanje plaćanja poreza, istaknuti svjetski političari, biznismeni, osobe iz kriminalnog miljea, ali i javne ličnosti.

KRIK je učestvovao u ovom projektu i analizirao dokumentaciju u vezi sa Srbijom. U ovoj priči KRIK otkriva koji poznati srpski državljani su koristili usluge agenta „Mossack Fonseca“ za osnivanje skrivenih kompanija u poreskim rajevima. Među njima su osobe koje su već otkrivene u bazi dokumenata.

To što neko posjeduje ofšor kompaniju ne znači da je uključen u nezakonite radnje. Ove kompanije, međutim, mogu se koristiti za izbjegavanje plaćanja poreza, skrivanje pravog vlasnika, pranje novca i drugo.

Neke od osoba koje se pominju u tekstu bile su pod istragama ili su optužene za krivična djela koja se tiču poslovanja u ofšoru. Drugi su, međutim, koristili ove firme u zakonitim okvirima. U nastavku saznajte i neke interesantne detalje koje otkriva ova baza.

Veza u Emiratima

Porodični prijatelj i poslovni partner gradonačelnika Beograda Siniše Malog, biznismen Vladimir Delić, jedan je od onih koji se pojavljuju u bazi.

Delić je 2009. godine napustio Srbiju, nakon što je državi vratio finansijski propalu fabriku vagona „Bratstvo“ koju je privatizovao sa ocem Siniše Malog, Borislavom. Protiv Delića je u Srbiji vođena istraga pod sumnjom da je oštetio privatizovanu firmu. On je zalagao imovinu „Bratstva“ kod banke, a njegova kiparska firma „Unibros“ je na osnovu toga podigla kredit od oko 3,7 miliona eura.

„Panamski papiri“ baza otkriva da se Delić 2013. godine preselio u Dubai odakle rukovodi velikim novcem. Prošle godine otvorio je dvije ofšor firme u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), a kupio je i panamsku kompaniju koja se bavi međunarodnim prevozom robe prekookeanskim brodovima.

Delić je u razgovoru sa novinarima KRIK-a potvrdio da osniva kompanije u UAE, ali one, prema njegovim riječima, nemaju veze sa Sinišom Malim. Negirao je i da je učestvovao u malverzacijama s Bratstvom. Detaljnu priču o Delićevim kompanijama, KRIK će objaviti u narednim danima.

Agent „Mossack Fonseca“ savjetovao Malog kako da proda „Beopetrol“

U bazi “Panamski papiri” se ne pojavljuje dokumentacija o kompanijama gradonačelnika Beograda Siniše Malog, za kojeg je KRIK ranije otkrio da upravlja nad četiri firme sa Bristanskih Djevičanskih Ostrva – jer je on koristio drugog agenta za osnivanje ofšor kompanija.

Novinari KRIK-a su, međutim, otkrili da je Mali prije više od deset godina sarađivao sa predstavnikom „Mossack Fonseca“ za Srbiju – Markom Harisonom.

Tada je Mali vodio sektor za tendere u Agenciji za privatizaciju i u ime države dogovarao prodaju benzinskih pumpi „Beopetrol“, a Harison je bio angažovan kao savjetnik Agencije upravo pri privatizaciji „Beopetrola“.

Pumpe su prodate ruskom „Lukoilu“, a Savjet za borbu protiv korupcije nazvao je ovu privatizaciju koruptivnom i utvrdio da je „Beopetrol“ oštećen za više od 100 miliona eura. Ova institucija je podnijela krivičnu prijavu, ali do danas istraga nije završena.

Novinari KRIK-a su prije pola godine otkrili da je Siniša Mali, kao direktor dvije ofšor firme, kupio 24 apartmana u bugarskoj tokom 2012. i 2013, upravo od bivšeg direktora srpskog „Lukoila“. KRIK-ovo otkriće je, izgleda, uznemirilo Harisona.

Harison je nedjelju dana nakon što je KRIK objavio priču poslao mejl centrali agencije „Mossack Fonseca“ i raspitivao se o Siniši Malom i njegovim firmama, pokazuje interna mejl prepiska. Insistirao je da mu se hitno odgovori.

U mejlu Harison konstatuje da je Mali postavljen za direktora ofšor kompanija „Brigham Holding & Finance Inc“ i „Etham Invest & Finance Corp“ tokom jula i avgusta 2011. godine i pita za trenutno stanje ovih kompanija. Ove firme kupile su apartmane na bugarskom primorju.

Harisonu su odgovorili da Siniša Mali nije njihov klijent i da nemaju uvid u dokumentaciju s obzirom da je Mali koristio usluge druge agencije – „Trident Trust Company“. Agent „Mossack Fonseca“ dodaje u mejlu da za informacije o Malom može da pita „Trident“, ali da sumnjaju da će ih dobiti.

Mali već pola godine odbija intervju sa novinarima KRIK-a.

Gledanje kroz prste

Kontroverzni srpski biznismen Igor Sabo koji je više od decenije umješan u finansijski kriminal, koristio je usluge agencije „Mossack Fonseca“ za izgradnju mreže ofšor kompanija.

Njegove kompanije korišćene su za izvlačenje novca iz privatizovanih preduzeća, optužen je za zloupotrebe u slučaju „Azotara“, a blisko je sarađivao i sa Zoranom Ćopićem koji je u Bosni osuđen za pranje kokainskog novca Darka Šarića. Sabo je osuđen zbog zloupotreba u privatizaciji kompanije Zvezda. Prema optužnici, iz ove firme je iznijeto preko pola miliona eura i uplaćeno na račun ofšor kompanije „Limess Limited” u kojoj je Sabo bio direktor, a koja je osnovana kod „Mossack Fonseca“.

Agenti iz „Mossack Fonseca“ znali su da je Sabo osuđen u ovom slučaju, kao i da je protiv njega podignuto nekoliko optužnica – pokazuju mejlovi koji se nalaze u bazi ICIJ-a. Oni su, ipak, nastavili da sarađuju sa njim.

Sabo je novinarima KRIK-a rekao da nije vlasnik kompanija osnovanih kod „Mossack Fonesca“, već da je samo njihov zastupnik. Objasnio je da su one osnovane kako bi trgovale vještačkim đubrivom sa Slovačkom i Južnoafričkom republikom, ali da nisu imale nikakve poslove u Srbiji. Uskoro više o ovom slučaju na sajtu KRIK.rs.

Kiparski novac

Dokumenta objavljena u ICIJ bazi otkrivaju i nove detalje o značajnom slučaju iz devedesetih – iznošenju novca na Kipar. Tadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević sa svojim saradnicima je, posredstvom ofšor kompanija, na Kipar iznio preko milijardu njemačkih maraka ukradenih od građana Srbije.

Novi podaci pokazuju da je srpski biznismen Zoran Drakulić bio punomoćnik kompanije koja je kontrolisala firmu za koju se sumnja da je preko nje iznijet dio novca iz Srbije. Vuk Hamović, poznati trgovac strujom, pojavljuje u bazi se kao Drakulićev poslovni partner. Novinari KRIK-a su im poslali pozive za intervjue.

Slobodan Anđić, koji je prema pisanju medija kum bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, takođe se pojavljuje u bazi. Postao je u maju 2012. godine direktor ofšor kompanije „Blue Earth Refineries Inc“ sa Britanskih Devičanskih Ostrva. Tri mjeseca nakon toga, kompanija je promijenila ime u „Accelonic ltd“. Novinari KRIK-a nijesu uspeli da utvrde koja je bila svrha ove kompanije. Novinari su ga zvali na kućni broj, ali se nije javljao.

Prodaja reklamnog prostora preko ofšora

Srđan Šaper, jedan od važnijih igrača u oglašavanju u Srbiji i jedna od najmoćnijih osoba u medijima, prema listi koju je objavio „Blic“, koristio je ofšor kompanije da tri miliona eura, koje je zaradio prodajom prostora za oglašavanje, pošalje iz Srbije u ofšor destinacije – ostrva Niue, Samoa, Bahami. Šaper je vlasnik kompanije „Mediapool“ u Srbiji, ali je paralelno osnovao i istoimenu ofšor firmu, na koju je slao novac. Ovaj novac zaradio je prodajući prostor za oglašavanje na najvećim nacionalnim televizijama – Radio televiziji Srbije i televiziji Pink. Transfer od tri miliona eura moguće je do detalja rekonstruisati na osnovu dokumentacije koja se nalazi u bazi ICIJ-a, a o čemu će KRIK pisati u posebnoj priči.

Nakon poziva na intervju sa novinarima KRIK-a, iz Šaperove kompanije su nam samo poslali njegovu izjavu. U njoj Šaper nije govorio o svom poslovanju preko ofšor firmi, već je dao uopšteni odgovor kako je to legalan način poslovanja za koji se mnogi investitori odlučuju.

Sakriven ruski interes u Srbiji

Projekat “Panamski papiri“ pokazuje da ruski novac i poslovi često u Srbiju dolaze skriveni iza kompanija registrovanih u poreskim rajevima. Baza otkriva četiri bogata Rusa koji na taj način posluju u Srbiji, a neki od njih se nalaze na listi lica kojima je zabranjeno da putuju i posluju u Evropskoj uniji (EU).

Ruski oligarh Igor Rotenberg je posredstvom ofšor kompanije kupio akcije privatizovane građevinske firme „PPT Inženjering“.

Iza mreže ofšor kompanija, poznati srpski biznismen Milan Popović ušao je partnerstvo sa Konstantinom Malofejevim, ruskim tajkunom koji je blizak Vladimiru Putinu. Rotenbergov otac i Malofejev nalaze se na listi lica kojima je EU uvela sankcije. Popović je novinarima KRIK-a odgovorio na neka od pitanja u vezi sa njegovim partnerstvom sa Malofejevim.

Baza otkriva još neke ruske moćnike koji su kroz ofšor kompanije poslovali sa Srbima. KRIK je najavio da će detalje objaviti u posebnoj priči.

Poznata imena iz biznisa

Baza otkriva da su mnogi drugi uticajni domaći biznismeni otvarali ofšor kompanije preko agencije „Mossack Fonesca“

Vojin Lazarević je posredstvom svoje kompanije „Rudnap Group“ 2007. kupio ofšor firmu „Giralia Resources Limited“ sa Sejšela. Svrha ove ofšor firme je nepoznata. Novinari KRIK-a su kontaktirali „Rudnap“, ali na mejl do danas nije odgovoreno.

Jedan od vodećih srpskih biznismena koji se bavi poljoprivredom i bankarstvom, Miodrag Kostić, pojavljuje se u bazi kao biznismen u čije je ime izvršen transfer 368.000 eura sa računa ofšor kompanije „Kelt Asset Management“ sa Paname na „Venturer Management AG“. „Venturer Management AG“ posjedovala je akcije u AIK banci, koju Kostić kontroliše. Ovom biznismenu su novinari KRIK-a poslali pitanja, ali nije odgovorio.

Predrag Lučić, vlasnik „Lučić Invest“ i „Panonke“, još jedan je srpski biznismen koji se pojavljuje u bazi dokumenata „Panamski papiri“. Osnivač je dvije ofšor kompanije – „Bluering LTD“ i „LP Line Investment“ 2005. i 2006. godine na Sejšelima. U bazi nema detalja o poslovanju ovih kompanija.

Lučić je novinarima KRIK-a rekao da ove dvije firme nisu imale nikakve poslove. Osnovao ih je s namerom da preko njih uloži u posao sa silosima u Africi, ali je od toga odustao jer, kako kaže, Afrika nije sigurno tržište.

Ljiljana Mišković, supruga poznatog srpskog biznismena Miroslava Miškovića kome se sudi za malverzacije sa putarskim preduzećima, dopisivala se 2014. godine sa agentima „Mossack Fonseca“ kako bi joj otvorili kompaniju koja bi se bavila investicijama niskog rizika. Kako se navodi u mejlu, kompanija bi imala račun u švajcarskoj banci u Dubaiju. KRIK nije uspio da stupi u kontakt s njom.

Nezgodno partnerstvo

Jedan od najbogatijih srpskih biznismena Filip Cepter, prema podacima iz baze ICIJ-a, sarađivao je sa sumnjivim advokatom i trgovcem naftom Alainom Biondom iz Švajcarske. Bionda je, prema izvještaju Ujedinjenih nacija, bio umješan u manipulacije u vezi sa naftom u Iraku. On je stupio u kontakt sa agentom „Mossack Fonseca“ kako bi otvarao ofšor kompanije za Ceptera, ali je bio i direktor u Cepterovim firmama.

Cepter je, kako baza pokazuje, imao kompanije na Britanskim Djevičanskim Ostrvima, Panami i Kipru, a jedna od njegovih kompanija je iznajmljivala vilu u Beogradu Komisiji za zaštitu konkurencije, o čemu je ranije pisao portal Pištaljka.

Novinari KRIK-a mejlom su pitali Ceptera za partnerstvo sa Biondom, kao i koja je svrha ofšor kompanija koje se pojavljuju u bazi. Cepter je rekao da će informacije o tome dostaviti narednih dana.

Piloti i ofšor

Piloti Slobodan Stričević i Đorđe Jovanović, koji su povezani sa slučajem šverca cigareta u Crnoj Gori i Italiji, osnovali su 2009. godine ofšor kompaniju „DSP Jet Co Limited“ na Sejšelima. Svrha kompanije nije poznata. Stričević i Jovanović posjeduju i aviokompaniju „Prince Aviation“ u Beogradu, koja je na italijanskoj optužnici označena kao kompanija korišćena za transfer novca zarađenog švercom cigareta. Šverc su organizovale italijanske kriminalne grupe i državni zvaničnici iz Crne Gore. Premijer Crne Gore Milo Đukanović i njegov prijatelj, kontroverzni biznismen Stanko Subotić, bili su optuženi u ovom slučaju, ali su kasnije oslobođeni. Stričević se nije javljao na telefon, a Jovanović je odbio da govori za KRIK.

U bazi se pojavljuje još jedan pilot – Vladimir Banjac, bivši pilot nacionalne aviokompanije JAT, koji je zbog nekoliko uspješnih prinudnih slijetanja u srpskim medijima nazivan herojem. Banjac i njegov poslovni partner vlasnici su kompanije „Nanoinspekt“ u Beogradu koja je početkom 2014. dobila, u okviru konzorcijuma, tender kod Ministarstva energetike, koje je vodila Zorana Mihajlović, i postala jedina kompanija za markiranje goriva u Srbiji. Devet mjeseci kasnije, novembra 2014, Banjac je sa partnerom osnovao ofšor kompaniju „Nanoinspekt Solutions Limited“ na Sejšelima. Banjac je odbio da razgovara sa novinarima KRIK-a.

Željezara u poslu s kriminalcima

Baza ofšor kompanija pokazuje da je „Železara Smederevo“ potpisala 2013. godine ugovor sa kompanijom sa Britanskih Djevičanskih Ostrva. Firma je, prema istraživanju novinara KRIK-a, u vlasništvu ukrajinskih državljana koji su bili pod istragom finansijske agencije Britanskih Djevičanskih Ostrva zbog sumnje na pranje novca. U Ukrajini se ova firma povezuje i sa ilegalnom trgovinom uglja. KRIK nastavlja da istražuje ovaj slučaj.

Moda, fudbal i arhitektura

Svjetski poznata dizajnerka srpskog porijekla Roksanda Ilinčić, čije kreacije nose Mišel Obama i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, posjedovala je ofšor kompaniju „Greenland Property Limited“ na Britanskim Djevičanskim Ostrvima. Ova firma u Srbiji je vlasnik kompanije „MP Invest“, koja se bavi prodajom kompjutera javnim preduzećima i državnim agencijama. Novinari KRIK-a su pokušali da je kontaktiraju preko njene pres službe, ali nam nisu odgovorili.

Darko Kovačević, poznati srpski fudbaler, zvanično je zarađivao od španskog kulba Real sosijedad oko 2.000 dolara mjesečno tokom sezone 2006/7. Dokumenta kompanije „Mossack Fonseca“, međutim, pokazuju da je ovaj klub Kovačeviću isplatio približno 1,4 miliona dolara te godine i to posredstvom holandske kompanije. Na ovaj način, fudbalski klub i Kovačević izbjegli su da plate pun porez u Španiji.

Zoran Florić, poznati srpski građevinski inženjer osnovao je 2010. ofšor kompaniju sa Britanskih Djevičanskih Ostrva – „B&R Expert Company LTD“. Pri osnivanju firme posredovala je advokatska kancelarija iz Budimpešte, vidi se iz dokumentacije. Novinari KRIK-a poslali su Floriću mejl, ali do danas nije odgovorio.

Stranci u Srbiji

Biznismen iz Jordana Abdrabou Dahalan, rođak kontroverznog Muhameda Dahalana, moćnog Palestinaca koji posjeduje srpski pasoš i blizak je premijeru Aleksandru Vučiću – takođe je angažovao kompaniju „Mossack Fonseca“. Abdrabou je sa svojom suprugom osnovao ofšor firmu „Al Yasmeen Company Limited“ 2011. godine na Britanskim Djevičanskim Ostrvima. Firma je napravljena kako bi preko nje upravljao nekretninama u Velikoj Britaniji.

Abdrabou je u Srbiji 2006. godine osnovao firmu „Alfursan“ u Beogradu. Ova kompanija, prema istraživanju BIRN-a, iste godine kupila je 50 hektara zemlje pored autoputa Beograd-Zagreb.

Indijski biznismen koji posluje u Srbiji, poznat i kao organizator fensi žurki u Londonu, Nandi Ahudža takođe se pojavljuje u bazi “Panamski papiri”. Ahudža je član nadzornog odbora „Victoria Group“, jedne od najpoznatijih domaćih poljoprivrednih kompanija. Dokumenta procurila iz ofšora pokazuju da je Ahudža suvlasnik kompanije sa Bahama „Stanbridge Company“ osnovane 1999. čije poslovanje se ne može utvrditi iz dokumenata.

Ahudža je u pisanom odgovoru KRIK-u naveo da se Stanbridge bavi investicijama, ali nije objasnio kakvim i gdje. Samo je napisao da njegova kompanija nije nikada poslovala u Srbiji ili sa ljudima iz Srbije, kao i da posluje legalno.

U narednim danima i nedeljama KRIK je najavio da će objavljivati priče o najzanimljivijim otkrićima iz projekta “Panamski papiri”

1,516 thoughts on “Najpoznatiji Srbi koji se pojavljuju u “Panamskim papirima”

 1. I ran across your internet site last week and started to follow your posts consistently. I haven’t commented on any kind of weblog website just but but I was considering to start soon. It’s truly exciting to really contribute to an write-up even if it is only a weblog. I actually don’t know exactly what to write other than I really loved reading by way of a couple of of your articles. Fantastic articles for certain. I will keep visiting your weblog regularly. I learned a good deal from you. Thanks!

 2. Wow, this poist is nice, my younger sister is analyzing such things, therefore I
  am going to convey her.

 3. Just want to say your article is as astounding. The clearness in your post is just
  cool and i can adsume you are an expoert oon this subject. Fine with your permission allow mme to grab your feed to keep upp to
  date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable
  work.

 4. It’s awesome in support of me to hae a webb site, which
  iss helpful designed ffor my know-how. tanks admin

 5. That’s a quite excellent point of view, however is just not create any kind of sence at all discussing this mather. Any kind of approach thanks as properly as i had try to promote the publish towards delicius but it is extremely significantly a issue with your blogging on earth do you you should recheck this. a lot of thanks once again.

 6. Everything iss very open witth a very clear clarification of the
  challenges. It was reslly informative. Your site is useful.

  Many thanks for sharing!

 7. Hi, Neat post. Therfe is an issue with your site inn web explorer, could
  check this? IE still is the market leader and a large element of other folks
  will leafe out your wonderful writing becauhse of this problem.

 8. Great post. I used to be checking continuously this wrblog annd I am
  impressed! Extremely useful information specifically the ultimate
  section 🙂 I deal with such info much. I used to
  be seeking this particular information for a long time.
  Thanks and best of luck.

 9. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this Magic Mesh Door Coverblog. I’m hoping the same high-grade weblog post from you within the future also. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own screen door instant site going now. Truly blogging is spreading its wings and growing quickly. Your write up is a superb example.

 10. I used to be recommended this website by way of my cousin. I am no longer sure whether this post is written by way of him as nobody else realize such specified approximately my problem. You are wonderful! Thank you!

 11. Hi, just wanted to mention, I loved this weblog publish. It was beneficial. Keep on posting! Also pay a visit to my web website; ครีมหน้าขาว

 12. And, clubbed with the superior precision technology that is so characteristics of Tag Heuer watches these timepieces are a coveted possession for all women who appreciate quality.

 13. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as wellyou have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 14. I discovered your blog site on bing and check a few of your early posts. Always keep up the excellent operate. I just now additional your Feed to my MSN News Reader. Seeking toward reading much more on your part at a later time!…

 15. As I web site possessor I believe the content matter here is rattling wonderful , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Good Luck.

 16. Most advantageous men toasts ought to enliven while giving pay tribute to with your happy couple. First time speakers while in front of excessive throngs should always acknowledge the actual crucial law involved with presentation, which is your particular person. finest man’s speech

 17. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 18. Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information. Your website is very useful. Thanks for sharing.

 19. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 20. I think this internet site holds some really superb information for everyone. “Good advice is always certain to be ignored, but that’s no reason not to give it.” by Agatha Christie.

 21. Someone necessarily lend a hand to make significantly posts I would state. This is the first time I frequented your website page and so far? I amazed with the analysis you made to create this actual submit extraordinary. Great process!

 22. I was just wondering what computer software you would need to make business cards or labels from a home computer. Is is easy or even worth the time or money..

 23. I’ll be going crazy. Such comments make me crazy. First, read the text and understand and only then criticize. Congratulations to the author of the approach to the subject.

 24. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!

 25. Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thanks for your time!

 26. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Cheers

 27. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any techniques to help reduce content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 28. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos

 29. Hey! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 30. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 31. Admiring the time and effort you put into your blog and in depth information you provide. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Excellent read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 32. Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome site!

 33. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any tips for rookie blog writers? I’d definitely appreciate it.

 34. I am curious to find out what blog system you have been using? I’m experiencing some small security issues with my latest blog and I would like to find something more secure. Do you have any solutions?

 35. Greetings from California! I’m bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome site!

 36. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Many thanks!

 37. I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be what precisely I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for yourself? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a few of the subjects you write concerning here. Again, awesome blog!

 38. Hello would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

 39. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 40. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Great work!

 41. I’m not sure why but this weblog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 42. Hi, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

 43. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!

 44. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 45. Hello! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 46. Howdy! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Thanks

 47. Good day! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 48. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

 49. As I website possessor I believe the content material here is rattling magnificent , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Best of luck.

 50. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say great blog!

 51. Hey there! I understand this is kind of off-topic but I needed to ask. Does running a well-established blog such as yours take a large amount of work? I’m completely new to writing a blog but I do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I can easily share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring blog owners. Thankyou!

 52. I just wanted to send a brief word to thank you for these stunning ways you are sharing at this site. My long internet search has at the end been honored with sensible concept to share with my two friends. I ‘d assume that many of us visitors are quite endowed to dwell in a fabulous network with very many marvellous individuals with great tips and hints. I feel quite happy to have seen your entire web site and look forward to plenty of more entertaining minutes reading here. Thanks once again for all the details.

 53. Hi, did you know you are listed on this website scamwarners.com, and scamadviser.comscamadviser.com they say they warn of scamming sites, but on closer inspection you can see that they are scamming people, they want you to register, but DO NOT, you will be flooded with SPAM in your inbox. Just a warning to all the good people out there, which is why I am telling you here as your website is great.

 54. haven’t any text to check? Have no text to check? Click “Select Samples”.Quickbooks error Customer range, Quickbooks error Customer range, Quickbooks error SuPpoRT team PhoNE number. Call, Quickbooks error tech Support Phone range, Intuit Quickbooks error TechSuPpoRT 1-800-976-2560 PhoNENumber, Quickbooks error Help table PhoNE range, Quickbooks error tech SuPpoRTnumber, Quickbooks error SupPORT PHonE NumbER, Quickbooks error PhoNEnumber, Quickbooks error SuPpoRT number, Quickbooks error SupPORT PHonENumbER, Quickbooks error SuPpoRT, Quickbooks error Customer PhoNE range, Quickbooks error CustomerNumber, Quickbooks error Customer SuPpoRT PhoNENumber, Quickbooks error Customer SuPpoRT range, Quickbooks error CustomerNumber, Quickbooks error Customer range, Quickbooks error SuPpoRT team PhoNEnumber, Quickbooks error facilitate number-Quickbooks error Number; Quickbooks error help PhoNEnumber, Quickbooks error Number, Quickbooks error Tech SuPpoRT Toll freeNumber, Quickbooks error SuPpoRTTELEPhoNE Number, Quickbooks error Tech SuPpoRT phonephone range, Quickbooks error Tech SuPpoRT range, Quickbooks error SuPpoRTnumber, Quickbooks error SuPpoRT number, Quickbooks error 24/7 SuPpoRTPhoNE range,Quickbooks error TELEPhoNE range Quickbooks error client Service Helpline?????for SuPpoRT? decision 1800 -976-2560/ range, Quickbooks error Customer Care range, Quickbooks error SuPpoRT team PhoNEnumberQuickbooks error PhoNE????, number, Quickbooks error technical SuPpoRTnumber, Quickbooks error SupPORT PHonE NumbER, Quickbooks error technical SuPpoRT, Quickbooks error Customer Service PhoNE range, Quickbooks error Customer ServiceNumber, Quickbooks error Customer Support Phone range, Quickbooks error Customer SuPpoRT NumberCall, 1-800 -976-2560 for all type facilitate by Quickbooks error technical school SuPpoRT PhoNEgoo.gl/ZioPRl???, number, Intuit Quickbooks error technical school SuPpoRT PhoNE range, Quickbooks error Help table PhoNENumber, Quickbooks error tech SuPpoRT range, Quickbooks error technical SuPpoRT PhoNEnumber Quickbooks error Tech SuPpoRTPhoNE??,NumberQuickbooks error facilitate?(1-800 -976-2560)?vides @ solution for all USA/CANADA shoppers For any facilitate of question decision one 800 -976-2560 to get all Quickbooks error account solutionnumber-Quickbooks error Helpline Number; Quickbooks error help PhoNEnumber-Quickbooks error HelplineNumber, Quickbooks error HELP table Toll free range, Quickbooks error SuPpoRT TELEPhoNE range, Quickbooks error HELP table TELEPhoNEnumber, Quickbooks error HELP table contact range, Quickbooks error SuPpoRT contact number, Quickbooks error technical SuPpoRTcontact numberHelpline TECH ))1-800 -976-2560(( Quickbooks error technical SuPpoRT PhoNEnumber 1-800 -976-2560 Quickbooks error PhoNEnumber 1800 -976-2560 QB SuPpoRT ON ((1-800 -976-2560)) Quickbooks error PhoNENUMBER AND Quickbooks error SupPORT PHonE NumbER Quickbooks error Customer Service Helpline?????Quickbooks error Toll Free, Intuit Number, Quickbooks error Quickbooks error com support!!::++@!@++<<>?

 55. I have to convey my gratitude for your kindness supporting persons who really want guidance on that concept. Your personal commitment to getting the message up and down turned out to be remarkably effective and has continuously made guys much like me to realize their objectives. Your amazing helpful advice indicates a lot to me and even more to my fellow workers. Thank you; from all of us.EBestWebHost

 56. I like the precious information you offer for your articles. I will be able to bookmark your blog and feature my youngsters take a look at up here generally. I am relatively certain they’ll learn lots of new stuff here than anyone else!

 57. We now have an awfully thorough alliance with our users and therefore we set up clear functions toward hitting their dream and as a consequence providing the top rated best known service providers only when equated with bigger higher priced boutiques at reduced costs.

 58. It’s difficult to find educated people for this topic, but you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 59. I am curious to find out what blog platform you are working with?
  I’m experiencing some minor security issues with my latest website and I would like to find something more
  safeguarded. Do you have any recommendations?

 60. This is the perfect website for anybody who hopes to find out about this topic.
  You understand a whole lot its almost tough to argue with
  you (not that I personally would want to…HaHa).

  You definitely put a fresh spin on a topic that’s been written about for years.
  Great stuff, just wonderful!

 61. I’m studying Journalism at the University of Minnesota, and I am looking for a good website to start blogging on. I’m mostly looking for a good sports blogging website, but a music website would also be of interest. I’ve heard about Bleacher Report, is that one of the main sites?.

 62. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get
  a lot of spam responses? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 63. Great ¡V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 64. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 65. My partner and I stumbled over here different web page and thought I might check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking at your web page for a second time.

 66. This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 67. Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 68. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and outstanding design.

 69. Excellent site you have here but I was curious about if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of community where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

 70. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

 71. Hello there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 72. Hi would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 73. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 74. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 75. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My website has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any solutions to help stop content from being stolen? I’d truly appreciate it.

 76. Hey there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 77. Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 78. Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 79. Howdy! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Cheers

 80. Hello! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website discusses a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 81. We absolutely love your blog and find many of your post’s to be just what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content available for you? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a lot of the subjects you write related to here. Again, awesome website!

 82. Hey there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Thank you

 83. Hello are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 84. Appreciating the commitment you put into your blog and in depth information you present. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 85. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks a lot!

 86. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Thank you

 87. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thanks a lot!

 88. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any techniques to help prevent content from being stolen? I’d truly appreciate it.

 89. Heya excellent website! Does running a blog like this require a lot of work? I’ve very little understanding of coding however I was hoping to start my own blog soon. Anyways, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I understand this is off topic nevertheless I just needed to ask. Cheers!

 90. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks

 91. Hi there this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 92. Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?

 93. Howdy! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Thanks

 94. Howdy this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 95. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any methods to help protect against content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 96. I do not know if it’s just me or if perhaps everyone else experiencing problems with your blog. It seems like some of the text within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them as well? This could be a problem with my internet browser because I’ve had this happen before. Kudos

 97. Admiring the hard work you put into your site and in depth information you offer. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Fantastic read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 98. Hi there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thanks a ton!

 99. Hi! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 100. Hi! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? With thanks

 101. Thanks for one’s marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you might be a great author.I will always bookmark your blog and definitely will come back very soon. I want to encourage yourself to continue your great work, have a nice day!

 102. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

 103. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 104. Please let me know if you’re looking for a writer for your weblog. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Regards!

 105. My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be just what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on some of the subjects you write in relation to here. Again, awesome blog!

 106. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 107. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 108. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A number of my blog readers have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this issue?

 109. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 110. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. But just imagine if you added some great images or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this website could definitely be one of the greatest in its field. Superb blog!

 111. Hey are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 112. Hey there! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers

 113. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this blog with my Facebook group. Talk soon!

 114. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

 115. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 116. Hi! I realize this is somewhat off-topic however I needed to ask. Does operating a well-established website such as yours require a large amount of work? I am completely new to writing a blog but I do write in my journal on a daily basis. I’d like to start a blog so I can share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

 117. My partner and I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be what precisely I’m looking for. can you offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on most of the subjects you write related to here. Again, awesome website!

 118. Hola! I’ve been following your weblog for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Kingwood Tx! Just wanted to tell you keep up the great work!

 119. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

 120. Hi this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 121. Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say superb blog!

 122. Hey! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my apple iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this problem. If you have any recommendations, please share. Many thanks!

 123. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 124. This design is incredible! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 125. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thanks for your time!

 126. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

 127. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 128. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 129. I’m not sure exactly why but this site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 130. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on. Cheers

 131. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 132. Hello! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My website discusses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 133. Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 134. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Many thanks!

 135. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 136. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any suggestions for newbie blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 137. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 138. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thank you

 139. Good day! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 140. Admiring the time and energy you put into your blog and detailed information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 141. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!

 142. My spouse and I stumbled over here coming from a different web address and thought I might as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page for a second time.

 143. Hi! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thank you

 144. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Thank you

 145. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem solved soon. Cheers

 146. This design is wicked! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 147. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any ways to help stop content from being stolen? I’d truly appreciate it.

 148. Hello there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my iphone4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any recommendations, please share. With thanks!

 149. My partner and I stumbled over here by a different page and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your web page yet again.

 150. First off I want to say superb blog! I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I’ve had trouble clearing my mind in getting my ideas out. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Thanks!

 151. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 152. Amazing! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same page layout and design. Superb choice of colors!

 153. Howdy! I know this is sort of off-topic but I needed to ask. Does managing a well-established website like yours take a lot of work? I’m completely new to running a blog however I do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and feelings online. Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

 154. Hello this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 155. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 156. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 157. I was curious if you ever thought of changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 158. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos

 159. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Many thanks

 160. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 161. We stumbled over here from a different website and thought I might check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to going over your web page yet again.

 162. Wonderful blog you have here but I was curious if you knew of any message boards that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of group where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Bless you!

 163. Hello, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

 164. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

 165. Hey! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 166. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any suggestions for newbie blog writers? I’d really appreciate it.

 167. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. many thanks

 168. Woah! I’m really digging the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal. I must say that you’ve done a very good job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Chrome. Outstanding Blog!

 169. Howdy! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 170. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between superb usability and appearance. I must say that you’ve done a excellent job with this. In addition, the blog loads extremely quick for me on Firefox. Exceptional Blog!

 171. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Many thanks

 172. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 173. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam remarks? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 174. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 175. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 176. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 177. Hi , I do believe this is an excellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and help other people.

 178. Heya superb blog! Does running a blog like this require a great deal of work? I’ve no expertise in coding however I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject however I simply needed to ask. Appreciate it!

 179. I should add that I’m not that technical, so a solution that is easy to use would be more appropriate of the two. . . The website will work in a similar way to gumtree’s classified ads. If this is possible would I also be able to add a charging mechanism for the ads using Joomla or WordPress.. . Any help would be much appreciated.. . Many thanks..

 180. Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really good articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thank you!

 181. Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 182. Hi there are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 183. Hi there would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price? Cheers, I appreciate it!

 184. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the road. All the best

 185. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this website with my Facebook group. Talk soon!

 186. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have developed some nice methods and we are looking to trade solutions with other folks, please shoot me an e-mail if interested.

 187. Hey there! I’ve been following your site for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Lubbock Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic job!

 188. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 189. I am starting a business during the summer where I work with kids individually or during a camp. I was wondering how I could start a website for my clients parents to look at during the summer..

 190. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 191. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 192. Hey there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue. If you have any suggestions, please share. Many thanks!

 193. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

 194. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

 195. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the exact same area of interest as yours and my users would truly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Thanks a lot!

 196. Hey there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Terrific blog and terrific style and design.

 197. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. Nevertheless just imagine if you added some great visuals or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this website could certainly be one of the greatest in its niche. Superb blog!

 198. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Cheers

 199. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 200. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 201. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 202. Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 203. Good day! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

 204. I’m curious to find out what blog system you’re working with? I’m experiencing some minor security issues with my latest website and I’d like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

 205. Hey! I understand this is kind of off-topic but I had to ask. Does building a well-established website like yours require a large amount of work? I am completely new to blogging but I do write in my diary on a daily basis. I’d like to start a blog so I will be able to share my experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring blog owners. Thankyou!

 206. Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I enjoy the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, amazing site!

 207. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 208. Superb blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused .. Any suggestions? Thank you!

 209. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 210. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group. Chat soon!

 211. I am really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any browser compatibility problems? A handful of my blog audience have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any solutions to help fix this issue?

 212. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 213. My partner and I stumbled over here from a different web address and thought I should check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to finding out about your web page repeatedly.

 214. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

 215. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Thanks

 216. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

 217. Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

 218. Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Great blog and outstanding design and style.

 219. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 220. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your website? My blog is in the exact same niche as yours and my users would definitely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Cheers!

 221. Hi there would you mind letting me know which web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate it!

 222. Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thank you so much!

 223. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 224. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 225. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Appreciate it!

 226. I do not know whether it’s just me or if perhaps everybody else experiencing issues with your blog. It appears as though some of the written text within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them as well? This might be a problem with my internet browser because I’ve had this happen before. Cheers

 227. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 228. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 229. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 230. First off I want to say terrific blog! I had a quick question which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your mind before writing. I have had difficulty clearing my mind in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Cheers!

 231. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 232. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 233. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 234. Greetings! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a marvellous job!

 235. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 236. Hi there! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Kudos!

 237. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.

 238. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 239. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 240. Great site you have here but I was curious about if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of online community where I can get responses from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Cheers!

 241. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thank you!

 242. Hello! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

 243. Thanks for your personal marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you might be a great author.I will remember to bookmark your blog and may come back later on. I want to encourage you to definitely continue your great job, have a nice afternoon!

 244. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 245. Admiring the time and energy you put into your website and detailed information you provide. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 246. Heya this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 247. Hello there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

 248. Howdy! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Appreciate it

 249. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 250. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

 251. Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

 252. Hello there! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My website addresses a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 253. Hi! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Thanks

 254. Hey! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site addresses a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 255. Hey there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 256. I’m not sure exactly why but this blog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 257. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

 258. I am curious to find out what blog platform you have been utilizing? I’m having some small security issues with my latest blog and I’d like to find something more secure. Do you have any suggestions?

 259. Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 260. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say that you’ve done a awesome job with this. Also, the blog loads super fast for me on Firefox. Excellent Blog!

 261. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

 262. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 263. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

 264. Hello! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 265. Hey there! I’ve been following your website for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Porter Tx! Just wanted to tell you keep up the excellent work!

 266. Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

 267. Hey! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this issue. If you have any recommendations, please share. Appreciate it!

 268. Heya this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 269. The subsequent time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a good deal as this 1. I mean, I know it was my option to read, nonetheless I actually thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something which you possibly can repair when you werent too busy on the lookout for attention.

 270. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 271. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 272. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 273. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 274. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

 275. I am really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A few of my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any advice to help fix this problem?

 276. Good day! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 277. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 278. Howdy! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

 279. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 280. I do not know whether it’s just me or if perhaps everybody else experiencing problems with your site. It looks like some of the text within your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This might be a issue with my browser because I’ve had this happen before. Cheers

 281. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Bless you!

 282. Greetings from Los angeles! I’m bored at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, good site!

 283. Hi there superb blog! Does running a blog like this take a great deal of work? I’ve very little expertise in computer programming but I was hoping to start my own blog in the near future. Anyway, should you have any recommendations or tips for new blog owners please share. I know this is off subject nevertheless I simply wanted to ask. Thank you!

 284. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. All the best

 285. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thanks

 286. I’m really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A handful of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any advice to help fix this problem?

 287. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks a lot!

 288. Hey! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 289. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

 290. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to swap solutions with others, please shoot me an e-mail if interested.

 291. Hi there I am so excited I found your weblog, I really found you by mistake, while I was browsing on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would just like to say cheers for a remarkable post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb job.

 292. First of all I want to say wonderful blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had a hard time clearing my mind in getting my ideas out there. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Thanks!

 293. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say wonderful blog!

 294. Howdy would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 295. Hey there would you mind letting me know which web host you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate it!

 296. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!

 297. I am curious to find out what blog system you happen to be working with? I’m having some minor security issues with my latest site and I’d like to find something more secure. Do you have any solutions?

 298. Hello, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

 299. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 300. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 301. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 302. Thanks for the marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you can be a great author.I will remember to bookmark your blog and will often come back someday. I want to encourage you continue your great work, have a nice afternoon!

 303. Excellent website you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of group where I can get suggestions from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

 304. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 305. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 306. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 307. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 308. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Superb work!

 309. Today, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 310. I’m not sure exactly why but this website is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 311. I am curious to find out what blog system you have been utilizing? I’m experiencing some small security issues with my latest blog and I would like to find something more secure. Do you have any recommendations?

 312. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 313. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thanks a ton!

 314. I’m really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A couple of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any tips to help fix this problem?

 315. Hi there are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 316. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 317. Hello there! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

 318. I do not know whether it’s just me or if everybody else experiencing problems with your site. It appears like some of the written text in your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them too? This could be a issue with my internet browser because I’ve had this happen before. Appreciate it

 319. Greetings from Colorado! I’m bored to death at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I love the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great blog!

 320. Hello! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 321. I’m not sure why but this site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 322. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 323. Amazing blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any suggestions? Appreciate it!

 324. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice methods and we are looking to exchange techniques with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 325. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 326. Hey! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website covers a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 327. Howdy! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 328. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 329. First of all I would like to say fantastic blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head before writing. I’ve had trouble clearing my thoughts in getting my thoughts out there. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Kudos!

 330. Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between superb usability and visual appeal. I must say you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog loads extremely quick for me on Chrome. Outstanding Blog!

 331. Howdy! I know this is kind of off-topic however I needed to ask. Does building a well-established website like yours take a massive amount work? I’m brand new to operating a blog however I do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and thoughts online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

 332. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 333. My partner and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be what precisely I’m looking for. can you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on many of the subjects you write regarding here. Again, awesome weblog!

 334. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 335. Whats up are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 336. I’m really enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Fantastic work!

 337. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 338. Howdy would you mind letting me know which web host you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a fair price? Thank you, I appreciate it!

 339. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 340. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 341. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 342. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 343. I remain in my late 50’s and I may tell you that this mattress is actually one of the most comfortable mattress I have actually ever rested on. I waiting to crawling in to bed during the night and I wake freshened from a wonderful evening sleeping.

 344. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 345. Fantastic site you have here but I was curious about if you knew of any forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of group where I can get feedback from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Appreciate it!

 346. Howdy are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 347. I am curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m having some small security issues with my latest blog and I’d like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 348. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. However imagine if you added some great photos or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this site could undeniably be one of the most beneficial in its field. Good blog!

 349. Hi! I’ve been reading your weblog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Atascocita Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic job!

 350. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 351. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any solutions to help stop content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

 352. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thanks!

 353. HelloHey thereHeyGood dayHowdyHi thereHello thereHi! Do you know if they make any plugins to protectsafeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestionsrecommendationstips?

 354. What a very good perspective, nonetheless is not assist make every sence whatsoever talking about that will mather. Every approach many thanks plus i had endeavor to discuss your personal publish straight into delicius nonetheless it’s apparently issues utilizing your websites are you able to please recheck the item. with thanks again.

 355. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between usability and appearance. I must say you have done a superb job with this. Additionally, the blog loads extremely quick for me on Safari. Outstanding Blog!

 356. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 357. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My blog is in the very same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Many thanks!

 358. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say that you’ve done a superb job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Safari. Excellent Blog!

 359. Hi, did you know you are listed on this website scamwarners.com, it says it warns of scamming sites, but on closer inspection you can see that they are scamming people, they want you to register, but DO NOT, you will be flooded with SPAM in your inbox. Just a warning to all the good people out there, which is why I am telling you here as your website is great.

 360. Great blog right here! Additionally your site so much up very fast! What web host are you the use of? Can I am getting your affiliate link for your host? I want my website loaded up as fast as yours lol

 361. Hi there are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 362. Howdy! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a outstanding job!

 363. The other day, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 364. Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 365. Superb post but I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

 366. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos

 367. Good day! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 368. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 369. Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Cheers

 370. Please let me know if you’re looking for a article author for your site. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Thank you!

 371. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Thank you

 372. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for newbie blog writers? I’d really appreciate it.

 373. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appearance. I must say that you’ve done a very good job with this. Also, the blog loads very fast for me on Safari. Superb Blog!

 374. Hello there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks

 375. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a number of websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 376. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of completely unique content I’ve either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any ways to help prevent content from being stolen? I’d truly appreciate it.

 377. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 378. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. thanks

 379. I was more than happy to uncover this page. I need to to thank you for your time just for this fantastic read!! I definitely enjoyed every part of it and I have you bookmarked to see new information on your blog.

 380. Hello there I am so glad I found your blog page, I really found you by mistake, while I was searching on Bing for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say kudos for a fantastic post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic job.

 381. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Thanks a lot

 382. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 383. Fantastic website you have here but I was curious if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of community where I can get advice from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

 384. I do believe all the concepts you have presented on your post. They are really convincing and can definitely work. Still, the posts are very brief for starters. Could you please prolong them a little from next time? Thanks for the post.|

 385. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 386. Excellent blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally overwhelmed .. Any suggestions? Thanks!

 387. Hey, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

 388. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to trade solutions with others, please shoot me an email if interested.

 389. I don’t know if it’s just me or if perhaps everyone else encountering issues with your blog. It appears as if some of the written text within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them as well? This might be a issue with my web browser because I’ve had this happen before. Kudos

 390. Great post but I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

 391. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue. If you have any recommendations, please share. Thank you!

 392. Please let me know if you’re looking for a writer for your weblog. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thank you!

 393. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 394. Wow! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

 395. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 396. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 397. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 398. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.

 399. I do not know if it’s just me or if everybody else experiencing problems with your site. It appears like some of the text on your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well? This might be a problem with my internet browser because I’ve had this happen before. Many thanks

 400. Good day! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a marvellous job!

 401. Hello there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thank you so much!

 402. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, excellent blog!

 403. Please let me know if you’re looking for a author for your site. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested. Kudos!

 404. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

 405. Awesome blog you have here but I was curious about if you knew of any community forums that cover the same topics talked about here? I’d really love to be a part of community where I can get responses from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

 406. First off I want to say awesome blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to know how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had trouble clearing my mind in getting my thoughts out. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Cheers!

 407. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem solved soon. Thanks

 408. My partner and I stumbled over here by a different web address and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to finding out about your web page repeatedly.

 409. Admiring the persistence you put into your website and in depth information you provide. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 410. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Excellent work!

 411. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?

 412. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

 413. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 414. Very good blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed .. Any ideas? Appreciate it!

 415. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 416. Hey! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when browsing from my apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue. If you have any suggestions, please share. Thanks!

 417. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

 418. The other day, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 419. Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

 420. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any ways to help stop content from being ripped off? I’d certainly appreciate it.

 421. Hey there! I’ve been reading your blog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Atascocita Tx! Just wanted to tell you keep up the fantastic work!

 422. I am really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A few of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any solutions to help fix this problem?

 423. Hey! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a marvellous job!

 424. Heya terrific blog! Does running a blog like this require a large amount of work? I have no knowledge of coding but I was hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any ideas or techniques for new blog owners please share. I know this is off topic nevertheless I simply wanted to ask. Thank you!

 425. Hi! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 426. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 427. Hi there, You have done an excellent job. I’ll certainly digg it and for my part suggest to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.

 428. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 429. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 430. Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between usability and appearance. I must say you have done a fantastic job with this. Also, the blog loads extremely quick for me on Firefox. Exceptional Blog!

 431. Hi! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 432. Hello there I am so excited I found your webpage, I really found you by mistake, while I was searching on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would just like to say cheers for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb work.

 433. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? With thanks

 434. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos

 435. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue. If you have any recommendations, please share. Many thanks!

 436. Hello fantastic blog! Does running a blog such as this take a massive amount work? I have absolutely no understanding of computer programming but I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject but I just had to ask. Appreciate it!

 437. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

 438. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say you have done a great job with this. Also, the blog loads very quick for me on Safari. Superb Blog!

 439. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 440. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. thank you

 441. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any tips for novice blog writers? I’d certainly appreciate it.

 442. My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be what precisely I’m looking for. can you offer guest writers to write content available for you? I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on most of the subjects you write with regards to here. Again, awesome site!

 443. Hello there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My website discusses a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 444. Hi there would you mind letting me know which web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Thanks, I appreciate it!

 445. Hi! I’m at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the outstanding work!

 446. Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 447. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

 448. I was curious if you ever thought of changing the structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 449. I do not know if it’s just me or if perhaps everyone else encountering problems with your site. It appears as though some of the text in your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This could be a issue with my internet browser because I’ve had this happen previously. Thank you

 450. My partner and I absolutely love your blog and find the majority of your post’s to be just what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a few of the subjects you write concerning here. Again, awesome weblog!

 451. First of all I want to say awesome blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had a hard time clearing my thoughts in getting my ideas out. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints? Many thanks!

 452. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 453. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog centered on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 454. Hi, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 455. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this issue. If you have any recommendations, please share. Appreciate it!

 456. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any solutions to help reduce content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 457. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

 458. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 459. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 460. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 461. Hi! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask. Does building a well-established blog like yours require a massive amount work? I am completely new to operating a blog but I do write in my diary on a daily basis. I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

 462. Good day! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My blog goes over a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 463. Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 464. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?

 465. Howdy! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thank you!

 466. Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say superb blog!

 467. This design is incredible! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 468. Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and visual appeal. I must say that you’ve done a very good job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Safari. Exceptional Blog!

 469. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this blog with my Facebook group. Chat soon!

 470. Hello super schöner Webblog den ihr da habt. Bin gerade über die Google Suche darüber gestolpert. Gefällt mir echt super gut. macht weiter so. MFG Martina

 471. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 472. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 473. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 474. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Appreciate it!

 475. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking to exchange techniques with others, why not shoot me an e-mail if interested.

 476. Very good website you have here but I was curious about if you knew of any user discussion forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of group where I can get responses from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Bless you!

 477. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos

 478. I have heard about sites that will pay you per post on your blog . . The one im planning on joining pays $10 per post. . Anyone know any good ones? Or better ones for that matter?.

 479. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 480. Thank you, I have just been looking for info approximately this topic for a long time and yours is the greatest I have came upon till now. But, what about the conclusion? Are you sure in regards to the source?

 481. Most dermatologists would recommend that you take an aspirin or some other anti-inflammatory drug as soon as possible after the first signs of pain or redness and following up with cold compresses soaked in whole-fat milk.

 482. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 483. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no back up. Do you have any methods to protect against hackers?

 484. This design is incredible! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 485. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good web hosting provider at a reasonable price? Kudos, I appreciate it!

 486. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Cheers

 487. It is genuinely a cool and valuable piece of information. I’m glad that you just shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 488. The author is presumed by the url of Daron Reale and or perhaps wife gonna like the idea at completely. She is an actual travel agent but this wounderful woman has always wanted her own company. Guam is where my house is in fact and he has everything they needs there. My brother doesn’t really like it how the way Anyway i do so what My partner and i really which includes doing is generally lacross and I is going to never deliver it up.

 489. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Keep up the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website :).

 490. I would like to remove the blogger and designer links on the attribution bar at the bottom of a blogger page. I know its not good to remove it and usually i don’t, but this is a page for a business so it needs to look clean and profesisonal..

 491. There are a couple of intriguing points at some point in this posting but I do not determine if them all center to heart. There is certainly some validity but I will take hold opinion until I take a look at it further. Great write-up , thanks and that we want a great deal a lot more! Combined with FeedBurner in addition

 492. I not to mention my buddies were found to be analyzing the nice things found on your website and quickly developed a terrible feeling I never thanked the blog owner for those tips. These men became absolutely stimulated to see them and now have definitely been using those things. Thank you for turning out to be quite helpful and for picking out some extraordinary information millions of individuals are really desperate to be informed on. Our sincere apologies for not expressing appreciation to you sooner.

 493. I simply want to mention I am beginner to blogging and site-building and absolutely liked your page. More than likely I’m likely to bookmark your website . You really have awesome articles and reviews. Kudos for sharing your webpage.

 494. Delhi woman escort service is really the only solution available which will offer you the best form of excitement so far. You have to brainstorm yourself and it could surely provide you with the a lot more needed fun. And in this full case, you should anticipate hold the best form of fun by model. The girls who used to give you the service can be from any sort of professional backgrounds. The ultimate way to contain the fun is to indulge into such kind of enjoyable solution is very much indeed View-Source: http://kajal.ind.in .

 495. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. cheers

 496. Very good website you have here but I was wanting to know if you knew of any message boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of community where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

 497. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 498. Wonderful work! That is the kind of info that are supposed to be shared around the net. Shame on Google for not positioning this put up upper! Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

 499. Somebody necessarily lend a hand to make significantly articles I’d state. This is the very first time I frequented your website page and so far? I surprised with the analysis you made to make this actual publish extraordinary. Wonderful job!

 500. I lately noticed your internet site back i are normally looking via which on a every day basis. You’ve got a loads of details at this internet site so i truly like your appear towards the internet a tad too. Sustain the most effective show results!

 501. I need to find blogging websites that deal with legal issues such as contracts, wrongful death claims, fraud, etc. I don’t even know where to start looking. Any advice would be appreciated.. . Thanks..

 502. I will right away snatch your rss feed as I can’t to find your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please let me recognize so that I may just subscribe. Thanks.

 503. Your personal situation you may capable company the best way to keep here in preparing essential subjects excellent for web-based corporation. cash

 504. Blackma est le meilleur endroit pour rencontrer des marabouts reconnu, mediums et voyants Africain sérieux réuni pour vous proposer des solutions à vos besoins de voyance, de médium. Ils sont capable de tout faire et croyez moi je parle par expérience. visitez leur site : http://www.blackma.be

 505. Hi! I understand this is sort of off-topic but I had to ask. Does building a well-established blog like yours take a massive amount work? I am completely new to blogging however I do write in my diary every day. I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

 506. Greetings! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My site discusses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 507. Hey would you mind letting me know which web host you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Thanks, I appreciate it!

 508. Hi! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 509. I do not know whether it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your blog. It appears as though some of the text in your posts are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This might be a problem with my browser because I’ve had this happen previously. Thank you

 510. informatii interesante si utile postate pe blogul dumneavoastra. dar ca si o paranteza , ce parere aveti de inchirierea apartamente vacanta ?.

 511. Thanks, I have just been looking for info approximately this subject for a while and yours is the best I have found out so far. However, what about the bottom line? Are you positive in regards to the supply?

 512. Best FanDuel November Bonus Offer. FanDuel has one of the most rewarding promo offers in the industry. You will receive 5 Free NFL Contest Entries when you make

 513. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thanks a lot!

 514. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

 515. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the very same niche as yours and my users would genuinely benefit from some of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Thanks!

 516. Hey there, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

 517. Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I am also a specialist in this topic so I can understand your effort.

 518. La vie nous prive parfois malgré tous nos efforts du bonheur, et parfois c’est tout simplement pas de notre faute. S’il vous vivez un moment dur ou trouvez votre vie ps trop complète, si vous cherchez un boulot, la fortune, le mariage, ou la richesse, je vous conseille de visiter BlackMa ( http://www.blackma.be )

 519. It truly is my quite initial time that i have a appear at this web site. I recently came across countless intriguing data inside your weblog notably this discussion. Among the numerous responses on your writings, I guess I’m not the only 1 experiencing all with the excitement proper here!

 520. I don’t know what “WordPress” is but if it has something to do with the way I can have automatic updates of new posts from my blog posted in my Twitter, than I’d like to know more about it.. . Please & Thank you. * My blog is a Blogspot / Blogger blog..

 521. I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website :).

 522. Draftkings promo code : DraftKings will provide a free cash ticket into your player account after your 1st deposit and draftkings promo code.The free ticket bonus is only available on your 1st deposit with the use of draftkings promo code. Click and use this draftkings promo code now

 523. BlackMa reste je pense , le meilleur plateforme pour trouver des maitres spirituels, des grands marabouts d’Afrique qui mettent leur savoir faire à votre service pour tous vos besoins, ils vous aideront à régler tous vos problèmes : http://www.blackma.be

 524. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, excellent blog!

 525. Il nous arrive souvent d’aimer une personne, énormément et de ne malheureusement pas pourvoir recevoir la réciproque des sentiments en retour. Blackma reste je pense le meilleur endroit pour trouver des maitres spirituels, des marabouts sérieux pour vous aider à rompre ces forces négatives qui nous entourent et nous empêchent d’être heureux avec celui ou celle que nous aimons. Je vous conseille de visiter http://www.blackma.be

 526. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but right after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that more than once again. Regardless, just wanted to say amazing blog!

 527. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 528. Good day! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 529. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this blog with my Facebook group. Talk soon!

 530. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

 531. Обращение к администрации сайта, обратите внимание.
  Здравствуйте. На этой партнерке я зарабатываю от 7000$ в месяц на своем сайте: http://1milliondollars.xyz

 532. Hey! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 533. I just arrived in Chiang Mai. I wanted to post on my blog, at Blogspot, but all of the headings are now in Thai, not English. Is the problem with my computer, or the hotel’s wi-fi service, or what? How can I get things back to English again?.

 534. The post is definitely nicely written but it contains many useful facts. I am just ready to find your distinguished way of writing the post. So now you make it easy for me to learn and implement. Nice one for sharing around.

 535. Excellent blog right here! Also your site quite a bit up very fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

 536. An advanced person you’ll want the latest muscle process. If you location proper arrangement, mature really should people because of your self-worth business ladies will probably truly feel concerned through your hot style. Even when lots of males desirable for acquiring sort of entire physique the majority of commonly are not ready to can do some of those disturbing routines been required to grow their muscle. Form grownup males is in fact vastly happy to will be aware that now they can offer muscle groups via the process of sipping on a marvelous items referred to Hugely Strength Builders.

 537. I’m just having this crazy idea, I’m planning to post comic pages or strips on Blogger, since its generating revenue from Google Adsense, I might profit from this, hehe (me gloating like an alien Ferengi). Will this idea work?.

 538. I’ve been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this info So i am happy to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to do not forget this website and give it a look regularly.

 539. Aw, it was a very nice post. In concept I would like to invest writing such as this moreover – taking time and actual effort to make a good article… but exactly what do I say… I procrastinate alot and no indicates manage to get something done.

 540. Hey there would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 541. Thanks for sharing excellent informations. Your web site is very cool. I am impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a perfect web-site.

 542. Hi! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the great work!

 543. Hi! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

 544. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Kudos

 545. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any helpful hints for newbie blog writers? I’d definitely appreciate it.

 546. When is it time to purchase a new computer?. . Some people I have talked to told me its good to purchase a new computer every 2 years however that could be expensive for most people. I always thought every 4-5 years.. . What is your opinion on this?. . The computer I own is 11 months old?.

 547. I generally agree with your opinion on this topic and look forward to additional posts and comments here at balkanbreakingnews.com. Thanks!

 548. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My website has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any ways to help stop content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 549. I just tried to watch a National Geographic video on YouTube to find a message saying that the copyright holder had blocked me from viewing it because I’m not in the USA.. . Similar to HULU, and Comedy Central.. . Why?.

 550. Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 551. I’m curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m experiencing some minor security issues with my latest website and I would like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 552. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Cheers

 553. I will right away take hold of your rss feed as I can’t in finding your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me realize in order that I could subscribe. Thanks.

 554. Woah! I’m really digging the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say you’ve done a fantastic job with this. In addition, the blog loads very fast for me on Opera. Exceptional Blog!

 555. Very good website you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of group where I can get feedback from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

 556. I?m content, i have to state. Actually rarely would I discover a blog that?s both entertaining and educative, and let me tell you, you’ve got hit the nail on the head. The tip is outstanding; the issue is something not enough men and women are talking wisely over. I’m delighted that I stumbled across this during my research anything with this.

 557. I am impressed by the quality of information on this website. There are a lot of good resources here. I am sure I will visit this place again soon.

 558. Wonderful blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed .. Any ideas? Thank you!

 559. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

 560. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal. I must say that you’ve done a great job with this. Also, the blog loads super quick for me on Firefox. Excellent Blog!

 561. I have a great interest in computer and aircrafts, especially military aircrafts. I am planning to do computer engineering and be involved in the designing of military aircrafts (aircraft’s computer).. I need to know whether the US Air Force needs computer engineers and if yes, will a computer engineer be wearing uniform and do they have military ranks ?.

 562. hey there and thanks in your info – I’ve definitely picked up anything new from right here. I did then again expertise a few technical points the use of this website, since I experienced to reload the website lots of occasions previous to I could get it to load correctly. I were wondering in case your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances occasions will very frequently affect your placement in google and can harm your high quality rating if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can glance out for much more of your respective intriguing content. Make sure you update this once more very soon..

 563. Very good blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any tips? Thank you!

 564. Hi There! We are looking for experienced people that are interested in from working their home on a full-time basis. If you want to earn $500 a day, and you don’t mind developing some short opinions up, this might be perfect opportunity for you! Simply check out the link here NOW!

 565. Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 566. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?

 567. I precisely needed to thank you so much once again. I do not know the things that I would have implemented without those solutions revealed by you over my area of interest. It was before a very frightful matter for me personally, nevertheless viewing the very specialized tactic you handled that made me to leap over contentment. Now i am happy for this support and in addition expect you recognize what a great job you happen to be getting into educating other individuals via a blog. I’m certain you haven’t encountered any of us.

 568. Aw, it was a really good article. In tip I wish to devote composing such as this also ? taking time and genuine efforts to help make a really good article? but what should I state? We procrastinate alot and also by no ways appear to see things accomplished.

 569. You could certainly see your enthusiasm within the work you write. The world hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. At all times follow your heart. “Billy Almon has all of his inlaw and outlaws here this afternoon.” by Jerry Coleman.

 570. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any techniques to help prevent content from being stolen? I’d really appreciate it.

 571. This is really attention-grabbing, You’re an excessively professional blogger. I’ve joined your rss feed and look ahead to looking for more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

 572. An impressive share, I just with all this onto a colleague who had been performing just a little assessment about this. In which he in fact bought myself morning meal for him.. smile because I found it. So i’d like to reword that: Thnx for all the treat! But yeah Thnkx for investing the right time for you discuss this, i’m strongly about this and love reading more about this topic. When possible, as you turn into expertise, do you really thinking upgrading your blog with additional details? It really is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 573. Greetings from Ohio! I’m bored at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I enjoy the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great blog!

 574. Hey there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 575. Thanks for your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you happen to be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back at some point. I want to encourage you continue your great job, have a nice morning!

 576. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup. Do you have any methods to prevent hackers?

 577. Appreciating the time and effort you put into your website and in depth information you provide. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 578. whoah this weblog is great i really like reading your articles. Keep up the good paintings! You recognize, a lot of individuals are searching round for this info, you can aid them greatly.

 579. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 580. Wonderful blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any recommendations? Bless you!

 581. Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 582. Hello, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

 583. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 584. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you will definitely discover it.

 585. Admiring the persistence you put into your blog and in depth information you provide. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 586. I have to show my passion for your kindness supporting folks who require assistance with this niche. Your personal commitment to passing the solution along appeared to be extremely practical and have specifically permitted guys much like me to realize their dreams. Your invaluable tips and hints means a lot to me and far more to my peers. Best wishes; from each one of us.

 587. My spouse and i got quite relieved Louis managed to conclude his investigation while using the precious recommendations he obtained from your very own weblog. It is now and again perplexing just to be freely giving helpful hints which usually others might have been making money from. We realize we’ve got the website owner to give thanks to for this. All the explanations you’ve made, the straightforward web site navigation, the friendships you will make it easier to engender – it’s got most spectacular, and it’s letting our son and the family imagine that that subject matter is exciting, and that is especially vital. Many thanks for everything!